1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Bir Eziç klasiği
Bir Eziç klasiği

Bir Eziç klasiği

Bir Eziç klasiği

A+A-

 

Zekai Altan

Eko turizm ile ilgili bir çalışma sonrası Lefkoşa’dan Girne’ye gittik. Benim programımda Lefkoşa’ya gitmişken inceleyeceğim iki mekan vardı. Ancak kısmet değilmiş. İnceleyemedim. Heyet ile birlikte Girne’ye yol aldık. Gittiğimiz yer, mekan Eziç restorant. İyi ki gitmişiz. Çünkü benim için biraz uzak. Gitmek bazen zor oluyor. Fırsat bu fırsat dedik ve toplantıya oturmadan birşeyler sipariş verdik. Ben bu fırsattan faydalanarak mekanı incelemeye başladım.

EZİÇ RESTORANT

Eziç Restorant Girne’de. Girne’ye giderken Lapta köyü istikametine doğru, yeni çevre yolunda, yol üzerinde, yanılmıyorsam ikinci çemberin hemen yanında. Zaten hemen fark edersiniz. Sol tarafta ilk bina.  Oldukça gösterişli. Kendini hemen pazarlayan bir yapı... İhtişamlı.
İlk girişte geniş bir araç park alanı... Dikkatimi çekti, özürlüler için ayrı araç park yeri. Ve buradan da binaya geçersiniz. Bina oldukça yüksek... Denizi ve Girne’yi çok rahat görebilirsniz. Giriş alanı çok profesyonelce düzenlendi. Kalitesini fark ettiriyor. Modern bir yapı. Giriş alanından itibaren üç ayrı servis alanına geçebilirsiniz. İlk alanınız üst kat teras olabilir. Geniş ve havalı bir açık alan. Girne ve denizi hatta yoldan geçen araçları görebileceğiniz güzel bir manzaraya sahip. Açık alanda şemsiyeler kullanılıyor. Burada yemek almak çok hoş. Temiz, hijyenik, kaliteli hem de personeli güler yüzlü. Üniformalı. Masalar a la cate düzeninde servise hazır.
Hafif esintili bir gün. Sıcak fazla etkili değildi.
Eziç Restorant bir tane değil. Zincir işletmeler oluşturuldu. Bir marka oldu Eziç. Lefkoşa, Girne ve Mağusa’da da Eziçler var. Kalite ve standartları aynı. Olay da budur. Standardı koruyarak markalaşmak… Eziç de bunu yaptı.
Mehmet beyi tebrik etmek gerekir. İlk fırsatta Eziç’e ait diğer mekanları daha rahat bir ortamda incelemek isterim. Biraz etkilendim. Ama biz şu anda dilerseniz Eziç Girne’ye bakalım.

MÖNÜ VE LEZZET

Mönü kartı oldukça zengin. A la carte ölçülerine göre hazırlandı. Fotoğraflı ve fiyatlandırılmış olarak. Aynı zamanda içerikleri de özetlenerek yazıldı. Siparişi verirken servis personeli de yardımcı olmaya çalıştı. Mönüyü inceledikten sonra Akdeniz salatası ile dana izabella siparişi verdik. İçecek olarak da bira ve yanında da garnitürleri.
Et ile hazırlanmış Isabella mantarlı ve soslu. Oldukça lezzetli… Bu kadar damak tadıma hitap eden bir et isabellayı burada tattım. Garnitürleri de haşlanmış sebzeler, pilav ve patates. Tavsiye ederim. Sosu ile çok güzel hazırlandı.
Aşçıyı tebrik etmek isterim. Biranın da garnitürü oldukça zengin. Üzüm, elma, ceviz ve  peynir  çeşitleri. Fazla bir mönü tadamadım. Zaman açısından.

FİYATLAR NASIL?

Mönü listesinde başlangıçlar, 5.00-17.00 TL arası. Salatalar 19.00-20.00 TL. Makarnalar 17.00-20.00 TL. Piliçler 20.00-23.00 TL. Düşük kalorili mönüler 15.00-22 00 TL.et ve kebaplar 22.00-30:00 TL. Balık mönüleri de 23.00-27.00 TLÇin ve Meksika yemekleri ise 22.00-26.00 TLTatlılar da 7.00-10.00 TL. Kısa bir süre sonra Eziç mekan ve standartlarını ve lezzetlerini kapsamlı olarak inceleyeceğim. Atmosferi, servisi ve tatları ile mükemmel bir mekan diyebilirim. Ayni zamanda ödüllü bir mekan. Mönüsü oldukça zengin. Tavsiye edeceğim kaliteli örnek bir mekan.


MÖNÜ
GİRİŞ: ELMA DİLİM CİPS: 8.00 TL
IZGARA SOMONLU SALATA: 20.00 TL
ANA YEMEK DANA ISABELLA: 29.00 TL
TATLI: TİRAMİSU: 8.00 TL

Tel: 0533 883 04 44 – 0392 444 88 88
ADRES: GİRNE
www.eziconline.com
[email protected]

Bu haber toplam 13694 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 115. Sayısı

Adres Kıbrıs 115. Sayısı