1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Dikmen Motosiklet Şenliği
Dikmen Motosiklet Şenliği

Dikmen Motosiklet Şenliği

Dikmen Motosiklet Şenliği

A+A-


Jawa Ali  

Kıbrıs İkiteker dünyası olarak bu kez 100 civarında motosiklet ile 19 Mayıs 2013 Pazar günü Dikmen’de bir araya gelip hem baharın hem de bayramın tadını çıkarmaya çalıştık.
    Beşparmak dağ yolu istikametinden Lefkoşa şehir içi turu ile Gönyeli çemberinde buluştuğumuz çok sayıda motorcu arkadaşla Dikmen’e hareket ettik…
    Dikmen meydanına yakın yerde bulunan ve Sadık Zabit arkadaşımıza ait Tom’s Place Restaurant önünde hazırlanmış masalarda yerlerimizi aldık. Hafif güneşli ve rüzgarlı bir ortamda gerçekleşen etkinlikte canlı olarak icra edilen müziğin yanı sıra yemeklerimizi yerken bir taraftan da arkadaşlar arasında sohbet etme imkanı bulduk.
    Etkinliğin en eğlenceli kısmı olan “En”ler yarışmasında yapılan 2 adet yarışma sonucunda yarışmacılara madalya takdim ettik. En şişman motorcu ile en zayıf motorcu’nun seçildiği yarışmadaki sonuçları 3 kişilik jüri üyesi belirlerken, en şişman motorcu ünvanını Mustafa Saygınlı, en zayıf motorcu ünvanını ise Emrah Mantar kazandı. Ayrıca özel ödüle layık görülen iki motorcu arkadaşımızdan en çok ülke dolaşan motorcu ünvanını Bülent Gürsesler, en çok fotoğraf çeken motorcu ünvanını ise Turgut Vehbi kazandı. Özel ödüle layık görülen bu iki arkadaşımıza madalyalarını alkışlar arasında takdim ettik.
Ayrıca Dikmen Kültür Sanat Folklor ekibinin oyunlarını da izleme olanağını bulduğumuz şenlikte, İsmail Kızılşahin, Mustafa Alkapon, Cengiz Bektaş ve Akın Zabit ile Sadık Zabit solist olarak yer aldı.
Motosiklet kültürünün artırılması ve yaygınlaşması amacıyla düzenlediğimiz bu etkinlikleri zaman içersinde adanın her yerine taşımakta kararlı olduğumuzu bir kez daha yinelemekte yarar var.
Bir sonraki etkinliğimizin adresi 2 Haziran Pazar günü, Girne eski yat limanı olurken tüm motorcu dostlarımızı etkinliğe davet eder, kazasız ve sağlıklı sürüşler dileriz.
Kaskınız  takılı, farınız ve yolunuz hep açık olsun…

Bu haber toplam 1238 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 108. Sayısı

Adres Kıbrıs 108. Sayısı