1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Dereboyu Motor Fest, ‘BIKERS STREET PARTY’
Dereboyu Motor Fest, ‘BIKERS STREET PARTY’

Dereboyu Motor Fest, ‘BIKERS STREET PARTY’

Dereboyu Motor Fest, ‘BIKERS STREET PARTY’

A+A-


Ali Yüksek

   

Birkaç yıldır düzenlenen motosiklet festivallerine bir yenisi daha 23 Mart 2014 Pazar günü, Dereboyu’ndaki Corner-Pub’da ‘Biker Street Party’ olarak yaşandı..

Bilindiği gibi K.Kıbrıs’ta ilk motosiklet festivali 2009’da Alsancak’taki Camelot Beach’de 3 gün süren büyük bir organizasyonla gerçekleşmişti.

Zamanla diğer bölgelere dağılan ve yaygınlaşan bu tür etkinlikler pratik ve uygun olması açısından bir güne indirilip genelde Pazar günleri gerçekleşiyor.

Bu anlamda Dereboyu’ndaki Corner-Pub’da ilk defa gerçekleşen ve geleneksel olması düşünülen etkinliğe çok sayıda motorcunun katılması, Dereboyu’na çok farklı bir görünüm kazandırmış, uzun süre bir araya gelememiş motorcuların, DJ.müzik eşliğinde gerçekleşen koyu sohbetleri yanı sıra piyasaya giren yeni motosikletlerin de bir şekilde tanıtımına olanak sağladı.

200 civarında motosikletin katıldığı ve 2004’ün ilk büyük motosiklet etkinliği olan Corner-Pub Biker Street Party’den sonra ikinci olarak 6 Nisan’da gerçekleşecek olan Güzelyurt Mouflon-Omorfo Riders motosiklet festivali var. Üçüncüsü de 11 Mayıs’ta Girne Kaşgar Court Kordonboyu Baragadi Bar’da gerçekleşecek olan  Şövalyeler&Baragadi motosiklet festivali olarak devam edecek.

Bu tür etkinliklerle, bir taraftan motosiklet kültürünün gelişip yaygınlaşmasına, diğer taraftan “trafikte biz de varız” sloganıyla farkındalık yaratıp bir şekilde kazaların önlenmesi konusuna dikkat çekildiğine inanıyoruz.
Farklı gezi etkinliklerde buluşmak dileğiyle,

Kaskınız takılı, farınız ve yolunuz hep açık olsun.

Bu haber toplam 1367 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 152. Sayısı

Adres Kıbrıs 152. Sayısı