1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Genç yıldızlar göz kamaştırıyor
Genç yıldızlar göz kamaştırıyor

Genç yıldızlar göz kamaştırıyor

Genç yıldızlar göz kamaştırıyor

A+A-

Eren ŞİŞİK

A2 Süper Lig’de ilk devrede dikkat çeken birçok genç futbolcu isimlerini duyurmayı başardı. Ülke futbolunun gelecekte çok şeyler beklediği genç yıldızlar ilerleyen yıllarda adlarını ezberletme yolunda hızla ilerliyor.

ADRES KIBRIS sizler için A2 Süper Lig’de bu sezon kaydettikleri gollerle ve ofansif anlamda takımlarına yaptıkları katkıyla isimlerinden söz ettiren genç golcüleri mercek altına aldı. Aralarında Remzi Betmezoğlu, Emre Özsin ve Selim Saygı gibi inanılmaz rakamlara ulaşan oyuncuların yanı sıra, Cenker Yazar, Ahmet Çağer ve Hüseyin Karavezirler gibi takımlarına ofansif anlamda müthiş katkı yapan isimlerin de bulunduğu listede ilerleyen yıllarda isimleri duyulması muhtemel isimler de var.

Remzi Betmezoğlu (K.Kaymaklı)
Başarılı futbolcu sezonun ilk devresinde oynadığı futbolla adeta parmak ısırttı. Takımının gol yükünü tek başına sırtlayan ve attığı kritik gollerle takımına puanlar kazandıran genç yıldız, güçlü fiziği ve hava toplarındaki mutlak hâkimiyetiyle de rakiplerinin korkulu rüyası. 14.haftası geride kalan ligde 44 gol atarak müthiş bir rakama ulaşan genç yıldız ilerde Küçük Kaymaklı’nın çok şeyler beklediği isimlerden. Genç yıldız bu sezon Yenidüzen Gazetesi’nin düzenlediği yılın spor ödüllerinde yılın genç yeteneğinde de aday gösterildi.

Emre Özsin (Mağusa Türk Gücü)
Mağusa Türk Gücü’nün ve ligin şu ana kadarki en golcü ismi konumundaki Emre Özsin, bu sezon adından çokça söz ettiren isimlerin başında yer alıyor. Genç gol makinesi, teknik direktör Talat Şentürk’ün en güvendiği isimlerin başında gelirken, 14.hafta sonunda kaydettiği 47 golle, A takım hocası Ali Oraloğlu’na “Ben buradayım” dedi. Gol krallığını çok istediği bilinen genç yıldız, özellikle birebirdeki etkili futbolu ve bitirici son vuruşlarıyla dikkat çekiyor. Emre bu istatistiğini sürdürürse, ilerleyen yıllarda adını daha çok duyacağınız kesin.

Selim Saygı (Doğan Türk Birliği)
Doğan Türk Birliği’nin son dönemlerde çıkardığı en büyük yıldız adaylarından biri olan Selim Saygı, güçlü fiziği ve bitmek tükenmek bilmeyen enerjisiyle sürekli golü koklayan bir isim. 14.haftası geride kalan ligde şu ana kadar 35 gol atan Selim Saygı, zaman zaman A takımda da forma şansı bularak, gol sevinci yaşadı. Genç yıldız teknik direktör Cenker Kaya’nın en çok güvendiği isimlerin başında gelirken, A takım teknik direktörü Caner Oshan’ın da ilerde çok şeyler beklediği bir isim. Tam bir futbol aşığı olan Selim’in en büyük hayali Doğan Türk Birliği’nde kupa kaldırmak.

Mehmet Altın (Yenicami)
Yenicami’nin son dönemlerde yetiştirdiği en başarılı futbolculardan olan Mehmet Yıldız, çok yönlü bir oyuncu olmasıyla rakiplerinin bir adım önünde. 14.hafta sonunda fileleri 22 kez sarsan genç yıldız, takımının liderlik koltuğunda oturmasındaki başrol isimlerden biri. Zaman zaman A takım kadrosunda da kendisine yer bulan Mehmet Altın, sezon başında Trabzonspor’un kapısından döndü. İlerleyen yıllarda Türkiye’de ismini duymanız halinde şaşırmamanızı tavsiye ederiz. Zira o yetenekte bir futbolcu olan Mehmet Altın, iki ayağını da kullanan komple bir golcü.

Cenker Yazar (Yenicami)
Yenicami’nin A takımında geçen sezon kaydettiği kritik gollerle bir anda herkesin dikkatini çeken genç yetenek, bu sezon A2 takımını sırtlamayı sürdürüyor. Genellikle ofansif olarak kanatlarda forma giyen Cenker Yazar, müthiş sürati ve top tekniğiyle gelecekte ismini altın harflerle yazdırmaya aday. Yenicami camiasının gözbebeği konumundaki futbolcu, ilerleyen yıllarda A takıma hazırlanıyor. İlk devrede 9 gol atan genç yıldız bunun yanında yaptığı asistlerle de arkadaşlarına sürekli gol hazırlayan bir isim konumunda.

Ahmet Çağer (Doğan Türk Birliği)
Doğan Türk Birliği’nde bu sezon yıldızı parlayan Ahmet Çağer, belki de A2 Ligleri’nin en yetenekli isimlerinin başında geliyor. Top tekniği çok yüksek, süratli ve çabuk bir oyuncu olan genç oyuncu, müthiş sol ayağıyla da kalecilerin korkulu rüyası. Ligde ilk devre ameliyat geçirdiğinden dolayı fazla forma şansı bulamayan süper solak buna rağmen 9 kez fileleri sarsmayı başardı. İlerde A takımın değişmez isimleri arasında olmasına kesin gözüyle bakılan Ahmet’i bu performansını sürdürmesi halinde daha farklı yerlerde de izleyebilirsiniz.

Hüseyin Karavezirler (Cihangir)
Cihangir U19 takımının son dönemlerde kazandığı şampiyonlukların baş mimarlarından olan Hüseyin Karavezirler, bu sezon da istikrarlı futbolunu sürdürerek adından söz ettirdi. Orta sahada ofansif bir rol üstlenen genç yıldız, gelecekte Cihangir camiasının çok şeyler beklediği isimlerden. Takımının gol yükünü de çeken Hüseyin, attığı gol pasları ve etkileyici gol vuruşlarıyla geleceğin yıldızları arasında olmaya aday. Hüseyin 14.hafta sonunda 17 kez fileleri sarsarak takımının en golcü ismi oldu.

Nazım Özbil (Mormenekşe – Mağusa Türk Gücü)
Mağusa Türk Gücü’nün devre arasında Mormenekşe’den transfer ettiği Nazım Özbil, ilk devrede Mormenekşe A2 takımında adından çokça söz ettirdi. Kanatlarda forma giyebilen genç yıldız, süratli ve teknik futboluyla rakip savunmacıların durdurmakta zorlandığı bir isim. Önümüzdeki sezon Mormenekşe’ye geri dönmesi beklenen genç yıldız adayı ilk devrede Mormenekşe formasıyla 11 gol atarken, yeni transfer olduğu Mağusa Türk Gücü’nde de ilk maçında 1 gol atarak iyi bir başlangıç yaptı.

Ali Öztürk (Cihangir)
Cihangir’de bu sezon ortaya koyduğu performansla ön plana çıkan Ali Öztürk, orta sahanın sağ tarafında oynayabiliyor. Süratli ve mücadeleci bir futbol yapısı olan genç yıldız adayı, bitmek tükenmek bilmeyen enerjisiyle de rakipleri bunaltıyor. İlerleyen yıllarda Cihangir A takımında oynaması muhtemel isimlerin başında gelen Ali Öztürk, 14.haftası geride kalan A2 Süper Lig’de şu ana kadar 12 gol atarak takımına gol yollarında da büyük bir katkı sağladı. Genç kanat oyuncusu asistleriyle de birçok golün hazırlayıcısı oldu.

Muhammet Nazik (K.Kaymaklı)
Küçük Kaymaklı A2 takımının kaptanı bu sezonun ilk devresinde ortaya koyduğu performansla göz dolduran isimlerin başında geliyor. Orta sahada ofansif bir rol üstlenen ve golcü Remzi’nin kaydettiği gollerin de birçoğunun hazırlayıcısı olan Muhammet, özellikle müthiş top tekniği, birebirde etkili futbolu ve adrese teslim paslarıyla tam bir maestro. 14.haftası geride kalan ligde şu ana kadar fileleri 7 kez sarsan Muhammet ilerleyen yıllarda Küçük Kaymaklı A takımının değişmez isimlerinden olmaya aday.

Bu haber toplam 1805 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 144. Sayısı

Adres Kıbrıs 144. Sayısı