1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Cezaevinde satranç heyecanı
Cezaevinde satranç heyecanı

Cezaevinde satranç heyecanı

Merkezi Cezaevinde Eylül ayından bu yana haftada bir verilen satranç kurslarına mahkûm ve tutukluların ilgisi artıyor

A+A-

Devrim DEMİR

Merkezi Cezaevinde, birçok farklı suçtan hüküm alan, yargılanmayı bekleyen mahkûm ve tutuklulara aktivite ile ders imkânı sunulmakta.

Mahkûm ve tutuklu sayısı 600’ün üzerine çıkan Merkezi Cezaevinde İçişleri Bakanlığı’nın onayı ile Satranç Federasyon’un görevlendirdiği bir eğitmen ile Eylül ayından bu yana isteyen mahkûm ve tutuklular satranç derslerine katılıyor.

Satranç Antrenörü Gökmen Coşan tarafından haftada bir gün verilen kurslara mahkûm ve tutukluların ilgisi oldukça yoğun.

Eylül ayında başlayan kurslarla mahkûm ve tutuklular kendi aralarında turnuva yaparak dereceye girenler yapılacak ödül töreninde ödüllerini alacak.

YENİDÜZEN, haftanın bir günü cezaevinde yapılan satranç derslerini görüntüledi.

c1-100.jpg

DERSLERE KATILIM OLDUKÇA YÜKSEK…

Eylül ayında verilmeye başlanan satranç derslerine, mahkûm ve tutuklu katılım sayısı 40’ın üzerine çıktı.  Satranç Antrenörü Gökmen Coşan tarafından verilen eğitimler sonucu dereceye giren mahkûm ve tutuklulara ödülleri düzenlenecek törenle verilecek.

YENİDÜZEN’e konuşan Coşan, ikinci dönem derslerinde katılımın artarak devam ettiğini, talep olduğu sürece bu dersleri vermek için cezaevine gelmeye devam edeceklerini kaydetti.

COŞAN: BİLEN VE BİLMEYENLERİ AYIRIP DERSLERİ VERİYORUZ…

Satranç antrenörü Gökmen Coşan, 40’ın üzerinde seyreden sayı ile satrancı bilen ve bilmeyen olarak ayırdıklarını kaydetti.

Eylül ayından bu yana derslerin haftada bir gün 2 saat verildiğini kaydeden Coşan, satrancın ilgiye bağlı bir aktivite olduğunu, özellikle cezaevindekiler için hem zaman açısından hem de beyin sporu açısından oldukça yararlı olduğunu belirtti.

TURNUVALAR YAPILIYOR, DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLİYOR…  

Satranç antrenörü Gökmen Coşan, 40 kişinin katılımı ile 6 ayda mahkûm ve tutuklular arasında turnuva yapıldığını, dereceye girenlerin olduğunu ve ileriki günlerde yapılacak ödül töreni ile ödüllendirileceklerini kaydetti.

Coşan, bu etkinlikler sayesinde mahkûm ve tutukluların cezaevinde daha güzel, daha kaliteli zaman geçirdiklerine değindi.

 

Bu haber toplam 3017 defa okunmuştur
Etiketler : ,
Adres Kıbrıs 413 Sayısı ISSN 2672-7560

Adres Kıbrıs 413 Sayısı ISSN 2672-7560