1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Futbola Kadın Eli
Futbola Kadın Eli

Futbola Kadın Eli

Futbola Kadın Eli

A+A-

Burhan Gürkan

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (KTFF-MHK) devre arası hakem semineri geçtiğimiz hafta içerisinde Girne Malpas Otel’de gerçekleştirilirken, ülkemiz hakemlik camiasına yeni bir misyon katan kadın hakemlerimiz Emine Yarkın, Sabriye Atikoğlu ve Nurhan Saldıray ile söyleşi yapma fırsatı bulduk. Yıllar önce görev aldığı maçlarda adından söz ettiren Türk hakem Lale Orta ve günümüzde İngiltere Futbol Federasyonu çatısı altında yardımcı hakem görevi üstlenen İngiliz hakem Sian Louise Massey gibi örneklerden yola çıkarsak, dünyada yakalanan bu kadın hakem misyonunu ülkemizde bu üç kadın hakem üstlenmiş durumda.

YARKIN: “UMARIM DAHA İLERİYE GİDERİZ”
Atletizm dalında uğraş vererek sırıkla atlamada kırdığı rekorlarla ön plana çıkan Emine Yarkın aynı zamanda son birkaç yıldır hakemlikle uğraşmakta. “İlk yarı benim açımdan iyiydi” diye konuşan Yarkın “Gün geçtikçe daha ileri gittiğimi hissediyorum. Tabii önümde daha çok yol var. Bunun da farkındayım. Umarım ilerleyen zamanlarda daha ileriye gideriz” diye konuştu. Gerçekleştirilen seminerin çok faydalı bir seminer olduğunu, ligin ikinci yarısında kendilerine katkı sağlayacağına inandığını söyleyen Yarkın “İkinci yarıda daha başarılı maçlar çıkarmayı hedefliyorum. İlerleyen yıllarda daha çekişmeli maçlarda  görev alma hedefindeyim” diye konuştu.

ATİKOĞLU “DAHA İYİ PERFORMANS SERGİLEMEK İSTİYORUM”
Emine Yarkın’ın ardından görüşlerini aldığımız diğer bir kadın hakem Sabriye Atikoğlu ilk devrenin kendisi için güzel geçtiğini belirtiyor. Birkaç yıldır hakemlik yapan ve Yarkın gibi atletizmle uğraşan Atikoğlu “İlk devrede yaptığımız bazı ufak tefek hatalarımızı telafi etmeye çalışıyoruz. Elimizden geldiği kadar daha ileriye gitmeye çaba gösteriyoruz” şeklinde konuştu.
Atikoğlu “Kendi performansımdan memnunum. İkinci yarı eksiğim olan noktaları düzeltmek istiyorum. Sadece kendi açımdan değil, bir sürü futbolcu var. Onların maçlarını yönettiğimde daha iyi bir performans sergilemek istiyorum. Çünkü onlar adına da maçlarda kötü bir şey olmaması için iyi olmalıyım” diyerek sözlerini sonlandırdı.

SALDIRAY “HAKEMLİĞİ ÖZVERİ İÇİNDE, SEVEREK YAPIYORUM”
Yarkın ve Atikoğlu’nun ardından bir diğer kadın hakemimiz Nurhan Saldıray ile konuştuk. Saldıray “İlk yarı güzel geçti” diye sözlerine başladı. “Bir futbol aşığı olarak ben zaten futbolun içerisinde uzun yıllar çalıştım. O yüzden şu anda da hakemlik görevimi büyük bir özveri ve severek sürdürüyorum” diyen Saldıray “Her geçen gün daha çok ilerliyoruz” açıklamasını yaptı. Saldıray, sözlerinin sonunda “Federasyon ve Merkez Hakem Kurulu’nun katkısı ile daha da yükseldiğimizi göz önünde bulunduruyoruz. Seminerler bize çok şeyler kazandırıyor. İkinci devrede hakem şansımızın yanımızda olmasını diliyorum. Tüm takımlara başarılar dilerim” dedi.

Bu haber toplam 1260 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 143. Sayısı

Adres Kıbrıs 143. Sayısı