1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Güner Pir, sözcükleri resimlerde buluşturdu
Güner Pir, sözcükleri resimlerde buluşturdu

Güner Pir, sözcükleri resimlerde buluşturdu

Resimlere konu olan ‘sözcükler’ izleyici ile buluştu.  Gecede, Yaşar Ersoy yönetiminde ve Oskay Hoca’nın müziği eşliğinde, resimlere konu olan şiirlerden kurgulanan ‘Sözcükler Şiir Dinletisi’ Tamer Ekendal’ın hazırladığı sinevizyonla birlikte sunuldu.  

A+A-

mustafa-erkan-005.jpg

Ressam Güner Pir, bu kez şairlerin sözcüklerinden yola çıkarak yaptığı resimleri ‘Sözcükler’ olarak adlandırdığı ve Kültür Dairesi’nin katkılarıyla gerçekleştirdiği sergide sanatseverlerin izlenimine sundu. Güner Pir’in ‘Sözcükler’ isimli resim sergisi 18 Aralık 2018, Salı günü saat 18.00’de İsmet Vehit Güney Sanat Merkezi’nde açıldı.                                                                                                                                      

p2-024.jpg

Gecede, Yaşar Ersoy yönetiminde ve Oskay Hoca’nın müziği eşliğinde, resimlere konu olan şiirlerden kurgulanan ‘Sözcükler Şiir Dinletisi’ Tamer Ekendal’ın hazırladığı sinevizyonla birlikte sunuldu. Ahmed Arif, Cemal Süreyya, Faize Özdemirciler, Fikret Demirağ, Filiz Naldöven, Hilmi Yavuz, Murathan Mungan, Neriman Cahit, Özdemir Asaf ve Sabahattin K. Ateşal’ın şiirlerini ise Barış Refikoğlu, Döndü Özata, Melihat Melis Beşe, Umut Ersoy ve Yaşar Ersoy seslendirdi.

g1-051.jpg

FARKLI KONSEPT

Ülkemizde bu konsept ve kapsamda ilk kez açılmış olan resim sergisinde, şairlerin sözcüklerinin Ressam Güner Pir’in elinde nasıl resmedildiği, renge, biçime, görsel imgeye nasıl dönüştüğü ve tuvale yansıması gerçekleşti. Ressam Güner Pir, ‘Ayrılık’, ‘Hüzün’, ‘Yalnızlık’, ‘Yorgun Kıbrıslı’, ‘Şeher’, ‘Parçalanmışlık’ ve ‘Yurdunun Yitirilen Değerlerine Özlem” gibi temaları, duyarlılık ve incelikle ele alırken, ülkesinin ve insanının meselesine de ‘Kadın’ perspektifinden yola çıkarak ‘Sözcükler’ resim sergisini sundu.

p1-028.jpg

.                                                                                                                                        

                                                                                                                                                                        

Bu haber toplam 2271 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
Adres Kıbrıs 399 Sayısı

Adres Kıbrıs 399 Sayısı

İlgili Haberler