1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Dünyada marka olmuş en büyük altın cevherlerini üreten bir isim; Altınbaş…
Dünyada marka olmuş en büyük altın cevherlerini üreten bir isim; Altınbaş…

Dünyada marka olmuş en büyük altın cevherlerini üreten bir isim; Altınbaş…

Dünyada marka olmuş en büyük altın cevherlerini üreten bir isim; Altınbaş…

A+A-

Didem MENTEŞ

Gaziantep’ten Kıbrıs’a, Kıbrıs’tan dünyaya yayılan bir isim… Kuzey Kıbrıs’ın dönüm noktası olduğu bir aile… Fıstık ticaretiyle başlayan başarı merdivenleri ‘altın’ adımlarla kuyumculukta dünya markası haline gelmiş bir firma… Farklı markalar altında çeşitli isimlerle yatırım dünyasının büyük isimlerinden biri… Kuzey Kıbrıs ile tavan yapan altın ticaretinin İstanbul’da Türkiye’nin en büyük altın cevherine dönüştüğü bir marka, Altınbaş…

Kalitelinin ismi Altınbaş…
Türkiye’nin başarılı isimleri arasında ilk 10 içerisinde yer alan Altınbaş Holding geçtiğimiz hafta bünyesinde faaliyet gösteren İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi’nde Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu’na ilk fahri doktora vermek üzere Kıbrıs basınını İstanbul’a davet etti. Muhteşem bir otel görüntüsünde olan üniversiteyi basına tanıtan Altınbaş Group yetkilileri, üniversitenin ‘kalite’ üzerine eğitim verdiğini ve 3 bin öğrenciden bin 500 tanesinin burslu okuduğunu belirtti. Altınbaş Holding’in binası olarak kullanılan, ardından da üniversiteye çevrilen bina göz kamaştırıyor.

Boğazda yemek keyfi
İki günlük gezi süresince basına eşlik eden Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vakkas Altınbaş, hem üniversite hem de firma altında faaliyet gösteren kuruluşlarla ilgili bilgi verdi.
Sabah kahvaltısından akşam yemeğine kadar Kıbrıs basınına eşsiz bir gezi düzenleyen Altınbaş Group, Kuzey Kıbrıs’ın iş hayatlarında ayrı bir yeri olduğunu birçok kez vurguladı.
Üniversitedeki tören sonrası akşam yemeği için basını lüks bir yatla boğazda ağırlayan Vakkas Altınbaş, Sofu Altınbaş ve kurum yetkilileri, tüm basın mensuplarıyla tek tek ilgilenerek güzel bir geceye imza atıldı.

Mücevheratlar göz kamaştırıyor
Gezinin ikinci günü ilk durak Altınbaş Holding bünyesinde faaliyet gösteren Altınbaş, Assos ve Onsa markalarının Kapalı Çarşı’da rafine edildiği mağazaları oldu. Mağazalarda altın ve takım tanıtımları yapılarak, markaların satış oranlarıyla ilgili bilgiler verildi. Perakende satış mağazalarında bulunan mücevheratların, isim yapmış birçok dizide kullanıldığı belirtildi. Özellikle son iki yıldır dillerden düşmeyen Muhteşem Yüzyıl dizisinin Hürrem Sultanı takılarının Kapalı Çarşı’daki Assos mağazasından alınarak kullanıldığı belirtildi. Altınbaş’ın Onsa markasındaki mağazada tutulan rafine altınlar ise basın mensuplarının oldukça ilgisini çekti…

ISO kaliteli
Mağazaların ardından gözleri kamaştıran bu mücevheratların üretim fabrikası olan Onsa Mücevherat İmalatı ve Dış Ticaret A.Ş. tanıtıldı. Esenyurt’taki Onsa Mücevherat İmalatı ve Dış Ticaret A.Ş. Türkiye’nin en büyük altın fabrikası olma özelliğini taşıyor. Avrupa’da 45 ülkeye ürün ihraç ederek, yıllık 50 milyon dolar ihracat yapan ONSA Mücevherat ürünlerinde ömür boyu ayar ve kalite garantisi veriyor. İstanbul Sanayi Odası (İSO)’nun Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşu sırlamasında 181’inci sırada yer alan ONSA Mücevherat İmalatı ve Dış Ticaret A.Ş, ISO 9001 Organizasyon Kalitesi ve ISO 14000 Çevresel Kalite belgelerine sahip.

Türkiye’de üçüncü
Dünya markası olan mücevheratların tanıtımı için basına, ONSA Mücevherat İmalatı ve Dış Ticaret A.Ş Genel Müdürü Hakkı Sezer eşlik etti. Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vakkas Altınbaş ile Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Onsa Mücevherat İmalatı ve Dış Ticaret A.Ş sorumlusu Nusret Altınbaş’ın da katıldığı ziyarette, Genel Müdür Hakkı Sezer basına bilgi verdi.
Sezer, Onsa Mücevherat İmalatı ve Dış Ticaret A.Ş Türkiye’nin altın üretiminde ve ihracatında en büyük şirketler arasında 3’üncü, dünyada ise 180’inci olduklarını söyledi. ONSA Mücevherat İmalatı ve Dış Ticaret A.Ş bünyesinde Altınbaş, Assos, Onsa, Pera ve Alsone pırlanta ve mücevherleri üretiliyor…

“Yılda 5 bin yeni model tüketiciye sunuluyor”
ONSA Mücevherat’ta tasarımdan atölyeye mühendisinden satış temsilcisine kadar 300 personelin çalıştığını belirten Sezer, 5 ayrı atölyede 30’şar kişinin çalıştığını ve özellikle genç isimlerin istihdam edildiğini söyledi. Sezer, yılda 45 milyon dolar ihracat yaptıklarını ve yılda 12 ton altın işlendiğini belirterek, ONSA firmasının ABD, Rusya, Dubai, Suudi Arabistan’da büyük değer bulduğunu aktardı.
Hakkı Sezer, altın, gümüş ve pırlanta alanlarında üretim yapan firmanın siparişlerinin fabrikada alındığını belirterek, her ülke için ayrı bir bölüm oluşturduklarını aktardı. Dünyanın en son teknolojisiyle faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten Sezer, ONSA’nın yıllık 5 bin yeni model tasarlayıp tüketiciye sunduğunu ifade etti.

Altınbaş: “Altın fabrikasının temelleri 1985’te Kıbrıslı Türk kardeşlerimizle atıldı”
10 bin metrekarelik ve kendi içinde ayrı bir güvenlik sistemi oluşturulan Onsa Mücevherat İmalatı ve Dış Ticaret A.Ş hakkında Yönetim Kurulu Başkanı Vakkas Altınbaş ve Nusret Altınbaş da bilgi verdi. Vakkas Altınbaş, Türkiye’nin en büyük altın fabrikası olan ONSA Mücevheratın Türkiye’nin yüz akı olduğunu dile getirdi. “Türkiye’nin ilk altın fabrikasının temelleri 1985’te Kıbrıslı Türk kardeşlerimizle atıldı” diyen Vakkas Altınbaş, Onsa Mücevherat İmalatı ve Dış Ticaret A.Ş’de kardeşi Nusret Altınbaş’ın büyük emekleri olduğunu kaydetti. Vakkas Altınbaş, önlerinde çok ciddi hedefler olduğunu, ONSA Mücevheratın dünyaya üretim yapan en büyük on tesisten birisi olmasını hedeflediklerini dile getirdi.

“Kıbrıs bizim için çok önemli”
Onsa Mücevherat İmalatı ve Dış Ticaret A.Ş sorumlusu Nusret Altınbaş ise gençlik yıllarının Kıbrıs’ta geçtiğini, Kıbrıs ile aralarında çok özel bir bağ olduğunu belirterek, “Kıbrıs bizim için çok önemli” dedi. Onsa Mücevherat İmalatı ve Dış Ticaret A.Ş bünyesinde mücevherat imalatı yaptıklarını ve dünyaya sattıklarını söyledi. Altınbaş, dürüst ve şeffaf bir çalışma sonunda Türkiye, Kıbrıs ve Avrupa’da büyük yatırımlar yaptıklarını aktardı. Avrupa’da bine yakın mağaza açtıklarını, İngiltere’de 15 kuyumcu mağazaları bulunduğunu aktaran Nusret Altınbaş, bütün dünyaya hem Kıbrıs’ı hem de ürünleri tanıtmaya devam edeceklerini söyledi.

Altınbaş markasında Kıbrıs motifleri
Son olarak basın mensupları, Altınbaş Holding’e ait ürün çeşitlerine Kıbrıs’ın motiflerinin de işlenmesi ve şirketin kataloglarında Kıbrıs’ın tarihi mekânlarının yer alması önerisinde bulundu. Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vakkas Altınbaş, basın mensuplarının önerisine sıcak baktıklarını belirterek, “inşallah Kıbrıs modellerini yaratacağız ve tanıtımını ilk siz yapacaksınız” dedi.
Onsa Mücevherat İmalatı ve Dış Ticaret A.Ş tanıtımı ardından Altınbaş yetkilileri, basın mensuplarıyla hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi. Altınbaş ailesi tüm basın mensuplarına teşekkür etti.

Bu haber toplam 4309 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 128. Sayısı

Adres Kıbrıs 128. Sayısı