1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Bizler De Varız!
Bizler De Varız!

Bizler De Varız!

Bizler De Varız!

A+A-

Öyküler yarıştı  -3-
YENİDÜZEN-Deniz Plaza Öykü Yarışması’nda derece alan öykülerimizi yayınlamaya devam ediyoruz. Bu hafta da 9, 10,11 yaş grubunda üçüncülüğü paylaşan iki öyküyü yayınlıyoruz. Cansu Kutay ve Aydan Nevzat English School of Kyrenia’da okuyorlar. Biri eski oyunlar ve masalları anlatmış, diğeri ise küçüklerin de hakları olduğunu öyküleştirmiş.

Aydan NEVZAT
Sınıf 3 / 9 yaş
English School of Kyrenia

Konu: Küçüğüz ama bizim de haklarımız var.


Bizler De Varız!

Bir sabah Erol ailesiyle birlikte deniz kenarında piknik yapmaya gitmiş. Annesinin yaptığı peçeteye sarılı sandiviçi eline alıp balıklara bakmak için denizin kenarına inmiş. Yemeği bitince peçeteyi buruşturup denize fırlatmış. Tam o sırada karaya vuran bir dalga ayağının dibine bir şişe getirmiş. Erol şişeyi eline alınca içinde kağıt olduğunu fark etmiş. Merakla kağıdı şişeden çıkartıp okumaya başlamış. İçinde;
“Dikkat! Sizin ülkeniz benimki gibi olmasın. Benim yaşadığım ada çok kötü durumda. Çevreyi denizleri ve havayı kirlettiğimiz için balıklarımız öldü. Bitkilerimiz soldu, insanlar hastalanmaya başladı. Siz ağaçlarınızı ve bitkilerinizi koruyun, denizlerinize çöp atmayınız.

Komşu adadan Ali.”

Erol bunu okuyunca hem şaşırmış, hem de kendi ülkesi de kötü olacak diye korkmuş. Denize çöp attığı için pişman olmuş. Hemen attığı kağıdı denizden alıp bir çöp poşetine koymuş. Bu olanları ailesine anlatacakmış ama kendisine inanmayacaklarını düşünmüş.

Dalgın bir şekilde olanları düşünüp ailesinin yanına giderken, çevredeki büyüklerin denize ve yerlere çöp attığını, çiçekleri kopardıklarını görmüş. Onları uyarmaya çalışmış ama hiç kimse onu dinlememiş. Erol da bir mektup yazıp ülkesinin Başbakanına göndermeye karar vermiş. Mektuba şunları yazmış:
“Ben bu ülkede yaşayan bir çocuğum ve düşündüm ki büyükler hep istediklerini yapıyorlar. Yerlere çöp atıyorlar. O pislikler bitkilerimize zarar veriyor, tabii bize de. Büyükler bunları hiç düşünmüyor ama bizim de haklarımız var! İleride bu ülke bize kalacak. Sizin kirlettiğiniz topraklarda biz yaşayacağız! Ben temiz bir ülkede yaşamak istiyorum!”
Başbakan bu mektubu okuyunca çok etkilenmiş. Mektubu bassınlar diye bütün gazetelere göndermiş. Ertesi gün tüm gazetelerde “ÇOCUKLARIN TEMİZ BİR ÜLKEDE YAŞAMA HAKKINA SAHİP ÇIKALIM!” mesajı yayınlanmış.

Bu haber toplam 1428 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 108. Sayısı

Adres Kıbrıs 108. Sayısı