1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Duyuşlar
Duyuşlar

Duyuşlar

Duyuşlar

A+A-

 

Ersin Kaşif

Opera Sevenler için; Opera Aryaları
(CD yeni)
Kanadalı Bir Kontralto: Marie- Nicole Lemieux

EMI Music tanıtımıyla; Mezzosoprano ses türleri arasında en zengin, en derin ve en iç bayıltıcı bir ses tipine sahip olarak tanımlanan Marie- Nicole Lemieux, Gluck, Haydn, Mozart’ın eserlerinden oluşan ve çok beklenen ‘Operas Arias’ albümünü çıkardı. 2000 yılında Belçika’da katıldığı Queen Elizabeth Müzik Yarışması’nda birincilik alan Kanadalı koloratur kontralto Marie- Nicole Lemieux sahneye çıktığı andan itibaren tüm dünyanın dikkatini çekmiştir. 1975 yılında Kanada’da doğan sanatçının ‘Operas Arias’ albümünde söylediği aryaların bestecisi Christoph Willibald (Von) Gluck 18.yüzyılın önemli müzisyenlerinden biridir. Bir ormancının çocuğu olan Gluck, Prag’ta ünlü klasik müzik bestecileriyle çalışma fırsatını yakalamış, dikkati çeken yeteneği nedeniyle Prens Von Lobkowitz’in isteği üzerine Viyana’da Prens Melzi’nin yanında çalışmaya başlamıştır. Kariyeri başarıyla devam ederken Milano’ya geçen Gluck, Milano Tiyatrosu’nun siparişi üzerine ‘Artarse’ isimli ilk opera eserini bestelemiş ve Sammartini ile çalışmıştır. Beş yıl sonra Londra’ya giden ünlü besteci bestelediği birçok opera eseriyle büyük ün kazanmıştır. ‘Orfeo ed Euridice’, ‘Armida’, ‘Alcaste’, ‘Iphigenia in Tauris’ ve ‘Iphigenia in Aulis’ gibi opera eserlerini Viyana’da yazan besteci yazdığı bale eserleriyle de tanınmaktadır.  Milano, İtalya’nın kuzeyinde Lombardiya bölgesinde yer almaktadır. Bölgenin başkenti olan Milano şehri 7.400.000 kişilik nüfusuyla Avrupa’nın en büyük en gelişmiş ve en zengin metropolitanlarındandır. Moda ve otomotiv sektöründe önde gelen şehirde dünyanın en büyük katedrali Duomo di Milano (Gotik) ve dünyanın en eski alışveriş merkezlerinden Galleria Vittorio Emanuele Il ve dünyanın en prestijli en büyük tiyatro binalarından La Scala binası bulunmaktadır. Şehrin 15 kilometre kuzeyinde otomobil yarış pistleri bulunan Monza şehri yer almaktadır. İtalya’nın en büyük spor klüplerinden olan AC Milan ve İnter Milan futbol takımlarına da ev sahipliği yapan Milano, Expo 2015’te kapılarını dünyaya açmaya hazırlanmaktadır. Milano ve Torino kentleri arasında çalışan Eorustar adlı hızlı tren Avrupa’da bulunan diğer hızlı trenlere göre rayların eskiliğinden ağır çalışmaktadır. 2008 yılında gerçekleşen ray yenileme projesiyle Milano- Toronto arası yaklaşık 1 saate düşmüştür. Milano, ünlü Po Ovası’nın Batı merkezindedir. Alp dağları ndan inen Ticino ve Adda Çayı’nın birleşme noktası şehrin çok yakınında gerçekleşmektedir. Şehirde kara iklimi ve subtropik iklim hakimdir. Yazları çok sıcak, bunaltıcı olmasına karşın kışları ise çok soğuk ve yoğun kar yağışlıdır. 19.yüzyılın son çeyreğinden itibaren İtalya’nın 2.büyük şehri olan Milano’dan önce birinci sırayı Napoli ve ondan sonra Roma almaktadır.
Kaynak: www.muzikkursu.com

***

Portecho son albümü "Motherboy" 
(CD Yeni)

EMI Music tanıtımıyla; Deniz Cuylan ve Tan Tunçağ birlikteliğinden oluşan PORTECHO’nun üçüncü albümü hazır! Dağıtımı EMI Müzik tarafından yapılacak olan “Motherboy”, Babajim Records tarafından Ekim ayı sonunda yayımlanıyor! 2005 yılında Deniz Cuylan ve Tan Tunçağ birlikteliğiyle kurulan PORTECHO, 2006’da yayımlanan ilk albümleri “Undertone” ile İstanbul kulüplerinde büyük bir ilgi ve heyecan yarattı. Enerjik ritimleri, sıcak gitar melodileri üzerine hipnotize eden İngilizce vokalleri, sahnedeki enerjileri ve incecik kravatlarıyla tanıdığımız grup 2009’da yayımlanan ikinci albümleri “Studio Plastico” ile öncülük ettikleri tarzın sınırlarını zorlamaktan kaçınmayacaklarını ortaya koydu.
Avrupa ve Amerika’da önemli mekanlarda verdikleri konserlerin ardından The New York Times gazetesinin “hızla yükselen, geleceği parlak grup” olarak nitelendirdiği PORTECHO, “Motherboy” adını verdikleri üçüncü ve yepyeni albümleri için büyük bir atılım gerçekleştiriyor. Grup bu albümde kendine has unsurları daha karanlık ve organik olarak yeniden işliyor. Kayıtları New York’ta gerçekleştirilen “Motherboy” albümünde analog synthesizer’lar seçildi ve canlı olarak çalındı. Daha fazla retro ve funk ritimler duyacağınız “Motherboy” albümünde kullanılan efektler ve şarkı sözleri sofistike ve katmanlı öğeler barındırıyor. PORTECHO, bir taraftan indie/elektronica’nın geçmişine göz kırparken, diğer yandan kendini yeniden yaratarak geleceğe korkusuz bir adım atıyor. Babajim Records etiketiyle Ekim ayı sonunda müzik marketlerdeki yerini almaya hazırlanan “Motherboy” albümü, CD ve LP formatlarında dinleyenlerin beğenisine sunuluyor. Konserlerde Feryin Kaya’nın (bas gitar) ve Ulaş Özbiçer’in (davul) eşlik ettiği PORTECHO, 31 Ekim’de Salon İKSV’de gerçekleşecek olan lansman konseriyle “Motherboy” albümünü sevenleriyle tanıştırmaya hazırlanıyor. Daha yakından tanımak isteyenler için; http://www.portecho.com

Bu haber toplam 1272 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 123. Sayısı

Adres Kıbrıs 123. Sayısı