1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Büyükkonuk’ta bir Kıbrıs mekânı Ay Phodios Village House
Büyükkonuk’ta bir Kıbrıs mekânı Ay Phodios Village House

Büyükkonuk’ta bir Kıbrıs mekânı Ay Phodios Village House

Büyükkonuk’ta bir Kıbrıs mekânı Ay Phodios Village House

A+A-

Zekai Altan

Bugün Eko Pilot Köy Büyükkonuk’ta on üçüncü ve birinci eko gün düzenleniyor.  Geleneksel Kıbrıs kültürünün ve geleneklerinin yaşatıldığı köylerden biridir Büyükkonuk. Her yıl Mayıs ve Ekim aylarında düzenli olarak düzenlenen Eko Günlere katılım çok yüksek. Burada kurulan stantlarda Kıbrıs mutfağı yiyecekleri ve içecekleri satılıyor. Tümü de ev yapımı. Fabrikasyon ürünü yok ve aynı zamanda da yasak. Bu ürünler nelerdir bilir misiniz? Hellim, kıyma börekleri, tahınlı, bulgur köftesi, katmer, el makarnası, Kıbrıs ciğeri, tatar, badem ezmesi, dilifti, simitli içi dolu kurabiye, köy ekmeği ve çöreği, garavolli kurabiyesi, çeşitli macun çeşitleri, pastelliler ve daha birçok Kıbrıs mutfağı yiyecek ve içecekleri. Diğer taraftan da günboyu birçok ürün aktivite olarak ziyaretçilere gösterilerle sunulacak.  Talar yapımından, kabak ziftleme, çalı süpürge, dribidez bittası, dibek kahvesi, tezgah dokuma, ekmek yapımı, kerpiç kesemeden betmez yapımına kadar. Ve günboyu da eğlence müzik. Kısaca doya doya bir Kıbrıs günü. Gelmeyi ihmal etmeyin. Tabii Büyükkonuk’ta Eko Gün dışında gelebileceğiniz başka yerler de vardır. Gerek konaklama gerekse çok özel ve güzel Kıbrıs kahvaltısı için. Burası Ay. Phodios Village House’tur.

AY. PHODİOS GUEST HOUSE
Ay. Phodios Village House Büyükkonuk’ta köyün dışında çok sakin ve çok doğal bir Kıbrıs evi. Hem de kerpiçten yapılmış. Unutulan ve yok olan bir yapımız. Tam bir Kıbrıs mimarisi. Geleneksel. İşte Ay. Phodios bu yapıya sahip. Karpaz Pansiyonculuk projeleri kapsamında yapılmış bir yatırım. Arada belirteyim pansiyonların halini kimse sormasın. Ay Phodios çok ayrıcalıklı bir mekan. Mimarisi tamamen Kıbrıs mimarisi. Kerpiç. Dekorasyon ise inanılmaz. Kullanılan tüm malzemeler Kıbrıs kültürüne ait. Etnografik. Burada huzur bulursunuz. Farklı bir atmosfer. Ve özel. Çok emek harcandı. Müze gibi. Ve gerçek bir agro-eko turizm işletmesi. Değeri yüksek bir yatırım. Anlayış ve vizyon olarak. Ay Phodios Village House’ta konaklama olanağı da mevcut. Tüm odaları çok konforlu. Bahçesi çok geniş ve huzur dolu. Restorant mekânı hem dış hem de iç alana sahip. Her iki alan da etnografik eşyalar ile dekore edildi. Bu ortamda oturmak veya kahvaltı yapmak ayrı bir zevk. İşletmecisi Gülay Komili. Çok yakından tanıdığım biri. Kıbrıs kültürüne ve Büyükkonuk’a yani onun sevdiği dilde Gomi veya Kom-i Kebire aşık biri. Sevdalı. Çok çaba harcıyor. Kültürün yaşatılması için hayatını hatta oğlunun hayatını bile ortaya koydu. Burayı ziyaret ederseniz daha iyi anlarsınız.

KAHVALTI
Burada kahvaltı yapmanın da zevki başkadır. Tamamen Kıbrıs damak tadını ve köy ürünlerini tatarsınız. Bu güzel atmosfer içerisinde. Burada kahvaltı alacaksanız neler tatacaksınız. Gatmer, pilavuna, hem de pilavuna peyniri ile. Yumurta gavrulmuş. Yanında da köy hellimi ve siyah zeytin zeytinyağında gavrulmuş. Nor, köy hellimi ayrıca gavrulmadan, çakızdes ve siyah zeytin. Sabsişa otlu. Ada çayı. Mevsim meyvesi. Bal, alıç reçeli ve diğer meyve reçelleri. Zeytinli, köy ekmeği, şinno bitta, İçecek olarak da gül şurubu ve limonata. Yiyeceklerin hemen hemen tümü ev yapımı. Tam bir damak tadı. Gülay hanım size en iyi bir biçimde hizmet eder. Güleryüzlü, sempatik ve konukseverliği ile. Ay Phodios Village House’un atmosferi ile Gülay özdeşleşmiş gibi. Burada hem tatil amaçlı konaklama hem de günübirlik nefis ve tam bir damak tadı kahvaltı yapma şansınız vardır. Günümüzde kahvaltı anlayışları da değişti. Exurcionist olarak tanımlanan günübirlik tatillerde kahvaltılar out-door dediğimiz şekilde yapılıyor. Siz de ailenizle veya arkadaş grublarınız ile burada Ay Phodios Village House’ta konaklama olanağına ayrıca böyle bir kahvaltı yapma şansına sahipsiniz. Burada bu kahvaltıyı yapın. Öneririm. Ay Phodios Village House’ta kişi başına yatak kahvaltı fiyatı ise 25,00 Euro. Bugün Büyükonuk’ta düzenlenecek olan XIII. ve I. Uluslararası eko günü ziyaret edin ve daha sonra da Ay. Pgodios Village House’u ve Gülay hanımın muhteşem tadlarını tadın. İhmal etmeyin.

KAHVALTI
Gatmer, pilavuna, hem de pilavuna peyniri ile. Yumurta gavrulmuş. Yanında da köy hellimi ve siyah zeytin zeytinyağında gavrulmuş. Nor, köy hellimi ayrıca gavrulmadan, çakızdes ve siyah zeytin. Sabsişa otlu. Ada çayı. Mevsim meyvesi. Bal, alıç reçeli ve diğer meyve reçelleri. Zeytinli, köy ekmeği, şinno bitta, içecek olarak da gül şurubu ve limonata.
Kişi Başı: 20.00 TL


TEL: 0533 860 62 73- 0542 860 62 73
ADRES: BÜYÜKKONUK
www.ayphodiosgulay.com – facebook: ayphodiosvillage-gulaykomili@gmail.com

Bu haber toplam 6249 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 127. Sayısı

Adres Kıbrıs 127. Sayısı