1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. En Yeni, Türkçe Single ve Albümler!
En Yeni, Türkçe Single ve Albümler!

En Yeni, Türkçe Single ve Albümler!

En Yeni, Türkçe Single ve Albümler!

A+A-

Ersin Kaşif


Değerli Adres okuyucuları. Bu hafta sadece Türkiye’de müzik piyasasına sürülen, Türkçe albümlere yer vermek istedim. Yeni isimler ve seveceğiniz melodiler var. Türkiye’de yeni çıkan single ve albümleri Emi Music tanıtımıyla sizlere sunuyorum. Haydi başlayalım;

***

LEVENT ÖZER "SÖYLE DE BİLELİM" 

Birçok sanatçıyla, son olarak da Teoman'la aynı sahneyi paylaşan Levent Özer, ilk solo albümü "Söyle de Bilelim"in EMI Müzik Türkiye etiketiyle mağazalarda yerini almasıyla birlikte yeni albümünün konserlerine de başlıyor! Albüm lansmanı 29 Mayıs Çarşamba akşamı Jolly Joker İstanbul'da gerçekleşti. Konsere dair detaylı bilgi edinmek ve albümün çıkış şarkısı olan 'Yılgın'ı izlemek için aşağıdaki link'lere tıklayabilirsiniz: (EMI MUSIC)
Biletix: http://www.biletix.com/etkinlik/PJJ87/ISTANBUL/tr Yılgın: http://www.youtube.com/watch?v=H8eKJ-U8O4s
https://www.facebook.com/Levent.Ozer.Official/

***

BÜLENT YETİŞ, SINGLE’I  'MORİ KIZ'  YAZA DAMGASINI VURACAK!

Bugüne kadar yapmış olduğu besteler ve yazdığı şarkı sözleriyle dillere pelesenk olan birçok şarkıya imza atan Bülent Yetiş, bu yaza damgasını vuracak kıpır kıpır bir şarkıyla 'Mori Kız'la karşınızda! Gerek ünlü söz yazarı Şehrazat, gerek Zerrin Özerle ortaklaşa yaptığı çalışmalar, sahne ve konser performanslarıyla başarısını kanıtlayan Bülent Yetiş, Ajda Pekkan'a verdiği, söz ve bestesi kendisine ait olan “YAN”  adlı şarkısının 58 ülkede çıkan CLAUDE CHALLE "Buddha Bar" albümünde yer almasıyla Türkiye’yi tüm dünyada da temsil etmiş oldu. Bu yaz 'Mori Kız' çok konuşulacak! Haydi bakalım sizler de beğenecekmisiniz?
 

***

“LOOP” ve Selin Damar

Alternatif/Indie sahnesinin solo isimlerinden Selin Damar’ın ilk albümü Loop raflardaki yerini aldı. Loop, Again ve Fallin ile birlikte 11 şarkıdan oluyor. Selin Damar’ın bir süredir üzerinde çalıştığı albümdeki tüm şarkılar daha çok kişisel hikayelerden ve hayatın içinden döngülerden bahsediyor. İçinde birçok müzik türünden etkileşimleri barındırmasının yanı sıra albüm, günümüz alternatif sounduna uygun şarkılara da yer veriyor. Selin Damar, müzik çalışmalarını Olay Andaç'la sürdürüyor. Albümdeki tüm besteler ikisine ait ve aynı zamanda albümdeki tüm şarkı sözleri Selin Damarın imzasını taşıyor. "Loop"da tüm vokaller Selin Damar'a ait. Gitarda Olay Andaç, bas gitarda İlker Göçmen ve davulda Alen Konakoğlu yer alıyor. CD formatında yayımlandığı gibi iTunes aracılığıyla dijital olarak da indirilebiliyor.
Selin Damar, müzik çalışmalarının yanı sıra Radyo Eksen'de Pazar akşamları 'Airbag' adlı bir program yapıyor ve çeşitli gazete, dergilerde müzik yazıları yazıyor. Şimdi Selin Damar’ın albüm hakındaki düşünceleri;
Albümün ismi neden Loop? Loop nelerden bahsediyor?
Loopdaki tüm şarkılar hayat içerisindeki döngülerden bahsediyor. İsmi de oradan geliyor. Hepimizin başına gelen hikayeleri içeriyor çoğunlukla, ama tabii ben kendi yaşadıklarım ve hissettiklerimden yola çıktım. Genel olarak baktığınızda çok da neşeli bir albümle karşılaşmayacağınızı söyleyebilirim. His olarak biraz diplerde bir çalışma oldu.
Yaptığınız müziği nasıl tanımlıyorsun?
Artık bütün dünyada müzik türleri birbirine girmiş durumda. Hepsi birbirinden etkiler taşır hale geldi. Bizim yaptığımız müziğe de bu tip sebeplerden dolayı alternatif demek en doğrusu. Ama kendi plak şirketimizden çıkarttığımızı, tamamen istediğimiz yönde besteler ve düzenlemeler yaptığımızı baz alırsak, kelime anlamıyla 'indie' müzik yapıyoruz. (EMI MUSIC) (www.selindamar.com) (http://www.facebook.com/selindamarofficial)
(https://twitter.com/selindamar)

***
SİNA,  "BULAŞICISIN!"

Şehrazat'ın prodüktörlüğünü yaptığı "BULAŞICISIN" albümü için müzik arşivinizde yer açın! Etkileyici sesi ve performansıyla kısa sürede dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Sina, 2013 yılına damgasını vuracak. Albümle aynı adı taşıyan 'Bulaşıcısın' yine albümde yer alan 'Bu' isimli şarkıda Şehrazat sesi ile Sina'ya eşlik ediyor. Müzik dünyasının en başarılı isimleriyle birlikte çalışarak "Bulaşıcısın" adlı albümünü kaydetme şansı yakalayan Sina, 2013'ün en kaliteli çalışmalarından birine imza atıyor. "Bulaşıcısın"da yer alan 7 şarkının aranjmanı Volga Tamöz'e, diğerlerinin aranjmanı Zafer Paydaş ve Alper Atakan'a ait, albümün miksini ise Tarık Ceran üstlendi. Albümde, 4 şarkıda söz ve müzik Şehrazat, 1 şarkı Bülent Yetiş imzasını taşırken, 3 şarkı Şehrazat /Bülent Yetiş'in ortak çalışması olarak yer alıyor. SİNA HAKKINDA;  Liseyi bitirdikten sonra yüksek eğitimi için gittiği Amerika Birleşik Devletleri'nde 1998 yılından itibaren müzik eğitimi de almaya başlayan Sina, New York Metropolitan Operası eski sopranolarından Heidi Skok ile dünyaca ünlü divalar Patricia Racette ve Michelle De Youngın da ses koçu olan Patricia Mc Caffery'den dersler aldı. Türkiye'ye döndüğünde ise İstanbul Devlet Operası baş solisti, Ajda Pekkan'ın da hocası olan soprano Leyla Demiriş'ten şan dersleri almaya ve akabinde Nişantaşı'nda belirli mekanlarda sahne programları yapmaya başladı. Müzikteki yeteneğiyle Ajda Pekkan'ın dikkatini çekerek 2010 Kıbrıs Cratos Oteli'nin yılbaşı programında sanatçının vokali olarak sahne aldı.
Akabinde Sina, Ajda Pekkan'ın 2011 Harbiye Açıkhava konserinde de sanatçıyla açılışta 3 şarkıda düet yaptı http://www.youtube.com/watch?v=cPdBGmr1yrU
http://www.dailymotion.com/video/xbrgqx_sina-bugune-kadar_music?search_algo=2

Bu haber toplam 1883 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 109. Sayısı

Adres Kıbrıs 109. Sayısı