1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. “Fark yaratmak ve Bir değer üretmek gerek…”
“Fark yaratmak ve Bir değer üretmek gerek…”

“Fark yaratmak ve Bir değer üretmek gerek…”

“Fark yaratmak ve Bir değer üretmek gerek…”

A+A-

Meltem SONAY

Son yıllarda kişisel ve kurumsal gelişim eğitimleri ile ülkemizde ismini duyuran Su Sel Gelişim Merkezi eğitmenlerinden Ahmet Akın, Türkiye’de ve Kıbrıs’ta kurumlara özgü tasarladığı eğitimler ve koçluk desteğini anlattı…

Kıbrıs’ta özellikle tespit ettikleri ihtiyaçlardan birinin kurumsallaşma aşamasında, ‘Liderlik sisteminin kurulması’ ve ‘Kurumsal vizyonun netleştirilmesi’ olduğuna işaret eden Akın, yöneticiler ve lider konumdaki kişilerin koçluk alarak kendilerini keşfetmesi ve potansiyellerini devreye sokmalarını sağlamaya yardımcı olduklarını aktardı.

Sanayi Odası’nda iş dünyası için 21 Şubat 2014’te Enneagram eğitimiyle ilgili tanıtım yapacak olan Ahmet Akın,  sorularımızı yanıtladı…

Öncelikle biraz kendinizden bahseder misiniz?
Ahmet Akın: Profesyonel konferans tercümanı olarak başladığım iş yaşamımda katıldığım eğitimlerden etkilenerek kişisel ve kurumsal gelişim alanında çalışarak devam ettim. Yaklaşık 5 yıl önce öğrencisi ve koçu olduğum Erickson Coaching International onaylı koçluk eğitimlerini ve Leadership Management International tarafından düzenlenen kurumsal verimlilik çalışmalarını Kıbrıs’taki kurumlarla ve bireylerle paylaşmaya başladık. Türkiye’de ve Kıbrıs’ta kurumlara özgü eğitimler tasarlıyorum ve bu süreçte onlara koçluk desteği sağlıyorum.

Peki kurumlar hangi konularda sizden destek alıyor? Ne gibi eğitimleriniz var?
Ahmet Akın: Eğitimlerimizi verirken öncelikle çalıştığımız kurumların yetkilileri ile ön görüşmeler yaparak ihtiyaçlarını tespit ediyoruz.
Böylece verimli ve etkili süreçler tasarlama şansımız oluyor. Özellikle Kıbrıs’ta tespit ettiğimiz en büyük ihtiyaçlardan biri kurumsallaşma aşamasında liderlik sisteminin kurulması ve kurumsal vizyonun netleştirilmesi oldu. Bunun yanı sıra çözüm odaklı ve pozitif iletişimin kurumsal bir kültür haline gelmesi, ayrıca müşteri odaklı satış becerilerinin kazanılması diğer önemli noktalar. Ama bunların en önemlisi ve olmazsa olmazı, yöneticiler ve lider konumdaki kişilerin koçluk alarak kendilerini keşfetmesi ve potansiyellerini devreye sokmalarını sağlamak. Bunun için de dünyada kabul görmüş temel sistemlerden biri olan ENNEAGRAM sisteminin eğitimlerini vermekteyiz. Gerekli gördüğümüz noktalarda, zaman yönetimi, verimlilik, motivasyon, stres yönetimi gibi konularda workshop ve seminer yaparak ek destek sağlıyoruz.

POZİTİF VE ETKİLİ

Bu süreçlerden geçen kurumlarda ne gibi değişimler gözlemliyorsunuz?
Ahmet Akın: Bizim sistemimiz insanı merkezine alan çözüm odaklı bir sistem olduğundan, katılımcılara daha pozitif ve etkili çalışabilme imkanı sağlıyor. Günümüzde kurumlar sadece mal ve hizmet üreterek ilerleyemiyorlar. Bir yerde bir fark yaratmanız ve bir değer üretmeniz gerekiyor. Bizim çalışmalarımız sonucunda yönetimsel pencereden bakıldığı zaman işleyen ve gelişen bir sistem kurularak çalışanların daha mutlu ve haliyle daha efektif olduğu bir düzen sağlanıyor. İnsanların geleceği ve resmin bütününü daha iyi görmelerini ve değişime ayak uydurmakla kalmayıp, ona yön verme noktasına gelmelerine yardımcı oluyoruz.

Hangi sektörler bu çalışmalardan yarar sağlar?
Ahmet Akın: Aslında konumuz insan olduğu için, küçük işletmelerden holdinglere kadar tüm sektörlerden kurumlarla çalışıyoruz. Sonuçta hepsi insanlardan oluşuyor. İnsanlar geliştikçe kurumlar gelişip büyüme fırsatı yakalıyor.

MALİYET DEĞİL, YATIRIM

Toplumda bu eğitimlerin çok maliyetli olduğu düşüncesi var. Bu doğru mu?
Ahmet Akın: Az önce de bahsettiğim gibi, her ölçekten işletmeyle çalıştığımız için, çalıştığımız kurumun büyüklüğüne ve finansal yapısına göre uygun çözümler sunuyoruz. Su Sel Gelişim olarak biz ülkemizde bu eğitim ve hizmetleri yurt dışı maliyetlerinden fazla olmayacak ve kurumlara külfet yaratmayacak şekilde organize etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Ayrıca da şirketlerin eğitime ve gelişime yaptığı yatırım, kısa - orta ve uzun vadelerde kalite ve karlılık oranlarında artışlara yol açıyor. Yani aslında bu bir maliyetten çok yatırım olarak görülmelidir.

Sanayi Odasında iş dünyası için yapacağınız Enneagram eğitimi ile ön bilgi alabilir miyiz?
Ahmet Akın: Enneagram eğitimi 9 kişilik tipi merkezinden yola çıkılmış, eski öğretilerden yeni dünyanın gereksinimlerine yönelik sentezlenmiş çok özel bir sistem.
Gelişmiş ülkelerde çok uzun zamandır kullanılan bir yöntem aslında. Bu eğitimin amacı; üst ve orta düzey katılımcıların kendilerini ve birlikte çalıştıkları ekibi daha iyi tanıyarak, daha etkin bir şekilde verim almalarını sağlamak. Bu eğitim iki farklı amaca hizmet edebilir. Enneagram öğretisi sayesinde müşterilerinizin dilini daha iyi analiz edersiniz. Böylece ürün ve hizmetlerinizi sunarken, marka değeri yaratırken bu bilgileri etkin kullanabilirler. Bunun yanında enneagram öğretisi, iş yaşamında ekip çalışmaları ve çalışanların doğru analiz edilmesini sağlar. Doğru insanın doğru alanda çalışması ve kendi kişiliğine uygun şekilde çalışması performansı ve verimliliği artırır. Tabii burada sadece temel kavramlardan bahsediyorum. Seminerimizde daha detaylı bilgiler verme şansım olacak.

İLETİŞİM

Eğitim 28 Şubat 1-2 Mart tarihlerinde 3 tam gün sürecek. Tanıtım Seminerinde ise temel bilgiler paylaşılacak. Eğitim tarihleri uymasa bile seminere gelecek olan katılımcılar işlerinde ve yaşamlarında kullanabilecekleri faydalı bilgiler alacaklar. Tanıtım seminerimiz 21 Şubat 2014 Cuma günü saat 14.30 - 16.00 arasında yapılacaktır. Bilgi için susel@suselgelisim.com mail adresinden bize ulaşabilirsiniz. Tanışıp paylaşımda bulunabilmek için herkesi bekliyoruz.

Bu haber toplam 2171 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 147. Sayısı

Adres Kıbrıs 147. Sayısı