1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Goller barış için atıldı
Goller barış için atıldı

Goller barış için atıldı

CTP ile AKEL ‘Çocuklar Futbol Turnuvası’nda buluştu, barış mesajları verildi

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) ile AKEL’in Lefkoşa ilçeleri ‘Çocuklar Futbol Turnuvası’ düzenledi, goller barış için atıldı.

Gönyeli’de Kaptan Erbay Spor Kompleksi’nde yer alan ve şölen havasında gerçekleşen turnuvada Kıbrıslı Türkler ve Kıbrıslı Rumlar birlikte futbol oynarken, barış mesajları verdi. Partilerin önde gelenlerinin katılım göstererek birlikte yaptıkları barışa çağrı mesajlarına katılımcılar alkışlarla eşlik etti.

Geçmiş trajedilere saptanmak yerine, turnuvadaki dostluk manzarasının örnek alınmasını isteyen CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ve AKEL Genel Sekreteri Andros Kipriyanu, çözüm ve barış çağrısı yaptı.

KİPRİYANU’DAN KIBRISLILARA YANIT VERECEK BİR ÇÖZÜM TEMENNİSİ

AKEL Genel Sekreteri Andros Kipriyanu, yaptığı konuşmada “Bu tür etkinlikler, birlikte Kıbrıs’ta çözüm ve barış, Kıbrıslı Türk ve Rumların barış içerisinde bir arada yaşama isteğini dile getirmesi açısından büyük önem taşıyor. Hangi yoldan yapabilirsek bu güzel mesajı Kıbrıslı Rum ve Türk, herkese ulaştırmamız gerektiği düşüncesindeyiz. Dileğimiz mümkün olan en kısa süre içerisinde müzakerelerin tekrar başlaması ve olabildiğince kısa süre içerisinde özlü müzakere süreciyle, çözüme ulaşmasıdır. Çözüm hem Kıbrıslı Rumların hem de Kıbrıslı Türklerin beklentilerine yanıt verecek bir çözüm olmalıdır” ifadelerini kullandı.

ERHÜRMAN: “İKİ PARTİ GELECEK VE BARIŞ İÇİN İRADESİNİ ORTAYA KOYUYOR”

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman ise yaptığı konuşmada, “Uzun süreden beridir Kıbrıs’ta en kısa sürede kapsamlı çözüm için birlikte çalışan iki parti, aynı zamanda gelecek ve barış için de iradesini ortaya koyuyor. Aslında güzel çocuklarımızın yarattığı bu fotoğraf varken bizim daha fazla konuşmamıza gerek yok. Burada Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk çocuklar hep birlikte oturup poz veriyorlar, maçın ardından sevgi ile birlikte kaynaştılar, bunları sağlamış olmak bile, aslında AKEL Lefkoşa ve CTP Lefkoşa’nın ne kadar güzel bir iş başardığını çok açık bir şekilde gösteriyor. Ne zaman ki geçmişi değil de bugünü, bu güzel çocukları düşünmeye başlarız, biz bu ülkede barışı da sağlarız” dedi.

BİR BİRLERİ İLE MAÇ OYNADILAR

Kıbrıslı Türk ve Rum çocukların bir birleri ile oynadıkları karşılaşmaların ardından CTP ve AKEL takımları bir karşılaşma oynadı. Renkli görüntülere sahne olan karşılaşmaların ardından etkinlikte yer alan ekiplere kupa ve şilt takdim edildi.

Bu haber toplam 1882 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
Adres Kıbrıs 308 Sayısı

Adres Kıbrıs 308 Sayısı