1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Genç yıldızlar forma için savaşıyor
Genç yıldızlar forma için savaşıyor

Genç yıldızlar forma için savaşıyor

Genç yıldızlar forma için savaşıyor

A+A-

 


Eren ŞİŞİK

Aralarında ilk 11’in değişmez isimleri de var, A takım kadrosunda bulunup o havayı soluyanlar da, A2 takımlarında yıldızlaşanlar da. Bu sezon birçok maçta şans bulması beklenen ve Süper Lig heyecanı yaşayan bu genç yıldız adayları gelecek 15 yılda Kıbrıs Türk futbolunda adını sıkça duyacağımız isimler olmaya aday. Aralarında Yenicami’den Çağdaş Arslan, Doğan Türk Birliği’nden Kenan Oshan, Çetinkaya’dan Doğukan Demirman ve daha birçok yıldız adayının bulunduğu listemizde yaşları 20 ile 17 arasında değişen Süper Lig ekiplerinde top koşturan futbolcular yer alıyor.

Çağdaş Arslan – Yenicami
18 yaşındaki yıldız adayı, üç yıldır Yenicami A takım kadrosunda düzenli olarak şans buluyor. Hırsı ve etkileyici sol ayağıyla bilinen Çağdaş Arslan, Haspolat’tan Hamitköy’e transfer olmuş ve 2009 yılında Yenicami altyapısına girmişti. O dönem, eski adıyla U19 yeni adıyla Yenicami A2 takımının kazandığı namağlup şampiyonlukta da önemli katkı sağlayan Çağdaş performansıyla göz doldurmuş ve A takım kadrosuna alınmıştı. Geçtiğimiz sezonun ikinci yarısını Türk Ocağı’nda geçiren Çağdaş, üstün performansıyla yeniden yuvaya döndü.

Kenan Oshan – Doğan Türk Birliği
Belki de ülke futbolunun son dönemlerde yetiştirdiği en iyi sol ayaklardan bir tanesi. Henüz 18 yaşında olmasına rağmen 2 yıldır Doğan Türk Birliği’nde düzenli olarak forma giyen genç yıldız, müthiş sol ayağıyla kalecilerin korkulu rüyası. Doğan Türk Birliği teknik direktörünü Caner Oshan’ın Kenan’ın babası olması kimseyi yanıltmasın. Kenan yeteneği, disiplini ve efendi kişiliğiyle formayı tırnaklarıyla kazıya kazıya kazanmış bir futbolcu.

Doğukan Demirman – Çetinkaya
Doğukan, önümüzdeki yıllarda adından söz ettirecek kapasiteye sahip bir orta saha oyuncusu. Geçtiğimiz yıl Çetinkaya A2 takımında gösterdiği performansla bu yıl A takım kadrosunda şans buldu. 18 yaşında olmasına rağmen güçlü fiziği ve mücadeleci futboluyla dikkat çeken genç yıldız adayı, bu yıl kadrosundaki birçok yıldızı kaybeden Çetinkaya’da zaman zaman forma şansı bulabilir.

Mehmet Yıldız – Doğan Türk Birliği
Geçtiğimiz sezon zaman zaman Doğan Türk Birliği’nde forma şansı bulan Mehmet Yıldız bu yıl aldığı formayı vermeyecek gibi görünüyor. Stoperde oynayan genç futbolcu henüz 18 yaşında ve futbolda hata kaldırmayan en zor bölgelerden birinde oynuyor. Mustafa Kılıç ile birlikte iyi bir ikili oldukları gözlemlenen Mehmet Yıldız, güçlü fiziği ve hava toplarındaki hâkimiyetiyle bu sezon adından çokça söz ettirecek potansiyele sahip bir futbolcu.

Osman Aktaş – Cihangir
Cihangir altyapısının son dönemlerde yetiştirdiği en başarılı orta saha oyuncularından biri de Osman Aktaş. Henüz 20 yaşında olan ve bu yıl Cihangir A takımında sık sık adını duyacağımız tarzda bir futbolcu. Orta sahanın her yerinde oynayabilen genç yıldız adayı, oyun kurucu kimliğinin yanı sıra zaman zaman bulduğu sürpriz gollerle de skora katkı yapıyor.


Mikail Sivri – Cihangir
Mikail son iki yılda Cihangir A2 takımının kazandığı şampiyonlarda en büyük aktörlerden biri. Sol kanatta oynayan ve disiplinli futboluyla herkesin takdirini kazanan genç futbolcu, hazırlık maçlarında birçok maçta forma şansı buldu. İyi bir sol ayağa sahip olan genç futbolcu etkili şutlarıyla her an her şeyi yapabilecek bir potansiyele sahip.


Ahmet Can Tokmak – Gençlik Gücü
Ahmet Can geçtiğimiz sezon aldığı Gençlik Gücü formasını bir daha kimseye vermedi. Henüz 18 yaşında olmasına rağmen birçok tecrübeli futbolcuya taş çıkartan genç yıldız adayı, sol kanatta oynuyor ve etkili kanat bindirmeleri ile skora katkı yapıyor. Genç futbolcu etkileyici sol ayağıyla zaman zaman gol atma başarısı da gösteriyor. Bu sezon Gençlik Gücü teknik direktörü Mustafa Özarabacı’nın çok şeyler beklediği genç yıldızın üzerine Hasan Göksun ve Niyazi Göksun gibi tecrübeli futbolcuların da titrediği ve sürekli uyarılarda bulunduğu gözlerden kaçmıyor.


Orhan Çokbekler – Gençlik Gücü
Geçtiğimiz yıl A takım kadrosunda bulunan ve bu sezon başında hazırlık maçlarında Özarabacı’nın çokça şans tanıdığı Orhan bu yıl forma şansı bulması halinde dikkatle izlenmesi gereken bir yetenek. 18 yaşındaki orta saha oyuncusu zorda kalındığında sağ kanatta da forma giyebiliyor. Soğukkanlı bir oyun kimliğine sahip olan genç futbolcu topu ayağında çok tutmuyor ve aldığı topları hemen olumlu bir şekilde ayağından çıkarmaya çalışıyor.


Halil Uçar – Hamitköy
Halil Uçar son dönemde Hamitköy forması ile adından söz ettiren genç yıldız adaylarından. Hamitköy A2 takımında gösterdiği başarılı performansla dönemin teknik patronu Hasan Topaloğlu tarafından A takım kadrosuna alınan genç futbolcu orta sahada oynuyor. Müthiş bir tekniğe sahip olan ve geleceğin yıldız adayları arasında yer alan 20 yaşındaki Halil, futbolcu bir aileden geliyor


Burak Tünsay – Mormenekşe
Burak Tünsay, 20 yaşında ve iki sezondur Mormenekşe A takımının formasını giyiyor. Geçen yıl kazanılan play-off şampiyonluğunda takımına katkı sağlayan genç yıldız adayı forvet arkasında ve kanatlarda forma giyebiliyor. Sürati ve hırslı futboluyla bu yıl forma giymesi muhtemel olan oyuncuların başında gelen Burak, vitrin lig olan Süper Lig’de forma giymenin heyecanı içerisinde.


Nazım Özbil – Mormenekşe
Nazım Özbil henüz 17 yaşında Mormenekşe A takımı ile antrenmanlara çıkıyor. Geçtiğimiz yıl A2 takımında adından söz ettirmeyi başaran Nazım, üstün tekniği ve süratiyle dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Eralp Şerifoğlu’nun gelişimi için üzerine titrediği futbolcu, hazırlık maçlarında yarı devre bile olsa görev aldı ve başarılı futboluyla gelecek için umut verdi.


Hakan Uluçağ – MTG
Hakan Uluçağ, ilerleyen yıllarda adını çokça duyacağımız bir orta saha oyuncusu. Henüz 18 yaşında ve müthiş top tekniği ve sürati ile yaşıtlarının arasında bir adım öne çıkıyor. Güney Kıbrıs ekiplerinden Omonia U17 takımında şampiyonluk yaşayan genç yıldız adayı, Mağusa Türk Gücü A2 takımında ortaya koyduğu başarılı performansla A takıma yükseldi.


Ümit Genç – Serdarlı
Ümit Genç, aynı adı gibi ümit vaat eden gençler arasında yer alıyor. Bu yıl Serdarlı takımında ilk 11’in değişmez ismi olması beklenen 20 yaşındaki başarılı kanat oyuncusu, sert futbolu ve bitmek bilmeyen enerjisiyle formayı kolay kolay kimseye kaptırmayacak tarzda bir oyuncu. Bu sezon teknik direktör Sedat Devecioğlu’nun en çok güvendiği isimler arasında yer alan ve hocasının “dikkatle izleyin” dediği Ümit, bu sezon Süper Lig’de adından söz ettirecek gençler arasında yer alıyor. Henüz 20 yaşında olmasına rağmen 3 yıldır A takımda forma giyen Ümit güçlü fiziği, etkili şutları ve dayanıklılığı ile yaşıtları arasında bir adım öne çıkıyor.

Bu haber toplam 1468 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 129. Sayısı

Adres Kıbrıs 129. Sayısı