1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Haftanın Genç Yeteneği; Aliye Köymen
Haftanın Genç Yeteneği; Aliye Köymen

Haftanın Genç Yeteneği; Aliye Köymen

Haftanın Genç Yeteneği; Aliye Köymen

A+A-


Ersin Kaşif

Kıbrıs’ın Kuzeyi’nde son zamanlarda popüler bir enstruman olarak hızla yayılan Flüt, birçok mekanda da görülmeye başladı. Flüt eğitimi alan gençlerin sayısında da,  sevindirici bir artış var. İşte bu gençlerimizden birini de bu hafta sayfamıza konuk ettik. Şimdi kendisini yakından tanıyalım; “Ben Aliye Köymen. 1998 yılında Lefkoşa’da doğdum. Akdoğan’da ikamet ediyorum. Müziğe olan ilgim ve sevgim ailemden gelmektedir. İçimdeki müzik sevgisiyle büyüdüğüm için, kendi arzumla Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi sınavlarına girdim ve kazandım. Orta okuldan itibaren AGSL’de eğitim görüyorum. Beş yıldan beridir Birsen Kalgay eşliğinde flüt eğitimimi sürdürüyorum. Gariboldi ve Altes çalışıyorum. Bugünlerde İngiltere’nin ABRSM Sınavları için hazırlıklarımız sürüyor. Yabancı Flüt Sanatçılarından Oliver Ledburg’un eserlerini, Türk Flüt sanatçılarından Şefika Kutluer’i dinlemeyi seviyorum. Üniversitede yine Flüt anadal ile devam etmek istiyor ve iyi bir Flüt çalıcısı olmayı hedefliyorum. İradeli ve disiplinli bir çalışma ile hedeflerime ulaşacağıma inanıyorum. Bana destek olan Ailem ve Okulumdaki öğretmenlerime teşekkürlerimi iletiyorum.”

--------------------------------------------------

CHRISTINA PERRI SORUYOR;  AKIL MI, KALP Mİ?

Aşk meselelerinde, aklınıza mı, kalbinize mi güvenirsiniz? Bu soruyla Christina Perri ikinci albümü Head or Heartta yaşam ve aşkta nasıl kararlar vermemiz gerektiğine dair yanıtlar arıyor. Samimiyetiyle göze çarpan özgün sanatçı Perri, hayranlarıyla birlikte duygularının yolculuğuna çıkmaya hazır. İlk albümü lovestrongda ayrılık acısıyla boğuşan sanatçı 27 ay süren turnesini gerçekleştirmişti. Billboard listelerinde, Avustralya ve İrlandada ilk 5e giren albüm, Kanada ve İngilterede de en çok satan 10 albüm arasında yer almıştı. Head or Heartta yer alan şarkılar lovestrong turnesi boyunca meydana çıkmış. Şarkıları yazmak için 2 ay harcayan Perri, albümü Londraya giderek prodüktör Jake Gosling (Ed Sheeran) ile kaydetti. Soru niteliğindeki şarkı Trust ile açılışı yapan albüm, cevap arayan şarkılarla devam ediyor. Albümden yayımlanan ilk single Humanı izlemek için http://www.youtube.com/watch?v=r5yaoMjaAmE
Albümde yer alan bir diğer şarkı I Dont Want to Break Jack Antonoff yardımıyla yazılarak New Yorktaki Electric Lady Stüdyolarında kaydedildi.Tüm hayallerim lovestrong albüm turnesinde gerçek oldu diyor şarkıcı. Ve şimdi yeni hayaller kuruyorum. Çok şaşkınım çünkü her şey nasıl oldu bilmiyorum. Üç yıl önce bir kafede çalışırken şimdi burada olacağımı kimse bilemezdi. Her şey sürpriz oldu.  https://itunes.apple.com/tr/album/head-or-heart/id777741650?uo=4 (Kaynak; EMI Music)

-----------------------------------------------------

YILIN EN İYİ ERKEK SANATÇISI:  BRUNO MARS!

45 milyon single satan ve YouTube da 1 milyondan fazla izlenme rakamına ulaşan Bruno Mars, 19 Şubat gecesi Londra O2 Arenada gerçekleşen BRIT ÖDÜLLERİ’nde 2014’ün Uluslararası En İyi Erkek Sanatçısı seçildi! 2012 de yayımladığı ikinci stüdyo albümü Unorthodox Jukebox ile büyük başarı yakalayan Amerikalı şarkıcı ve söz yazarı, ödül törenlerinin vazgeçilmezi haline geldi. Grammy, Brit Ödülleri, Amerikan Müzik Ödülleri, MTV Avrupa Müzik Ödülleri People‟s Choice Ödülleri‟nden eli boş dönmeyen Bruno Mars, Time dergisi tarafından en etkili 100 kişi arasında yer alıyor. Sanatçı son olarak 2 Şubat gecesi Super Bowlda (Amerikan Futbol Ligi Finali) sahne almıştı. (Kaynak EMI Music)
http://www.youtube.com/watch?v=F2i0Bc3f7jk
BRUNO MARS ; Locked Out Of Heaven  http://www.youtube.com/watch?v=e-fA-gBCkj0

Bu haber toplam 2558 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 148. Sayısı

Adres Kıbrıs 148. Sayısı