1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Dört yıldızlı derbi
Dört yıldızlı derbi

Dört yıldızlı derbi

Dört yıldızlı derbi

A+A-

Eren Şişik

Spor Toto Süper Lig'de şampiyon Galatasaray oldu. Geçtiğimiz hafta şampiyonluk düğümünün çözüldüğü maçta Beşiktaş karşısında sahadan 2-0 galip ayrılan sarı kırmızılılar, bu maçtan bir gün sonra en yakın rakibi Fenerbahçe’nin puan kaybı yaşamasıyla Türkiye Ligi'ne 4. yıldızı takan ilk kulüp olarak da tarihe geçti. Bu tarihi karşılaşmayı ADRES KIBRIS da yeründe takip ederek heyecanını okuyucularıyla paylaştı.
Yasin Öztekin ve Wesley Sneijder'in golleriyle sahadan galip ayrılan Cimbom'un TT Arena'da oynadığı karşılaşmadaki seyirci atmosferi de görülmeye değerdi. Bir an olsun bile takımlarından desteğini esirgemeyen GS taraftarı galibiyette büyük bir itici güç oldu. Maçın sonunda da büyük bir coşku yaşayan Galatasaraylı futbolcu ve taraftarlar stattan zaferle ayrılmanın mutluluğunu yaşadı. Karşılaşma sonunda ise İstanbul sokaklarında her yer sarı kırmızıydı.

KIBRISLILARIN İLGİSİ YOĞUNDU
Aldığı şampiyonlukla 20. şampiyonluğunu kazanan Cimbom, 4. yıldızı formasına koyma şansı elde etti. Özellikle karşılaşma öncesindeki kareografiyle gövde gösterisi yapan sarı kırmızılı taraftarlar, takımını maç öncesi büyüledi. Karşılaşmaya Kıbrıslı Türklerin de ilgisi çok yoğundu. Yaklaşık 2 bin kadar Kıbrıslı taraftar karşılaşmayı statta takip ederek takıma destek oldu.

SNEİJDER ARENA’YI BAYRAM YERİNE ÇEVİRDİ
Maça hızlı başlayan taraf ev sahibi Galatasaray olurken oyunun henüz başında Yasin ile golü buldu ve oyunun hakimiyetini ele geçirmeyi başardı. Çok etkili bir oyun ortaya koymasa da savunmada iyi bir direnç gösteren Galatasaray kaleci Muslera'nın kritik kurtarışlarıyla ayakta kalmayı başardı. Bir topu direkten dönen Beşiktaş'ın baskıları altında geçen ikinci devrenin sonlarında ise Cimbom'un Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder sahneye çıktı. Sol ayağıyla mükemmel bir füze gönderen Sneijder Arena'yı bayram yerine çevirdi. Maçta başka gol olmayınca Cimbom sahadan 2-0 galip ayrıldı. Maçın sonunda oyuncuları tek tek tribüne çağıran sarı kırmızı taraftarların yüzündeki mutluluk ise görülmeye değerdi.
Galatasaray, 4 yıldızla kalmadı, geçtiğimiz Çarşamba akşamı da Türkiye kupasını Bursa’yı 3-2 yenerek müzesine götürdü.

HEM SEVİNÇ HEM HÜZÜN
Son olarak bu atmosferin beni hem üzdüğünü hem de sevindirdiğini söylemek istiyorum. Sevindim çünkü böylesine futbol aşığı bir insan olarak bu havayı solumak bana büyük bir keyif verdi. Üzülmemin sebebi ise ülkemizde ne yazık ki taraftarların takımlarımıza bu kadar ilgi göstermemesi. Neden olmasın? Belki de bir gün 50 bin kişinin tribünleri doldurduğu ve bir tarafta bir Kıbrıslı Türk takımının yer aldığı bir maçı da okurlarımıza aktarma şansımız olur. Ben inanıyorum. Çünkü hayal kurmadan gerçeği yaşayamazsınız...

Bu haber toplam 1133 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 214. Sayısı

Adres Kıbrıs 214. Sayısı