1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Büyükhan’da Kahvaltı, Görneç’de Yemek...
Büyükhan’da Kahvaltı, Görneç’de Yemek...

Büyükhan’da Kahvaltı, Görneç’de Yemek...

Büyükhan’da Kahvaltı, Görneç’de Yemek...

A+A-


Ali Yüksek

Genellikle her Pazar farklı ve değişik ortamları araştırıp o bölgeye özgü yemekleri tatmak ve anılarımıza güzel sohbetleri ile geçen bir günü daha eklemek amacıyla bu kez 24 Kasım 2013 Pazar günü, Lefkoşa Büyükhan’da aldık soluğu...
Kahvaltı sonrası, Büyükhan’dan ayrılarak, makineye parmağını kaptırmış ve tedavisi halen devam eden İskeleli arkadaşımız, Oktay Güney’i ziyaret etmek için rotamızı İskele’ye çevirdik. Tedavisi Türkiye’de devam edeceği için hamsi festivalinde görev alamayacak olan Karadeniz kökenli arkadaşımız Oktay Güney, bir sonraki hafta sonu için İskele’deki evinin bahçesinde özel bir hamsi partisi düzenleme kararı vererek bizleri davet etmesi oldukça sevindiriciydi.
Bu kısa ziyaretin ardından bu kez, Görneç’in yolunu tuttuk. Görneç’teki Oylum Restaurant’ın terasında motorlarımızı park edip manzaranın tadını çıkarmaya çalıştık.
Bir süre sonra birbirine ekleyerek birleştirdiğimiz masalarda doğal mezelerden oluşan güzel bir ortamda günün geri kalan sohbetlerini tamamlamaya çalışırken nefis lahmacun ve pide kokuları arasında akşam olduğunu bile anlamamıştık.
Oylum Restaurant direktörünün eski bir geleneğe dayanarak bir zeytin dalı tütsüsü ile, önce motorlarımızın etrafında, daha sonra da oturduğumuz masaların etrafında dolaşmasıyla günü noktalamış  olduk.
Farklı gezi ve etkinliklerde buluşmak dileğiyle...
Kaskınız takılı, farınız ve yolunuz hep açık olsun.

Bu haber toplam 2343 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 136. Sayısı

Adres Kıbrıs 136. Sayısı