1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. “Bir heyecan yakaladık”
“Bir heyecan yakaladık”

“Bir heyecan yakaladık”

“Bir heyecan yakaladık”

A+A-

Tanju KONURALP

Hayata geçirdiği birçok kültürel aktivite ile 2007 yılından beri hizmetlerini sürdüren Lefkoşa Folklor ve Gençlik Merkezi Derneği (FOGEM), büyük bir sosyal sorumluluk projesinin temelini atmaya hazırlanıyor. FOGEM, Engelli bireylerin kullanımına uygun park projesi kapsamında, ‘Engelsiz Park’ için çalışmalarını hızla sürdürüyor. Proje ile ilgili ADRES KIBRIS’a konuşan, FOGEM Başkanı Salahi Döşemeci, engelli bireylerin akranları gibi oyun ve eğlence alanlarına sahip olabilecekleri ve sosyal hayatlarında yeni ortamların sunulacağı ‘Engelsiz Park’ projesi ile ilgili bilgileri bizlerle paylaşıyor.

“Engelli, engelsiz tüm bireyler aynı ortamlarda bulunabilmelidir”

Nüfusun son derece az olduğu ülkede, engelli bireylerin gereksinimlerinin göz ardı edilmesinin, büyük bir toplumsal eksiklik olduğunu dile getiren Döşemeci, ‘Engelsiz Park’ ile bu eksikliğin giderilmesine bir katkı koymayı hedeflediklerini vurguluyor. Döşemeci, engelli bireylerin vakit geçirecekleri bu ortamları, onların fiziksel ve zihinsel gelişimlerini göz önünde bulundurarak hazırlamak ve onları fiziksel ve sosyal bariyerlerini ortadan kaldıracak bir alana kavuşturmanın önemine işaret ediyor. Oluşturulacak bu park ile engelli ve normal bireylerin aynı ortamlarda, eşit koşullarda vakit geçirmesini sağlamanın büyük bir adım olacağının altını çizen Döşemeci, engelli bireylerin ailelerine, çocuklarının diğer çocuklarla eşit olabildikleri ortamlar sağlamanın, herkesin vazifesi olduğun belirtiyor. Sosyal bir alan yaratarak engelli bireyleri de günlük hayatın içerisine katmanın ve günlük yaşam becerilerini kullanıp geliştirmeleri için ortam sağlamanın büyük bir katkı sağlayacağını ifade eden Döşemeci, tüm çocuk ve yetişkinlere, engelli bireylerin eşit şartlarda yaşamaları gerektiğini göstermenin ve engelli bireyleri toplumla kaynaştırmanın, projenin temel hedefi olduğunu kaydediyor.

“Gönüllüler Kurulu oluşturuldu”

Proje ile ilgili olarak insanların oldukça heyecanlı olduklarını ifade eden Döşemeci, projenin başarılacağı gibi, çok daha ileri seviyelere de getirileceğini ve ülkenin tüm bölgelerinde birer ‘Engelsiz Park’ oluşturulacağını dile getiriyor. Bu kapsamda bir ‘Gönüllüler Kurulu’ oluşturulduğunu belirten Döşemeci, birçok insanın, proje kapsamında çalışmak için başvuruda bulunduğunu ve bunun oldukça mutluluk verici bir durum olduğunu belirtiyor. ‘Gönüllüler Kurulu’nun yanı sıra, iş insanlarının da, projeye maddi destek sözü verdiğini belirten Döşemeci, projeye ülke genelinde bir desteğin, şimdiden oluşmuş olmasının verdiği mutluluğu belirtiyor.

“FOGEM üyelerinden önemli destek”

FOGEM üyelerinin her yıl, kendi imkanları ile bir Avrupa ülkesine gittiğini ve burada kültürel aktivitelerde yer aldığını belirten Döşemeci, proje sebebi ile bu yıl, sadece Türkiye’ye gidileceğini ve tasarruf edilen paraların ise ‘Engelsiz Park’ için bankaya yatırılacağını belirtiyor.

“Proje için önemli aktiviteler”

‘Engelsiz Park’ projesi için gerekli olan 50 bin TL’lik paranın bulunması adına, çeşitli aktiviteler düzenleneceğini de belirten Döşemeci, bu kapsamda ilk adımın, basılacak olan kitap ayıraçları olduğunu kaydediyor. Tanesi 1 TL’den satılacak olan kitap ayıraçları için, şimdiden bazı okulların anlaşma yaptığını dile getiren Döşemeci, Mart ayının üçüncü haftasında ise büyük bir kermes hazırlığı içerisinde olduklarını vurguluyor.

“Folklor Şöleni 2014”

FOGEM’in her yıl düzenlediği Folklor Şöleni konusunda da bir adımın atıldığını belirten Döşemeci, bu bağlamda, 27-28 Şubat’ta, 190 kişinin sahn e alacağı bu dev organizasyonun gelirinden de, projeye destek bütçesi ayrılacağı bilgisini veriyor. ‘Folklor Şöleni 2014’e giriş ücretinin 5 TL olduğu bilgisini veren Döşemeci, ayrıca maddi destekte bulunmak isteyen vatandaşların ise Kıbrıs Vakıflar Bankası 10-304-1641’nolu hesaba, katkı sağlayabilecekleri bilgisini paylaşıyor.

Bu haber toplam 1101 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 145. Sayısı

Adres Kıbrıs 145. Sayısı