1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Genç bir yetenek; Hüseyin Kahraman
Genç bir yetenek; Hüseyin Kahraman

Genç bir yetenek; Hüseyin Kahraman

Genç bir yetenek; Hüseyin Kahraman

A+A-

 



Çağın Plevne

Hüseyin Kahraman henüz 18 yaşında ve Akdeniz Spor Birliği’nde basketbol oynuyor. Basketbola ilgi gösterilmediğinden yakınıyor, profesyonel olmayan bir ligte profesyonel kurallara bağlı kalınmasından şikayet ediyor.
İlkokulda basketbol takımına alınmayınca hırs yapmış ve bir sene sonra da takıma alınmış. İşte ondan sonra hep basketbol olmuş hayatında…
Hüseyin’i daha iyi tanımak için sorularımızı sorduk, O da yanıtladı. 


Bize kendini tanıtır mısın?

Merhaba, Ben Hüseyin Kahraman. Yakın Doğu Ünisveristesi Diş Hekimliği Fakültesi birinci sınıf öğrencisiyim. Umarım ilerde iyi bir diş hekimi ve basketbolcu olurum. Basketbolda A takımda ve diş hekimliğinde daha ilk senem olduğu için çok yorucu bir sene geçiriyorum ama her şey istediğim gibi gidiyor. Çatalköy’de ailemin yanında yaşıyorum fakat okulum ve takımım Lefkoşa’da olduğu için isteğim seneye Lefkoşa’ya taşınmak.

Peki, neden basketbol?

Basketbolu seçmemin çok açık bir nedeni var; bu oyunu çok seviyorum ve oynarken onun dışında hiçbir şey düşünemiyorum. Basketbola 4.sınıfta okul takımına alınmayarak başladım. İyi ki de alınmamışım, bütün arkadaşlarımın alınıp benim alınmamam beni çok hırslandırmıştı. Beşinci sınıfta okul takımına alındım ve o zamandan beridir basketbolu çok büyük bir keyifle oynuyorum.

Yakaladığın başarılar nelerdir?

Kulüp bazında hiç şampiyonluk yaşamadım bu seneye kadar… Hep Akdeniz Spor Birliği’nde oynadım. Sadece Lise takımıyla 3 kez şampiyonluk yaşadım. Bana göre en büyük başarım Yıldız ve Genç milli takımlara çağırılmamdır. Bu benim için çok önemli bir şeydi. Fiziğim basketbola çok uygun olmadığı için herkesten daha çok çalışmam gerekiyordu.  KKTC milli takımında oynamak en büyük hayalimdi diyebilirim.
Basketbolda idolün diyebileceğin kişi var mı?

İdolüm diyebileceğim çok oyuncu var. Oyun olarak en fazla beğendiğim oyuncu Allen Iverson’dır. Bence yetenek olarak gelmiş geçmiş en iyi oyuncudur. Adada ağabeylerimden örnek alabileceğim kişileri sorarsanız bir diş hekimi ve basketbolcu Kemal Tasçı’yı ve de Kenan Güvensoy abimilerimi gösterebilirim.


Hedeflerin nelerdir?

Basketbol olarak hedeflerim adada takımda, üniversite takımımda şampiyon olmak ve yaşanacak şampiyonluklara büyük katkılar koymak istiyorum. Basketboldan bu seneye kadar ne burs ne de başka bir şey kazanamadım. Bu sene maddi destek de almanın heyecanını yaşadım. Basketboldan kazandığım parayla okulumun ödenmesinde aileme yardım etmek istiyorum. Ancak yukarıda da söylediğim gibi en büyük hedefim oynadığım takımlarda şampiyonluk yaşamak.

Son olarak neler söylemek istersin?
Son olarak ada basketboluyla ilgili bir şeyler eklemek istiyorum. Dışardan bakan herkes basketbolun, futbolun gölgesinde kaldığı için bu kadar az takımın olduğunu ve o kadar çok sevilmediğini zannediyor. Bana göre ilgisizliğin nedeni altyapılara federasyonumuzun ve A takımlarımızın önem vermemesidir diyebiliriz. Ben bu yıl en az basketbol oynadığım seneyi geçiriyorum. Oynamak için yarı transferde başka bir kulübe kiralık gitmem söz konusuydu fakat federasyon transfer kuralı yüzünden buna engel oldu. Anlam veremedim buna… Profesyonel sözleşmelerin olmadığı bir ligde bu tarz bir kurala takmaları ilginçti. Bence federasyonumuzun kulüplerimizi altyapıya önem vermelerini sağlaması ve insanlarımızın ilgisini basketbola çekecek bir şeyler kesinlikle yapması lazımdır. Bu sadece benim kendi şahsi fikrim tabii, daha 18 yaşındayım ve umarım basketbolu hep severek oynayabilirim.

Bu haber toplam 2250 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 102. Sayısı

Adres Kıbrıs 102. Sayısı