1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. “En büyük rakibim abim”
“En büyük rakibim abim”

“En büyük rakibim abim”

“En büyük rakibim abim”

A+A-

 

Çağın Özılgaz

2012 KKTC Ralli Şampiyonası, Grup N4 Şampiyonu Selen Bilgimer ve Co-Pilotu Sebahattin Dağlı ile zorlu geçen sezon, şampiyonluk deneyimi ve 2013 sezonu hakkında hoş bir sohbet gerçekleştirdik. Selen Bilgimer en büyük rakibinin abisi Sadık Bilgimer olduğunu belirtti.
Bilgimer, ralli sevdasını eski bir rallici olan babasının aşıladığını da dile getirdi.

Sponsorsuz bir sezon

Çağın Özılgaz: Zor bir sezonu geride bıraktık ve Grup N4’de güçlü rakiplerinin arasından 6 puan farkla şampiyon olmayı başardın.

Selen Bilgimer: 2012 sezonu gerçekten zorlu ve sıkıntılı geçti. Sponsorsuz maddi sıkıntılar içinde geçti. Güçsüz aracımla, güçlü rakiplerime karşı istikrarlı yarışlar çıkararak şampiyon olmayı başardık. Fikri Macila Anı Rallisi’ne evraklarımı tamamlayamadığım için katılamadım, son yarışta ise mekanik sebeplerle yarış dışı kaldım. O yarışta rakiplerim de yarış dışı kalınca 6 puan farkla şampiyon olmayı başardık.

Ç.Ö.: Peki  neden Ralli?
S.B.: Ralli sevdası bana babamdan aşılandı. Babam eski rallicilerdendir. Mesleğinin makinist olmasından dolayı devamlı arabaların içinde büyüdüm. Babamın izinden önce abim Sadık gitti. Şimdi ise abim Sadık’la birlikte rakip olarak mücadele ediyorum.

Ç.Ö.: Abin Sadık Bilgimer de Grup A8’de mücadele veriyor. Aranızdaki rekabeti nasıl tarif edersin?
S.B.: Açıkcası benim tek rakibim abimdir. Kendime örnek aldığım iki isim var. Birisi merhum Ahmet Şevketoğlu, diğeri abimdir. Hedefim abimi geçebilmekti, onu da başardım.

Ç.Ö.: 2013 sezonunda da KKTC Ralli Şampiyonası'nda yarışmaya devam ediyorsun. Takım, araç ya da co-pilot açısından değişiklikler olacak mı? Yeni sezonda hedeflerin neler olacak?
S.B.: Yeni sezonda, yeni co-pilotla mücadele vereceğim. Geçtiğimiz yıllarda co-pilotluk yapmış, 2006 yılında Halil Törer ile Grup H’de şampiyonluk yaşamış Aktan Pala ile anlaştık. Ona güvenim sonsuz. Yeni sezonda ünvanımızı korumak için mücadele verirken genel klasmanda da üst sıraları zorlamaya çalışacağız.

İdoller

Ç.Ö.: WRC’de idolüm diyebileceğin pilot kimdir?
S.B.: Tek isim söylemek zor. Öncelikle Tommi Makinen’i söylemeliyim. Tommi, benim hayranı olduğum zaman, benim şu an kullandığım Mitsubishi Lancer Evo III aracıyla mücadele ediyordu. Gigi Galli’de var tabii. Eğlenceli bir pilot. Ve kesinlikle Loeb, başarısı şans olamaz.

Ç.Ö.:Peki Co-pilotun Sabahattin Dağlı’nın da görüşlerini alalım. Selen’le Rallilere katılmaya nasıl karar verdin?
Sabahattin Dağlı: 2010’da Selen ile yarışlara katılmaya başladım. Çok tecrübesizdim. O yıl tecrübesiz olmamdan dolayı Selen’e katkıda bulunamadım. 2011’de kendimizi geliştirmeye başladık ve genel klasmanda 8’inci bitirdik. 2012’de hem tecrübe kazandık hem de birbirimize alıştık ve 2012 sezonu genel klasmanda 4’üncü, N4’de şampiyon bitirdik.

Ç.Ö.:Selen’e Co-pilotluk yapmak ve şampiyonluk kazanmak nasıl bir duygu?
S.D.: Selen’e co-pilotluk yapmak hem zevkli hemde zordu. 3’üncü sezonumuzda ancak beni dinleyerek sürmeyi öğrettim. Şampiyonluk bambaşka bir duygu. Keşke maddi durumumuz el verse ve daha ileriye gidebilsek. Bu şampiyonluk kolay kazanılabilecek birşey değil. Zamanı geldiğinde oğlum Bulut’a bilgilerimi aktarmak isterim.

Ç.Ö.: Son olarak eklemek istedikleriniz var mı?
S.B.: Gençlerin böyle sporlara yönelmesini isterim. Önlerinde bir çok seçenek vardır. Yollarda tehlike saçmak yerine etaplarda, pistlerde yarışsınlar. Bana 2010 yılından beri hertürlü desteğini esirgemeyen Ali Alpino ve Alpino Garaja çok teşekkür ederim. Böyle destek verebilen kişilerden desteklerini bekleriz.

Ç.Ö.: Bana vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim. Başarılarınızın devamını dilerim.
S.B.: Biz teşekkür ederiz.

Bu haber toplam 1168 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 98. Sayısı

Adres Kıbrıs 98. Sayısı