1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Haftanın Genç Müzisyeni
Haftanın Genç Müzisyeni

Haftanın Genç Müzisyeni

Haftanın Genç Müzisyeni

A+A-

Ersin Kaşif


Haftanın genç müzisyeni köşemiz ilgi görmüş olacak ki, mailimi genç müzisyenler doldurmaya başladı bile. Bu hafta konuğumuz iki kişi. Nefise Ergün ve Ali Hacımevlüt Ocak. Şimdi onları tanıyalım;
Nefise Ergün; Nefise 12 yaşında. Düzova’da küçük ve şirin bir Mesarya köyünde yaşıyor. Nefise,  Atleks Sanverler Ortaokulu’nda orta ikinci, yani 7. sınıfa gidiyor. Müziği çok seven Nefise, kendi isteğiyle keman dersleri almaya başlamış. Ailesi de destek olmuş tabii. Bir buçuk seneden beridir keman eğitimini sürdürüyor. Keman çalmayı çok sevdiğini söyleyen Nefise, derslerde ve keman çalarken çok eğlendiğini de ekliyor. İngiltere’deki bir kuruluş tarafından düzenlenen sınavlara katılmak istiyor. İlk Grade deneyimini bu sene yaşayacak olan Nefise’ye başarılar diliyoruz.
Ali Hacımevlüt Ocak; Ali 9 yaşında ve çok sağlam bir Galatasaray taraftarı. Futbolu ve futbol oynamayı çok seviyor. Ailesiyle birlikte Değirmenlik’te yaşayan Ali, Yakın Doğu İlkokulu’nda dördüncü sınıfa gidiyor. Kendi isteği ve ailesinin de desteğiyle keman eğitimi almaya başlamış. Keman çaldıkça ve ileri seviyelere gittikçe çok mutlu olduğunu söylüyor. Keman sesine kendini kaptırdığını söyleyen Ali, güzel melodilerin ortaya çıkmasından dolayı heyecan duyduğunu ekliyor. Kemanın öğrenilebilmesi ve çalınabilmesi konusunda artık kendine çok güvendiğini söyleyen Ali’ye başarılar diliyoruz.

--------------------------

DÜNYA MÜZİKLERİNDEN;

MUHTEŞEM SESİ, ÜSTÜN YETENEĞİ VE DİNMEYEN ENERJİSİYLE RIFF COHEN, DİNLEYENLERDE BAĞIMLILIK YARATIYOR

8 yaşından beri durmadan şarkı söyleyen, üstelik kendi yazıp bestelediği şarkıları seslendiren 28 yaşında genç bir sanatçı Riff Cohen... Sahnedeki duruşu, akılalmaz enerjisi ve samimiyetiyle dinleyicilerini büyülemeyi başaran Riff Cohen, albümüyle aynı ismi taşıyan ilk single'ı 'A Paris' için çekilen video klibi ile bir milyonun üzerinde izlenme rakamına ulaştı!  Video'yu aşağıdaki link üzerinden dinlemeniz mümkün:http://youtu.be/CeMtEa5QhcA Tel Aviv doğumlu olan Cohen, eğitimini Tel Aviv Üniversitesi Müzikoloji Bölümü'nde tamamladı. 14 şarkıya ver verdiği ve prodüktörlüğünü üstlendiği ilk albümü "A Paris"de 4 şarkıyı İbranice, 1 şarkıyı Nubiya dilinde ve geri kalan şarkıları Fransızca seslendiriyor.
Benzerine zor rastlanan tarzını Sudan, Fransız, Amerikan ve Fas müziklerinin kombinasyonu olarak tanımlayan Riff Cohen, Monteverdi ve Meira Asher gibi sanatçılardan ilham aldığını ifade ediyor.
Tel Avivde yaşayan ve besteci, söz yazarı ve şarkıcı kimliklerini başarıyla taşıyan Riff Cohen, en büyük ilham kaynağının ise okuma yazma bilmeyen büyükannesi Fortunée olduğunu dile getiriyor.
Birçok tarzı bir araya getirerek kendi müziğini oluşturan yetenekli sanatçı Cohen, dinleyicilerini güldürürken bir anda duygulandırmayı, şarkının en enerjik yerinde ağlama isteği uyandırmayı başarıyor.
Tüm dijital platformlarda şarkıları on binlerce kez dinlenen RiffCohen'i Spotify üzerinden dinlemek için: http://open.spotify.com/album/0IXSmjB6OtVPC39ZtBctTx
Deezer üzerinden dinlemek için: http://www.deezer.com/tr/album/6443131 iTunes üzerinden dinlemek için: https://itunes.apple.com/tr/album/a-paris/id626168457?l=tr linkleri'ne tıklayabilirsiniz. (Kaynak EMI Music)

 

Bu haber toplam 1421 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 128. Sayısı

Adres Kıbrıs 128. Sayısı