1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Binlerce çiçeğin ortasında huzurlu bir mekan; Eminağa Garden Center
Binlerce çiçeğin ortasında huzurlu bir mekan; Eminağa Garden Center

Binlerce çiçeğin ortasında huzurlu bir mekan; Eminağa Garden Center

Binlerce çiçeğin ortasında huzurlu bir mekan; Eminağa Garden Center

A+A-

 

Tanju KONURALP

Girne’de açıldığı günden itibaren çiçekçilik sektöründe adını duyuran ‘Eminağa Garden Center’, yedi ay önce açmış olduğu kafe bölümü ile de adından söz ettiren bir mekan olma özelliğine sahip oldu. Ülkenin en zengin botanik ürünlerine sahip olma özelliği ile adını duyuran işletmeler arasında yer alan ‘Eminağa Garden Center’, müşterilerine binlerce çiçek arasında huzur dolu bir atmosfer sunarken; kafe menüsünde yer alan kendine has lezzetleri ile de, müşterilerinin damak zevkine hitap etmeye başladı. ‘Eminağa Garden Center’ Direktörü Sezin Eminağa, aile işletmesi olarak başlattıkları ‘Eminağa Garden Center kafe’ hakkında, sorularımızı cevapladı. Bitkilere tutku ile bağlı olan Eminağa, ‘’Ya hiç kimsenin yapamayacağı işi yapacaksınız, ya da herkesin yaptığının en iyisini yapacaksınız’’ felsefesi ile çıktığı yolu ADRES KIBRIS okuyucuları ile paylaştı.

SERA VE CAFE

Öncelikle kısaca kendinizden bahsedelim dilerseniz.
İsmim Sezin Eminağa. 1961 Girne doğumluyum. Evliyim, bir kızım bir de oğlum var. Aile işletmemiz olan, ‘Eminağa Garden Center’da direktörüm. 2005 yılından beridir çiçekçilik işi ile ilgileniyorum.

İşinizle aranızdaki bağı nasıl açıklarsınız?
İşimi çok seviyorum ve önemsiyorum. Gerek ‘Garden Center’ kısmında gerekse kafe bölümünde uğraşmak bana heyecan veriyor, heves katıyor, sürekli yeni şeyler deneme fırsatı sunuyor. Kendimi işimle ifade edebiliyorum. Sürekli güzel müşterilerle iç içe olmak, yeni yeni insanlar tanımak ve yaptığım işle ilgili övgüler almak beni çok mutlu ediyor.

Bahçeye bir de kafe eklediniz. Bu fikir nasıl oluştu?
Biz mekanımıza gelen tüm insanların rahat, huzurlu ve mutlu olmasını isteriz. Bizim mekanımıza gelen insanlar arzu ettiği huzuru burada bulmalılar. Seramızda sonsuz mutluluk ve huzur veren yüzlerce çeşit çiçeğimiz vardır. Biz bu mutluluğu daha da katlamak için ruhun gıdası olan müziği da ekledik. Müşterilerimiz, daha mekanımıza adım atar atmaz kulağa hoş gelen müzik eşliğinde alış verişlerini keyifle yapmaktadır. Böylesi keyif veren bu cennet mekanda çocuklar için çocuk parkı ve herkese hitap eden bir de şirin bir kafenin hiç de fena olmayacağı fikri ile yola çıktık. Çocuklarım ve eşimle birlikte 2005 yılında ‘Garden Center’ı kurarken kafemizi de projeye ekledik. Ancak yakın zamana kadar aktif olarak çalıştıramadık. Nedeni ise personel ve zaman sıkıntısı idi. Çocuklarımızın bizimle çalışmalarında da bazı engeller vardı. Biri öğrenci diğerinin ise küçük çocuğu vardı. Daha önce de belirttiğim gibi, biz işimizi çok seviyoruz ve önemsiyoruz. Bir işi yapacaksak ya tam yapacağız ya da hiç yapmayacağız. İşte bu nedenden dolayı kafe işini ileri tarihlere ertelemiştik. Oğlumuz okulunu ve askerliğini bitirdi, kızımızın ise bebeği büyüdü ve okula başladı. Çocuklarımızın da şirketimize katılmasıyla kafemizi birkaç ay içerisinde aktif hale getirdik, yaklaşık yedi aydır da müşterilerimize hizmet vermekten mutluluk duymaktayız.

SEVGİMİZİ KATIYORUZ

Kafe'nin atmosferine oldukça yoğun bir ilgi olduğunu görüyoruz. Bunun sizce temel nedenleri nelerdir?
Benim felsefem ‘’ya hiç kimsenin yapamayacağı işi yapacaksınız, ya da herkesin yaptığının en iyisini yapacaksınız’’. Kafemize olan yoğun ilginin nedenleri tabii ki cenneti andıran atmosferin yanı sıra, bizi diğer kafelerden farklı kılan; toprak kaplarda sıcak olarak sunulan, zengin içerikli ‘Eminağa Kahvaltımız’ ve başka hiçbir yerde tadamayacağınız ev yapımı pastalarımızdır. Biz tüm yaptığımız işleri, gerek ‘Garden Center’ bölümünde gerekse kafede, sevgimizi katarak yapıyoruz. Tüm bunlarla birlikte, müşterilerimize sıcak ilgi, sağlıklı bir ortam ve sunulan her şeyin hijyen ve taze oluşu garantisiyle hizmet veriyoruz. 

Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?
Son olarak söylemek istediğim, çiçeklerin duygular üzerinde uzun süre geçerliliğini koruyan pozitif etkisi vardır. Paylaşımın sembolü olan çiçekler, daha samimi ve içten ilişkiler sağlar. Çiçeksiz ve sevgisiz kalmayın.

Bu haber toplam 10060 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 141. Sayısı

Adres Kıbrıs 141. Sayısı