1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Dereboyu’nda Ayrıcalıklı Bir Mekân Mahzen Wine and Gourmet
Dereboyu’nda Ayrıcalıklı Bir Mekân Mahzen Wine and Gourmet

Dereboyu’nda Ayrıcalıklı Bir Mekân Mahzen Wine and Gourmet

Dereboyu’nda Ayrıcalıklı Bir Mekân Mahzen Wine and Gourmet

A+A-

 

Zekai Altan

Mekânlar vardır, standarttır. Genelde de böyledir. Özellikle gurme olarak yaptığım çalışmalarda çok az sayıda ideal bir a la carte restorant buluyorum. Genelde bol mezeli mekanlar. Farklılık gösteren mekanların sayısı fazla değildir.  Tabii bu da yeme içme kültürü ile arz ve talebe bağlıdır. Bu kültür de genelde önce gözü doyuracak sonra mideyi. Birçok meze de artacak. Ve israf olacak. Yabancı turist değil ancak gelişmiş ülke insanları ne yiyeceğini seçen ve tadanlardır. Özellikle şarap ile yemek yiyenlerin veya menüye göre şarap seçenlerin sayısı çok azdır. Bırakın misafir profilini işletmelerde şarap kav’ları veya şarap mahzenleri bile yoktur. Bir şarap stantına şaraplar bırakılır ve burada hem teşhir hem de servis yapılır. Özen gösterilecek bir standart yoktur. Bugüne kadar yaptığım restorant çalışmaları sayısı yaklaşık 900 tanedir. Bunlar arasında ideal a la carte restorant sayısı %10’u geçmez diyebilirim. Ve birçok restorantta aynı standartlar olduğu için arzu ettiğim yorumları da yapmama olanak yoktur. Ancak uzun süredir gidemediğim mekanlardan birine gitme şansını yakaladım. Dereboyunda. Mahzen Wine And Gourmet.

Mahzen Wine and Gourmet
Kısa adı Mahzen. Dereboyu’nda. Burası çok önceleri askeri halka açık bir mekândı. Park olarak kullanılırdı. Birkaç el değiştikten sonra farklı bir dizayn ile bir restorant kimliği aldı. Oldukça da güzel oldu. Dereboyu’nda yol üzerinde olan mekanın çekici bir görüntüsü vardır. Sıkıcı olmayan kapasitede de bir dış alan. Kullanılan malzeme ahşap ve taş. İç mekan daha da farklı. Tipik bir a la carte restorant havasında. Geniş ve uzun bir bar. Amerikan stilinde. Ahşap masa ve sandalyeler. Loş ışıklar. Aydınlatma da çok ideal. Mönüyü okuyabilirsiniz. Bir köşede de ilginç ve çok iyi düşünülmüş Gourmet Shop. Klasik bir dizayn. Burada peynirler sergilenmekte ve siparişleriniz buradan karşılanmakta. Ve bu köşeye paralel hem muazzam bir düşünce ile uyum sağlayan şarap mahzeni. Aydınlatması ideal ve bilinçli. Profesyonelce. Isı da yaklaşık 14-15 derecede. Yanılmıyorsam Dereboyu’nda bu kadar ideal ve ince düşünülmüş bir mekan yok gibi diye düşünüyorum. Şarap, peynir uyumunun bu denli birlikteliğini ve eşleşmesini bile görsel olarak düşünmek de bir ayrıntı ve profesyonellik. Personel de şık üniformalı. Bu güzel ve ayrıntının bile düşünüldüğü mekanda yemek alanlar bu kültüre sahip olanlar olur. Yani yeme içme kültürüne sahip olanlar. Bunları yaratan düşünce çok önemli. İşin başında Hüsnü bey. İşin ehli. Bir profesyonel. Ona çalışırken de dikkat ettim. Misafir ve personel ilişkileri üst düzeyde. Bilgi birikimi de oldukça geniş. Uluslararası bir kimliğe sahip. Amerika’da dürümü tanıtanlardan biri. Ustalık belgelerine sahip. Oldukça başarılı. Bu eserin de yaratıcısı diyebilirim. Burada dikkatimi çeken bir ayrıntı. Kullanılan masa örtüleri pötükare. Renkli. Buraya a la carte yakışan ve mekan servis bütünlüğünü sağlayan farklı ve düz renk bir örtü kullanılırsa daha da bir bütünsellik olacağını düşünüyorum. Farkılık açısından da...

Mönü ve Lezzet
Mönü kartı renkli ve fotoğraflı. Açıklamlalı ve fiyatlandırılmış. Ayrıca bu kaliteye uygun şarap ve tatlı mönüleri de ayrı olarak sunuluyor. Mönü planlaması da ideal. Giriş siparişi vermedik. Daha çok spesiyalleri tatmak istedik. Oğlum Meksika mutfağından beef fajita siparişi verdi. Ben de tabağından tattım. Soğan ve biber ile birlikte pişirilen bonfile tortilla ve soslarla servis edildi. Sıcak ve dumanlar arasında. Ben spesiyal olarak Bourboulon steak. Hüsnü beyin önerisi üzerine karar verdik. Well dam olarak pişirilen steak kıvamında pişirildi. Sosu ise özel. Brown sos gibi. Bonfile üzerine soya, krema, şarap ve soğan hazırlanmış sos döküldü. Harika bir tat. Steak bıçağı ile parçaladığım bonfile tam damak tadına göre. Ancak sosun tadı da bir başka. Ekmeği batırarak yiyebileceğiniz tadda. Yanında da 2011 yılına ait kırmızı şarap. Mahzen. 14 derece. Hafif buruk ve samani tadında. Bonfile ile çok güzel bir uyum sağladı. Steak ile uyumu mükemmel. Şarap da Mahzen adına Doluca ve Kavaklıdere tarafından Mahzen adına üretiliyor. Bu güzel mönüler ve tadları hakkında daha çok yorumlar yapmak isterdim ancak bu sayfalar yetmez. Damak tadı veren bir mekan. Sizlere ancak buraya gidip tadın diyeblirim. Fiyatları da a la carte restorant kalitesinde. Başlangıçlar 12.00-18.00 TL arası. Özel olarak servis edilen dürümler 18.00-27.00 TL. Sandviçler 20.00TL. Vejeteryan mönüler 17.00-18.00 TL. Çocuk mönüsü 12.00 TL. Salatalar 17.0020.00 TL. Makarnalar 18.00-20.00 TL. Deniz ürünleri 29.00-30.00 TL. Tavuk mönüleri 19.00-21.00 TL. Kırmızı et mönüleri 32.00-38.00 TL. Evet, mönü fiyatları bunlar. Gidin ve tadın. Hafta sonları Dereboyu’nda ayrı bir renk katılıyor. Canlı müzik. Tad da eğlence de var. Deneyin. Yanılmazsınız.

MÖNÜ
KİŞİ BAŞINA  (A LA CARTE)
GİRİŞ
PAÇANGA BÖREĞİ: 12.00 TL
SALATA: AKDENİZ SALATA: 18.00 TL
ANA YEMEK: BOURBOULON STEAK (220 GR): 32.00 TL
MUTFAK: ULUSLARARASI

İÇECEKLER:
MEŞRUBATLAR: 5.00TL
BİRA: 6.00 TL
ŞARAPLAR: 40.00-750.00 TL ARASI DEĞİŞİYOR

TEL: 227 6166 - 227 6138
ADRES: MEHMET AKİF CAD. NO. 75 DEREBOYU-LEFKOŞA
KAPASİTE:
İÇ ALAN: 80
DIŞ ALAN: 80
SERVİS SAATLERİ: 11.00-23.00 (+)
KAPALI GÜN: HER GÜN AÇIK

Bu haber toplam 2314 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 103. Sayısı

Adres Kıbrıs 103. Sayısı