1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Görneç El Makarnası Festivali Gezisi...
Görneç El Makarnası Festivali Gezisi...

Görneç El Makarnası Festivali Gezisi...

Görneç El Makarnası Festivali Gezisi...

A+A-


Jawa Ali
Demiratlarımızla bu kez 26 Mayıs 2013 Pazar günü ilk defa düzenlenen Görneç köyü eko gününe destek vermek amacıyla, Erülkü markette buluşarak sabah kahvelerimiz ile birlikte güzel bir sohbetle güne başladık…
    Eko gün etkinliğinde oldukça yoğun çalışmalar yaparak bu festivalin gerçekleşmesinde emeği geçen bir kaç kişiden biri olan Görneç muhtarı Nevzat Akçagil’in daveti üzerine küçük bir motorcu grubuyla Görneç’e doğru hareket ettik. Köy meydanında bize ayrılan yerde motorlarımızı park edip bir süre dinlenme molası verdik. Daha sonra etkinliği yerinde görmek üzere standları gezmeye başladık. El emeği ile hazırlanmış el makarnasının tadına bakmak isteyen birçok ziyaretçi, uygun yerlere kurulmuş lokantalara akın ederken bizler de diğer standları gezmeye devam ettik.
    Tabii, bizim en çok dikkatimizi çeken şey ise eski bisiklet ve motosiklet koleksiyonu oldu… Cemal İnce ve Arif İbiş’in hazırladığı sergi görülmeye değerdi.
Sergide, Chopper bisikletten Mobilete, Vespa’dan Matchless motosiklete kadar ne ararsanız vardı, üstelik orijinal halleriyle…
Köy sağlık ocağı yanında kurulmuş sahnede canlı müzik ve çeşitli eğlenceler ile folklor gösterileri yapıldı. Kıbrıs’a özel manilerin de söylendiği ve çok sayıda ziyaretçi ile birlikte izlediğimiz gösterilere ara verip ilginç yiyecek standlarını dolaşmaya devam ettik. Yemek ve kebap kokuları arasında dolaşırken acıkmamak mümkün mü.! Köyün üst tarafındaki Oylum Restaurant’ta, sıcak bir günde ancak esintili ve manzaralı bir ortamda yemeklerimizi yerken gruba yeni katılan arkadaşlarla bol bol sohbet etme imkanı bulduk.. Motorize ekibimizle daha sonra Bafra’daki belediye tesislerine gidip güne farklı bir ortamda devam etmeye çalıştık. Akşam üzeri kuzey sahil yolunu takip ederek Tatlısu Zambak tatil köyünde son kahvelerimizi yudumlayarak Girne’nin yolunu tuttuk.
    Bu arada Pazar günleri yaptığımız geziler devam etmekle birlikte ayda bir gerçekleştirdiğimiz Motosiklet şenliği şeklindeki etkinliklere dinlenme ve toparlanma anlamında üç ay süreyle ara verdiğimizi belirtmek isterim. Farklı gezi ve etkinliklerde buluşmak dileğiyle, sağlıklı ve kazasız sürüşler dilerim.
Kaskınız takılı, farınız ve yolunuz hep açık olsun.

Bu haber toplam 1139 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 110. Sayısı

Adres Kıbrıs 110. Sayısı