1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Gençler basketbol eğitim kampında buluştu
Gençler basketbol eğitim kampında buluştu

Gençler basketbol eğitim kampında buluştu

Gençler basketbol eğitim kampında buluştu

A+A-

 

Burhan Gürkan

 

KKTC Basketbol Federasyonu’nun organize ettiği dört günlük 12 Dev Adam Uluslararası Basketbol Eğitim Kampı geçtiğimiz hafta içerisine gerçekleştirildi. Salı gününden Cuma gününe kadar süren kampın ilk günü Mağusa’da, ikinci ve üçüncü günü Lefkoşa’da ve son günü Girne’de yapıldı. Kamp süresi boyunca yüzlerce basketbol sever deneyimli antrenörlerden eğitimler alarak kendilerini geliştirme fırsatı yakaladılar.

Koçlar Amerika ve Türkiye’den
Amerika Birleşik Devletleri’nden gelen koçlar Cris Dial ve Mitchel Lawrence’in yanı sıra Türkiye Basketbol Federasyonu’ndan (TBF) Altyapı Direktörü Samer Şenbayrak, TBF Altyapı yetkilisi Serdar Çelik, 12 Dev Adam Basketbol Okulları İdari Koordinatörü Çetin Yıldız, katılımcılara dört günlük kampta eğitim verdiler. Daha önceki yıllarda Türkiye’de yapılan ve Kuzey Kıbrıs’tan sporcuların davet edildiği kamp bu yıl Kıbrıs’ta gerçekleştirilerek tüm gençlere ulaşma imkanı sağladı.

Şenbayrak: “İlk kez Kıbrıs’ta yaptık”
Gazimağusa’da yer alan Mağusa Gençlik Merkezi (MAGEM) Arena’da gerçekleşen ilk günde açıklamalarda bulunan TBF Altyapı Faaliyetleri Direktörü Samer Şenbayrak, her yıl düzenledikleri kampı ilk kez Kuzey Kıbrıs’ta yaptıklarını, amaçlarının sporculara her türlü eğitim ve desteği vermek olduğunu söyledi. Şenbayrak “Türkiye Basketbol Federasyonu olarak KKTC Basketbol Federasyonu ile ortaklaşa eğitim kampı düzenliyoruz.  Türkiye’de düzenlediğimiz bu kampı bu sene ise ilk defa KKTC’de organize ettik.  Katılım da oldukça yüksek. Amacımız geleceğimiz olan sporcularımıza her türlü eğitim ve desteği vermektir. Bu doğrultuda çalışmalarımız devam edecek. TBF olarak KKTC’de böyle güzel bir kamp düzenlemekten dolayı mutluluk duyduğumuzu ifade etmek isterim” diye konuştu.

Büyük ilgi gördü
Minikler, küçükler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde gerçekleştirilen eğitim kampının ilk gününde Gazi Mağusa’da 100’ü aşkın sporcu yer aldı. Lefkoşa’da gerçekleştirilen kampın diğer günlerinde yaklaşık 70 kadar basketbola gönül vermiş genç sporcu, deneyimli isimlerden eğitim aldılar. Kampın son günü olan Girne’de de Basketbol Eğitim Kampı’na ilgi büyüktü.

Bu haber toplam 1957 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 122. Sayısı

Adres Kıbrıs 122. Sayısı