1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Eğlencesi ve lezzetleri ile iyi değil, farklı bir mekân Bay Kahkaha Restaurant Cafe Bar
Eğlencesi ve lezzetleri ile iyi değil, farklı bir mekân Bay Kahkaha Restaurant Cafe Bar

Eğlencesi ve lezzetleri ile iyi değil, farklı bir mekân Bay Kahkaha Restaurant Cafe Bar

Eğlencesi ve lezzetleri ile iyi değil, farklı bir mekân Bay Kahkaha Restaurant Cafe Bar

A+A-

Zekai Altan

Her mekanın veya işletmecinin bir öyküsü, bir  hikayesi vardır. O hikaye veya öykü de imajı yaratır. Tanıtımda çok önemli ve çok etkin rol oynar. Erdoğan bey 1959 yılında Londra’ya gider. Burada kontların uğrak yeri olan bir İtalyan restorantta işe başlar. Ve burada daha birçok bilinen tanınmış restorantta çalışma hayatını sürdürür. 1988 yılına kadar da Avustralya’da ilk Türk restorantını kurar. Üsküdar restorant. Esasında Üsküdar adı genelde Kıbrıs Türkleri tarafından da sevilerek kullanılan bir isimdi. Özellikle 1960’lı yıllarda. Üsküdar şarkısından dolayı. Kıbrıslı Türklerin Türkiye’ye karşı besledikleri duygularının en önemli göstergelerinden biri. Bu isim Kıbrıs’ta da çok yaygın olarak kullanıldı. Halen daha kullanılıyor. Bu isim bir anlamda Kıbrıs kültüründe de özel bir anlam taşır. Bir tarihin kronolojisini çizer. Avustralya’daki Üsküdar restoran, Kıbrıs ve Türk mutfağı ile ün yapmaya başlar. Sunduğu lezzetleri, servisi sempatik duruşu ve en önemlisi de kahkahası ile diye düşünürüm. Yapılan yemeklerin servisi sele veya paneri içerisinde yapılıyordu. Tabii böyle bir mutfağın servisi de bu şekilde yapılırsa çok doğal olarak ilgi odağı olur. Avustralya’nın Age gazetesinin gurme yazarı Eric Page bir gün Üsküdar restorantında yemek alır ve yorumlarını yayınlar. Bu yayın ile ünü artar. Avustralyalı bir bayanı dansöz yapıp dansözler kraliçesi olarak reklam yapar. Dansözün de adı Teşekkür. Yani, Thank You. Böyle dolu dolu bir geçmişten sonra lezzetini ülkesine taşıyan Erdoğan bey, ‘Bay Kahkaha’ ile tanındı.

Bay Kahkaha
Bay Kahkaha şimdi Çetinkaya Spor Kulübüne dönen kavşağın olduğu yerde. Yol üzerinde. Dış görünüş albenili. Otantik ve kültür mirası taş örme bir binada hizmet veriyor. Restorant mekanı olarak da çok ideal. Bina yol üzerinde. Dış alanda çok hoş oturma grupları. Lefkoşa dokusunu da görebileceğiniz surların üzerinde. İç mekan girişi geniş bir bar ve ayrı çok özel odalar. Atmosferleri çok güzel. Alt kat da bahçeye açılır. Gizli Bahçeye. Tam anlamı ile gizli bahçe. Burada huzur ve eğlenceyi ayrı ayrı yaşarsınız. Böyle bir mekan Lefkoşa için nimettir. İşin başında oğlu Mehmet. Tipik ve özveriye dayalı örnek bir aile işletmesi. Bay Kahkaha yani Erdoğan abi, sevilen bir Kıbrıslı sıması. Kişiliği ve sunduğu lezzetleri ile. Tavuk lezzetleri ile. Kuzey Kıbrıs’ta tavuk çeşitleri ile ün yapan Bay Kahkaha ilk tavuk restorantını 1998 yılında açtı. Tatil amacı ile geldiği Kıbrıs’ta Hacı Ali ile tanışma sürprizi ve sonradan da Hacı Ali İşletmeleri ile ortak olarak Hanedan restorant hizmete açıldı. Yılmazköy’de. Sonradan Maxim ve Dereboyu’nda da Bay Kahkaha. 1996 yılında İngiltere’ye ülkeden ayrılan Erdoğan bey 2006 yılında tekrar Kıbrıs’a döner. Tüm işletmelerde sunulan yalnızca tavuk lezzetleri idi. Bay Kahkaha yani Erdoğan bey kendisinin yarattığı tavuk çeşiti 160 çeşittir. Burada damak tadınıza uygun çok alternatifli tavuk mönüleri tatma şansınz vardır. Yeni yerinde oğlu Mehmet ile bu lezzetlere imza koyuyor.

Mönü ve Lezzet
Mönü listesi anlaşılabilir bir dilde hazırlandı. Fiyatlandırılmış ve açıklamları yapılmış. Çoğunluğu Erdoğan beyin kendi yaratıcılığı. Yemek alırken Erdoğan beyin arada bir dışarı çıkıp misafirlerle ilgilenmesi Erdoğan beyin yalnızca bir tavuk lezzeti veya daha genel anlamda bir lezzet ustası değil iyi bir işletmeci olduğunu da gösterir. Hatta bana göre Bay Kahkaha başta bu ülkede olmak üzere kendi zincirini yaratabilir. Standartı ile. Bu da yakışır. Özellikle tavuk mönüleri üzerine. Bay Kahkaha’nın zengin tavuk çeşitleri mönüsünde damak tadınıza uygun tavuk mönüsü seçme olanağınız çok. Bunlardan Kahkaha Tavuk dolmayı spesiyal olarak önerebilirim. Tavuk göğsüne doldurulmuş Kahkahaya özgü krema ve mantarlı peynir sosu ile hazırlanır. Tabii bu mönülerdeki tarifler özel. Tümü de Erdoğan beyin yarattığı tavuk mönüler. Böyle bir araştırma yapsanız birçok tavuk mönüsü bulabilirsiniz. Ancak hiçbirini buradaki ile kıyaslayamazsınız. Çünkü bunlar farklı. Özel, yani Kahkaha spesiyal. Bunu öğrenmek için Bay Kahkaha spesiyallerini tatmanız gerekir. Ancak o zaman anlarsınız. Ancak tattığım ve incelediğim mönülerde bu farklılığın ve özelliğin olduğunu söyleyebilirim. Buraya gidemezseniz bile paket servisi ile bu tatları tatabilirsiniz. Mönü listesindeki çeşitler arasında pastırma. Yani pide arasında tarifi yine kahkahaya ait acılı baharatlarla terbiye edilmiş tavuk pastırma. Mantar ve kırmızı beyaz şaraplı tavuk mönülerine kadar anlatamayacağım tatlarda bir mönü. Buradaki mönüleri tatmanızı öneririm. Bu bölgenin canlanması için de ayrıca Queens Pub and Venus bar da ayrıca hizmet veriyor. Burada hazırlanan aylık programlar ile nostalji ve canlı müzikli eğlenceler düzenleniyor. Programları buradan alabilirsiniz.

MÖNÜ
Kahkaha tavuk dolma: 21.50 TL
Katmerli tavuk: 22.00 TL
Karışık mönü: 22.00 TL
Kekikli ızgara göğüs: 17.00 TL
Kahkaha 6 parça kanat: 17.00 TL
Mutfak: Özel kahkaha tavuk mönüleri

TEL: 444 00 01- 0533 840 29 40
ADRES: HİSAR ÜSTÜ 166 TANZİMAT SOKAK GALERİ KÜLTÜR KİTAPEVİ YANI LEFKOŞA

Bu haber toplam 4163 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 117. Sayısı

Adres Kıbrıs 117. Sayısı