Emojiler

Emojiler

Her gün defalarca kullanıyoruz ve anlamından kesin eminiz diyoruz, ama farklı anlamlar da taşıyor olabilirler.

A+A-

Cenk Paşa

Emojiler Japonya’da yaratılıp tüm dünyaya yayıldı. Japonya’dan dünyamıza yayılan emojilerde karşımıza çıkan kültürel farklardan kaynaklı anlamlara alışmamız zor görünüyor. Her gün defalarca kullanıyoruz ve anlamından kesin eminiz diyoruz, ama farklı anlamlar da taşıyor olabilirler. İşte 15 tane bizim bildiğimiz farklar ile yaratıcıların düşündüğü anlamlar arasındaki farklara bakalım.

 

 

 

1. Kullanılan anlamı : Arkadaşımıza takılmak için dil çıkaran emoji

resim1.jpgr1-002.jpg

Gerçek anlamı: Lezzetli bir yemek yemeden önce hafifçe yalanan kişi.

2. Bildiğimiz anlam: Konser salonu

r2-002.jpg

Gerçek anlamı: Postane. Bir müzik aleti olarak bildiğimiz bu boru, aslında 18. ve 19. yüzyıllarda postacılar tarafından kullanılırdı. Hatta Avrupa’da birçok yerde postaneler tarafından hala kullanılmakta.

3. Bildiğimiz anlam: “Aman Tanrım!”

r3-001.jpg

Gerçek anlamı: OK! Tamam anlamına gelen bu işaret, gerçek hayatta yapıldığında, eller baş üzerine gelerek büyük bir O harfini oluşturuyor. Bu sırada bacaklar da çapraz durarak K harfini ima ediyor. Tabi kareye sığamadığı için biz sadece O harfini görüyoruz.

4. Bildiğimiz anlam: Kindar gülümseme

r4-001.jpg

Gerçek anlamı: Alman kültüründe yer alan, şeytandan daha az şeytan, ancak yine de içinde iyilik barındırmayan bir iblis. Bu karakter aslında çocukları ima ediyor.

5. Bildiğimiz anlam: Şaşkın kedi

r5-001.jpg

Gerçek anlamı: Yorgunluk. Aslında kedinin gözleri kapalı ve esniyor.

6. Bildiğimiz anlam: Uçan adam (Ya da bazıları için Gangnam Style’ı söyleyen PSY)

r6.jpg

Gerçek anlamı: Ünlem işareti. Aynı zamanda karakter PSY değil. Kendisi İngiliz punk ska grubu olan The Speacials’tan Walt Jabsco.

7. Bildiğimiz anlamı: Dişlerini sıkarak bekleme / mahçup olma vs.

r7.jpg

Gerçek anlamı: Sırıtma.

Çok basit gibi gözüken şeylerin, kültür farkı sayesinde bambaşka anlamlar doğurması ne ilginç, öyle değil mi? Bir o kadar da güzel!

-devamı var-


KISA HABERLER

haber1.jpg

Facebook çalışanları Mark Zuckerberg’e doğum gününde et şeklinde pasta hediye etti. Facebook’un yönetici ekibinin neden et şeklinde bir pasta seçtiği ise bilinmiyor.

haber2.jpg

Facebook’da yorumlara da reaksiyon özelliği geldi. Facebook’un geçtiğimiz yıl yayına aldığı “reaksiyon” adını verdiği “beğen” butonunun genişletilmiş versiyonu yayılmaya devam ediyor. Duygu dolu bu tepki butonu artık yorumlarda da aktif olarak kullanılmaya başlanıyor.

haber3.jpg

Kızıl saçlı olanların emoji kullanırken yaşadığı en büyük dert, onlarca seçenek arasında kendilerine uygun bir emoji bulamamalarıydı. Dünyanın %1-2 gibi bir popülasyonuna hakim oldukları için önemsiz bulunan kızıl saçlıların yıllarca yaptığı online kampanyalardan sonra sonunda kızıl saçlı emojiler yayına hazırlanıyor.

Bu haber toplam 18389 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 316 Sayısı

Adres Kıbrıs 316 Sayısı