1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. “Bu sezon zirvenin takımı olacağız”
“Bu sezon zirvenin takımı olacağız”

“Bu sezon zirvenin takımı olacağız”

“Bu sezon zirvenin takımı olacağız”

A+A-

Hüseyin Özbarışcı

K-Pet Birinci Lig ekiplerinden Binatlı’nın genç orta saha oyuncusu Berkem Korbay, futbol hayatında yaşadığı anılarını,  düşüncelerini ve gelecekteki hedeflerini adres kıbrıs okurlarına anlattı. Başarılı oyuncu, bu sezon Binatlı’da arkadaşlık ortamının çok iyi olduğunu ve zirvenin takımı olacaklarını ifade etti.
Futbola ne zaman başladınız?
Futbola Binatlı’nın genç takımında başladım. İlk A takım maçına 2007-2008 sezonunda 15 yaşındayken çıktım. İlk oynadığım karşılaşmada Göçmenköy ile oynuyorduk.

EN İYİ SEZON

Şu ana kadar kariyerinizde geçirdiğiniz en iyi sezon hangisiydi?
Kariyerimde geçirdiğim en iyi sezon, 2012-2013 sezonudur. O sezon, kiralık olarak Bostancı Bağcıl’da oynadım. Hem ligi ilk 3’te tamamladık, hem de kupada yarı final oynamıştık. Bütün maçlarda oynadığım süper bir sezon olmuştu. O sezonu asla unutamam.

Sizi şu ana kadar üzen maç hangisiydi?
Şu ana kadar beni en çok üzen maç, 2011-2012 sezonunda Kıbrıs Kupası’nı kaybedip yarı finale çıkamadığımız için çok üzülmüştüm.  O sezon kupayı kazanmayı çok istiyorduk.

Kariyerinizde attığınız en güzel ve en anlamlı gol hangisiydi?
Kariyerimde attığım en güzel ve en anlamlı gol 2011-2012 sezonunda Binatlı’nın ligden düşüp düşmemesinin belli olacağı maç olan Güzelyurt Zafer Stadı’nda Yeni Boğaziçi’yle kader maçımız vardı. Yaklaşık 30 metreden attığım gol sayesinde ligden düşmekten kurtulmuştuk. Ayrıca çok güzel bir de gol olduğu için o golü hayatım boyunca unutamayacağım.

Kariyerinizde kazandığınız en anlamlı şampiyonluk hangisiydi?
Okul takımlarında oynadığım (Ortaokul, Lise) toplam 7 yılda 6 şampiyonluk kazandım. 6 şampiyonluğun da ayrı yarı anlamları var ancak, son sınıf olduğum için en sonuncusu çok anlamlıydı. Ku rtuluş Lisesi’nde üst üste 3 kez kazanılan şampiyonluk anlatılmaz, yaşanır bir duyguydu.

HEDEFLER

Bundan sonraki hedefleriniz nelerdir?
Hedefim Süper Lig’e Binatlı ile ulaşmak. Süper Lig’de şampiyon olan takımların en önemli ve vazgeçilmez futbolcularından biri olmaktır.

Sezon sonunda Binatlı ligi nasıl bitirir?
Bu sezon, takımımız son 5 yıla göre daha dirençli ve daha tecrübelidir. Herkes ne yaptığını bilir konumundadır. Şu ana kadar oynadığımız 9 maçta 19 gol atıp, kalemizde ise sadece 6 gol gördük. Şu anda 19 puanla ligin 2’nci sırasındayız. Sezon sonunda Süper Lig’e yükselmek istiyoruz. Bunun için çaba harcıyoruz ve bu sezon kesinlikle zirvenin takımı olacağız.    

Size göre Binatlı’daki arkadaşlık ortamı nasıl?
İddiam şu ki, Binatlı’da olan arkadaşlık ortamı adamızdaki hiçbir takımda bulunmuyor. Herkesin takımda ayrı bir rolü vardır.

EN GÜÇLÜ-EN ZAYIF

Teknik Direktörünüz Mehmet Solkanat’tan biraz bahseder misiniz?
Takımdaki bütün oyuncuları tanımaktadır. Hepsiyle teker teker ilgilenmektedir. Özellikle antrenmanları, Ada standartlarında bir numaradır diyebilirim.

Bu sezon yaptığınız en iyi transfer sizce kimdir?
Bu sezonki bütün transferlerimiz Ömer, Hasip ve Okan abi sürekli ilk 11’de oynayıp takıma çok büyük katkılar sağlamaktadırlar. Bu oyuncular, şu ana kadar tüm maçlarda da takıma %100 katkı sağladı. 

Şu ana kadar karşılaştığınız en güçlü ve en zayıf rakip hangisiydi?
Şu ana kadar bizi en çok zorlayan takım, ligin 8’inci haftasında oynadığımız Esentepe karşılaşması oldu. Esentepe, sahasında oynadığı maçlarda seyirci desteğini arkasına alarak gerçekten çok zor deplasman haline geliyor. Böyle bir deplasmanda 1 puan almamız maç takvimi olarak iyi olsa da, oynadığımız maça bakıldığında 3 puanı kaçırdığımıza gerçekten üzüldüm.  O karşılaşmada birçok gol pozisyonuna girerek yararlanamamıştık.
En zayıf rakip demeyeceğim çünkü ligimizde zayıf rakip yoktur. En kolay maçımız ligin ilk haftasında deplasmanda karşılaştığımız Geçitkale maçıydı. Bu maçı 3-0 yenmiştik. Geçitkale’nin hazır olmaması bizim avantajımıza oldu.   

EN İYİ HAKEM

Size göre en iyi hakem hangisidir?
Beğendiğim 3 hakem vardır. Serkan Durmaz, Utku Hamamcıoğlu ve Osman Özpaşa. Osman hocanın tarafsız maç yönettiğine inancım sonsuzdur.  Serkan hocayı saha dışından da tanıdığım için kişiliğini çok takdir ederim. O yüzden, onu sahada bir abi olarak görüyorum. Ülkü hoca ise,  sahada futbolcularla arkadaş gibidir. Aldığı kararları da takdir ediyorum.

2012-2013 sezonu sona erdiği zaman yılın futbolcu ödülüne aday gösterilmiştiniz. İsminiz ilk açıklandığı zaman ne hissetmiştiniz?
Müthiş bir gurur yaşadım. Bostancı Bağcıl’da 26 maçta da görev aldım. 18 yaşında bu ödüle aday gösterildiğim için kendimle gurur duydum.

KTFF-KOP İŞBİRLİĞİ

2002-2003 sezonunda Binatlı, dönemin Birinci Ligi’nde şampiyonluk yaşamıştı. O şampiyonluğu hatırlar mısınız?
Lefkoşa Atatürk Stadı’nda Yenicami’yle oynadığımız karşılaşmada tribündeydim. 2-0 yenik durumdaydık. Herkes bu maçı Binatlı’nın çevireceğini düşünüyordu. Nitekim öyle de oldu. Şampiyon olarak Güzelyurt’a döndüğümüz zaman hayallerimin bu takımda gerçekleşeceğine inandım.  

KTFF – KOP arasında imzalanan metinle ilgili ne düşünüyorsunuz?
O süreçte bir rolüm olsaydı 24 saat içinde futbolu birleştirmek için her şeyi göze alıp elimden geleni yapardım.  Federasyon Başkanımız Hasan Sertoğlu’nu genç bir futbolcu olarak kesinlikle destekliyorum.

Bu haber toplam 1378 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 187. Sayısı

Adres Kıbrıs 187. Sayısı