1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Güvenli Alanlarda Motosiklet Kullanmak
Güvenli  Alanlarda Motosiklet Kullanmak

Güvenli Alanlarda Motosiklet Kullanmak

Güvenli Alanlarda Motosiklet Kullanmak

A+A-


Jawa Ali
Uzunca bir süredir, motosiklet şenlikleri, EKO günleri gibi etkinliklerde yerimizi alarak sosyal ve kültürel anlamda yaşadıklarımızı paylaşmaya çalıştık. Ancak bu defa  ‘Extrem Spor’ meraklılarını ilgilendiren farklı bir konu ile birlikte olacağız.
2004’de KITMOK’un yeniden yapılandırılma aşamasında söylediğimiz bir slogan vardı, “Motosiklet sporunu cadde ve sokaklardan alıp pistlere ve parkurlara taşıyacağız” demiştik.
İşte bu vizyondan yola çıkarak bu tür sporların trafiğe kapalı ve güvenli ortamlarda gerçekleştirilmesinin, ne denli önemli bir konu olduğunun da altını çizmek gerekir.
10 Haziran 2013 Pazar günü, Lefkoşa Cemsa Karting tesislerinde Super sport motosikletler ile yapılan Drag gösterileri, ATV ve Super-Moto yarışları ile özel Show’ların da yapıldığı adrenalin yüklü gösterilerde en önemli noktanın, gösteriler boyunca bir Ambulans’ın sahanın uygun bir yerinde hazır olması ve alanın trafiğe kapalı olması şeklinde özetleyebiliriz.
“Serdar Nergiz” ile “Halit Baykent”in hazırladığı ve herhangi bir aksiliğin yaşanmadığı etkinlikte, Lefkoşa Riding Scool’un eğitim amaçlı güvenli sürüş gösterilerinin yanı sıra değişik sürprizler de yaşandı. Özellikle güneyden katılan bay ve bayan iki motorcunun gösterileri oldukça ilgi çekti.. Motosiklet Showmani bay Andreas Moisi ile bayan Lavinia Lazarou’nun pist içinde karşılıklı yaptıkları gösteriler, bayan Lavinia Lazarou’nun kendi motosikletinin arka lastiğini yakıp patlatmasıyla son bulurken seyircilerden büyük ilgi gördü.
Arada sürpriz dans gösterilerinin de yer aldığı etkinlik sorunsuz tamamlanırken, etkinlik sonunda dereceye giren yarışçılara kupa takdim edildi.
Bu tür etkinlikler, güvenilirliği yanısıra, bir çok firma ve motorseverin de bir araya gelmesini sağlaması açısından oldukça önem arzetmektedir.
Özellikle son zamanlarda hiçbir güvenilirliği olmayan trafiğe açık cadde ve sokaklarda tehlikeli bir şekilde yapılan hız denemeleri maalesef çok üzücü sonuçlar doğurmakta ve ülkeyi yasa boğmaktadır!. O yüzden bu tür sporların özel alanlarda yapılmasına, destek veren firma, kurum ve kuruluşlar ile emeği geçen herkesi kutlar, kazasız ve sağlıklı sürüşler dileriz.
Kaskınız takılı, farınız ve yolunuz hep açık olsun…

/////////////

Yarışlarda dereceye girenler;
-----------------------------------------
Supermoto 450cc…
1- Erim Barani
2-  Serdar Nergiz
3-  Mert Mert
--------------------------------------
Supermoto 250 cc
1- Mehmet Tan
2-  Toner Korkmazhan
3-  Ahmet Ercenap
--------------------------------------
Supermoto 690 cc
1-Mehmet Silahşör

Bu haber toplam 1214 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 111. Sayısı

Adres Kıbrıs 111. Sayısı