1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Deniz kaplumbağalarına olan duyarlılık arttı
Deniz kaplumbağalarına olan duyarlılık arttı

Deniz kaplumbağalarına olan duyarlılık arttı

Meritta Deniz Kaplumbağaları Rehabilitasyon Merkezi’nin çalışmaları sayesinde daha fazla kaplumbağa hayata tutunuyor.

A+A-

Deniz kaplumbağalarının ve doğanın korunmasına yönelik çalışmalarıyla toplum bilincini artırmayı hedefleyen Meritta Deniz Kaplumbağaları Rehabilitasyon Merkezi, nesli tehlike altında olan deniz kaplumbağalarına duyarlılığın her geçen gün arttığını belirtti.

Merkezin, deniz kaplumbağalarının zarar görme nedenleri ve alınabilecek önlemler hakkında dikkat çeken bilgilendirmeleri sayesinde duyarlı hayvan severler, birçok kaplumbağanın hayata tutunmasına destek veriyor.

Kara: Deniz kaplumbağalarının hayata tutunmasının ilk adımında bizlere destek veren duyarlı kişi ve kurumlara gönülden teşekkür ederiz

2018 yılından bu yana yaralı deniz kaplumbağalarını tedavi etmenin yanı sıra deniz ekosisteminin korunması ve devamlılığı için çalışmalar sürdürdüklerini belirten Merit Otelleri Sosyal Sorumluluk Projeleri Müdürü Silem Sargın Kara, bu anlamda en önemli adımlardan birinin, toplumun hem tehlikeler hem de alınabilecek önlemler hakkında bilgilendirilmesi olduğunu belirtti. Sargın Kara; “Yaptığımız her salımda, geliştirdiğimiz her projede özellikle yaralı deniz kaplumbağalarını kurtarmanın ilk adımının, onu fark etmek ve ilgili yerlere haber vermek olduğunu vurguluyoruz. Son dönemde kurumların ve balıkçılarımızın yanı sıra duyarlı kişilerin de yaralı deniz kaplumbağalarını fark ederek bizlere bildirmesi, iletmiş olduğumuz mesajların yerine ulaştığını göstermektedir. Bunun son örneği ise tedavilerini tamamlayarak geçtiğimiz hafta denize uğurladığımız Cihan ve Emir oldu. Farkındalık çalışmalarımızı benimseyen ve deniz kaplumbağalarının hayata tutunmasının ilk adımında bizlere destek veren duyarlı kişi ve kurumlarımıza gönülden teşekkür ederiz” dedi.

Emir ve Cihan doğal yaşam alanlarına uğurlandı

Meritta Deniz Kaplumbağaları Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavisi tamamlanan Cihan ve Emir isimli kaplumbağalar geçtiğimiz hafta sonu mavi özgürlüğe uğurlandı. Sahil Güvenlik ekipleri tarafından bulunan ve vefat eden çalışma arkadaşları Elk. Asb. Çvş. Adem Cihan’ın anısını yaşatmak için soyadını verdikleri 35-40 yaşlarındaki, Caretta caretta türü deniz kaplumbağası Cihan, kafa yaralanması nedeni ile merkeze getirilmişti. Merit Royal Casino Müdürlerinden Barış Erçin tarafından bulunan ve oğlunun ismi verilen 8-10 yaşlarındaki yeşil deniz kaplumbağası Emir ise boğulma tehlikesi ile merkeze ulaştırılmıştı.

Emir,  Merit Royal & Crystal Cove Otellerinin ortak kumsalında gerçekleştirilen etkinlikle Emir Erçin tarafından denize uğurlandı. Etkinliğe, Lapta-Alsancak-Karşıyaka Balıkçılar Birliği Başkanı Ertunç Birinci, kurtarıcısı Barış Erçin ve ailesi, Merit Otellerinin misafirleri ve yöneticileri ile her daim işbirliği içerisinde olunan balıkçılar ve hayvan severler katıldı. Cihan ise Sahil Güvenlik ekipleri tarafından bot ile açık denizde doğal yaşam alanına uğurlandı.

4-209.jpg

Bu haber toplam 1192 defa okunmuştur
Etiketler :