1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. DURAK 16 BALIK DURAĞI
DURAK 16 BALIK DURAĞI

DURAK 16 BALIK DURAĞI

DURAK 16 BALIK DURAĞI

A+A-

 

Zekai Altan

İngiltere’den gelenlerin ağzında hep “fisch & chips” (Balık ve çips) sözcüklerini duyarsınız. İngiliz mutfağında fisch & chips ünlüdür. Bu mönünün çok meşhur olduğunu zannedersiniz. Bu yalnızca bir imaj.  Take away veya kısa süreli yemek yeme. Londra’da birçok köşede bu mekanları görebilirsiniz. Kıbrıs’ta dönerciler ve sandviççiler gibi. Her köşede. Bazı mönüler çok basit olsa bile bir imaj yaratır. Balık ve çips gibi. İstanbul’da da balık arası ekmek vardır. Hem kültürel hem nostalji hem de bir imaj olarak. Bu tür mönüler çok kısa süreli yenen mönülerdir. Bu mönülerde  iyi bir  kalite, iyi bir porsiyon ve iyi bir ücret ile ideal olur.  Kıbrıs’ta bu tür mönüler sunan mekanlar yoktur. Bizde lahmacun, döner, sandviç  ve dürümcüler vardır. Bir süre önce çok kısa ve önemli bir görüşme için Lefkoşa’ya gittim. Çok yakınım ve dostum Ünvan Berrak’ın vefat haberini de alınca şaşırdım. Dostum kardeşim Ertaç Hazer ile telefonda görüştük. Ve çok kısıtlı zamanım içerisinde buluşmayı kararlaştırdık. Bana balık ekmek yiyelim dedi. Şaşırdım. Nasıl ve nerede diye sordum. Haydarpaşa Ticaret Lisesi yanında diye adres verdi. Ve buluştuk. Durak 16 Restorant.

DURAK 16 RESTORANT
Durak 16 Restorant HaydarpaşaTicaret Lisesini geçince araç park yerinin olduğu yerde. Köşe başında. Tam karşınızda. Küçük bir mekan. Hoşuma gitti. Basit ve hızlı mönü servisi veren bir mekan. Kıbrıs’ta bir ilk mekan diyebilirim. Aynı zamanda lezzet olarak da. Özellikle zamanı kısıtlı olanlar ve farklı bir lezzet tatmak isteyenler hem de balık sevenler için çok ideal bir mekan.  Özellikle mesai çalışan memur ve işci kesimi için  çok uygun. Kısa süreli yemek ve mola. Ertaç kardeşimle buluştuk. Ünvan’ı andık ve sohbet ettik. Mekan küçük. Büfe ve mutfak küçük salonun arkasında. Dış mekan ayrı. Temiz ve hijyenik. Bu küçük alanda güzel lezzetler hazırlanıp sunuluyor. Balık ağırlıklı. Mezgit balığı. Burada çok mezeli ve detaylı bir mönü bulamazsınız. Sade ve deniz ürünü. Ve ekmek arası. Balık ekmek adı ile bir mönü. Buradaki mönü listesinde balık ekmek, balık çips ve salata, çıtır balık ve çips ile kalamar çips ve salata mönüleri sunuluyor. Çips de ayrıca. Sandviç ve tost da ayrı bir kategori. Basit ve sade mönüler. Biz siparişimizi balık ekmek olarak verdik. Hızlı hazırlanan bir mönü. Yanında ekşi ile birlikte.

FARKLI LEZZET
Bu arada paket siparişleri ve dıştan gelenler mekanı yavaş yavaş doldurmaya başladı. Bu mönü dışında farklı mönüler de tatabilirsiniz. Filet olarak ekmek arası balık ızgara olarak hazırlanıp sunuluyor. Her ne kadar da Lefkoşa’nın denizi olmasa da Lefkoşa’da ekmek arası balık yiyebilirsiniz. Kullanılan balıklar da günlük ve taze. Ekmek arası yediğimiz balığın tadı iyiydi. Ben balığı çok sevmesem bile hoşuma gitti. Balığın üzerine ekşiyi de sıkınca tadı bir o kadar daha güzel oldu. İyi ızgaralandı. Ekmek de yumuşaktı. Tadı da güzel. Deniz ürünlerinin vazgeçilmez garnitürünün de yeşillikler olduğunu belirteyim. Bir parça yeşillik bile tadları olumlu yönde etkiler. Lezzete lezzet katar. Diğer mönüleri tadamadım.  Lefkoşa’da değil Kuzey Kıbrıs’ta ilk farklı lezzet mekanı açılmış oldu. Özellikle Lefkoşa’daki memur ve diğer çalışanların çok rahat uğrayabileceği veya paket servisi verebileciği farklı bir mönüye kavuşma şansını yakalamış oldular. Ayrıca verilen diğer hizmet de evlere balık kızartma. Zamanı olmayan veya evinde balık kokusunu almak istemeyenler buradan hem balığını satın alıyor hem de burada kızarttırarak evine götürme olanağına ve hizmetine sahiptir. Çok da iyi olduğunu belirtmek isterim. Lezzet dünyamızda ve yemek kültürümüze renk kattı. İşletmeci Arzu hanım. Arzu Özsoy. Çok da iyi götürüyor. İlgili ve özverili. Tavsiye edeceğim bir mekan. Ve paket servisi. Zamanınız varsa buraya uğrayın veya paket servisi siparişi verin.  Aile işletmesi olarak hizmet veren bir mekan.


MÖNÜ
BALIK EKMEK 10 TL
BALIK-ÇİPS-SALATA 15 TL
ÇITIR BALIK-ÇİPS-SALATA 13 TL
KALAMAR-ÇİPS-SALATA 15 TL
ÇİPS 5 TL
SANDVİÇ 7 TL
TOST 7 TL


TEL: 0533 869 85 36 - 0542 866 00 16 - 0392 887 72 16
ADRES: ELEKTRİK KURUMU ARKASI ŞHT. HALİL MUSTAFA SOK. NO. 4 LEFKOŞA
KAPASİTE
İÇ ALAN: 20
DIŞALAN: 24
SERVİS SAATLERİ: 07.00-18.00
KAPALI GÜNLER: PAZAR

Bu haber toplam 4826 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 151. Sayısı

Adres Kıbrıs 151. Sayısı