1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Çilek Diyarına Yolculuk... Yeşilırmak Gezisi...
Çilek Diyarına Yolculuk... Yeşilırmak Gezisi...

Çilek Diyarına Yolculuk... Yeşilırmak Gezisi...

Çilek Diyarına Yolculuk... Yeşilırmak Gezisi...

A+A-

Ali Yüksek

Kış son demlerini yaşarken izlerini bırakmadan gidemedi. Geçen hafta yaz geldi geliyor derken birden bire havaların bozması ve ardından Nisan ayında yağması beklenen yağmurlar 11 Mayıs 2014 Pazar günü önceden düzenlenmiş olan (Düzova ve Bağlıköy) iki ayrı köy etkinliğinin ertelenmesine sebep oldu.
Ancak bizler güne güneşli başlayıp her zamanki mekanımız olan Girne boğazındaki Cacao Cafe’de, mükemmel kahvaltımızı yapıp Girne deniz kenarındaki Baragadi Sport Bar’ın yolunu tuttuk.

Girne Kaşgar Court’daki kordon boyunda ilk defa düzenlenen Baragadi Sport Bar 1. Motosiklet Festivalini ziyaret edip demiratlarımızı yol boyuna sıralayarak oluşturulan görsel şölene katkı koymaya çalıştık. Bu arada, birkaç ay önce kaza geçirip tedavi gören ve grubumuza giren Serhat Özen arkadaşımızı da motosiklet festivalinde görmek hepimizi sevindirirken, kendisine yeni logomuzu takdim ettik.

“ÇİLEKLERE DALDIK”

Ancak aynı gün, grup arkadaşlarımızın önceden planladığı gibi çilek diyarına gidip mevsimsel bir ürün olan çileği tarlada yemek üzere Yeşilırmak’ın yolunu tutmaya karar verdik. Bu mevsimde havaların azizliği hiç belli olmuyor tabii... Ancak birkaç haftadır tepemizde dolaşan kara bulutların, bazen yağmur olarak yere inen görüntüsü bile bu isteğimizi engellemeye yetmedi.

Grup olarak çıktığımız yolda Yeşilırmak’a yakın başlayan ve çiseleme yağan yağmura rağmen yolumuz devam edip köy girişindeki tarlalardan birine daldık. Tabii ki o anı kelimelere dökecek olsak, yağmur altında çilek toplama yarışı gibiydi adeta o günkü pür mealimiz...
Dönüş yolunda ise şiddetlenen yağmura rağmen grubun gaz kesmeden yoluna devam etmesi adeta sıkı birer Demirat şövalyesi olduğunun ispatıydı… Özellikle küçük hacimli motorları ile geziye katılan arkadaşları takdir etmek lazım, her zaman söylerim; ‘Araçlar önemli değil, Amaçlar önemlidir’ diye…

MANAVGAT YOLU

Temmuz ayı sonunda, ‘Jawa Ali & Özgür Demirat şövalyeleri’ Grubu olarak gerçekleştireceğimiz “Manavgat Motosiklet Festivali” gezisi için adeta bir test sürüşü sayılırdı o gün… Lefkoşa girişine kadar sırılsıklam olsak da motosikletin üzerinde ve yolda olmanın verdiği hazzı kelimelerle anlatmanın mümkün olmadığını belirtmek isterim… Motorcular ıslak havaları pek sevmezler ama bazen de bu tür deneyimleri yaşamak gerekir.

Güneşle başlayıp yağmurla bitirdiğimiz ancak güzel ve eğlenceli geçen bir hafta sonunu da sorunsuz bitirmenin verdiği coşku dolu haz ile günü noktalayıp evlerimizin yolunu tuttuk. Farklı gezi ve etkinliklerde buluşmak dileğiyle…
Kaskınız takılı, Farınız ve yolunuz hep açık olsun.

Bu haber toplam 1368 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 159. Sayısı

Adres Kıbrıs 159. Sayısı