1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Basketbolda yeni bir soluk
Basketbolda yeni bir soluk

Basketbolda yeni bir soluk

Basketbolda yeni bir soluk

A+A-

Kemal Taşçı Basketbol Okulu çalışmalarına başladı

 


Ülkemizin yetiştirdiği önemli basketbolculardan biri olan Kemal Taşçı, adını taşıyan basketbol okulunu hayata geçirdi. Geçtiğimiz 2013 yılının Aralık ayında faaliyetlerine başlayan basketbol okulunda genel direktörlüğünü yapan Taşçı’nın yanı sıra faal basketbolcu Okan Karademir antrenör olarak görev alıyor. Aralık ayında hazırlık ve kayıt kısmını tamamlayan Kemal Taşçı Basketbol Okulu, ocak ayından itibaren yıl boyunca sürecek faaliyetlerine start verdi. Yaşları 7 ilâ 14 arası değişen 25 kız ve erkek öğrenci ile eğitimlerini sürdüren Basketbol Okulu, kayıtlarına devam ediyor.

ÇALIŞMALAR HAFTADA İKİ GÜN

Her sporda olduğu gibi Kemal Taşçı Basketbol Okulu’nun da ilk hedefi küçük sporcularına basketbolun temel eğitimini ve felsefesini vermek. Bu doğrultuda başlayan çalışmalar haftanın iki günü devam ediyor. Çarşamba ve Cuma günleri 60’ar dakikalık antrenmanlarla küçükler basketbolu doğru şekilde öğrenme ve uygulama imkanı buluyorlar.
Çalışmalara katılan sporcular keyifli vakit geçirmenin yanı sıra eğlenceli eğitsel oyunlarla birlikte motorik becerilerini de geliştirme fırsatı yakalıyorlar. Bu tarz çalışmalardaki hedef ise sporcuların takım ruhunu kazanması, birliktelik, öz güven, paylaşma ve yardımlaşma gibi duygularını da geliştirebilmek. Yapılacak beceri testleri ile birlikte sporcuların zaman içerisinde kat ettikleri gelişme ve fiziki gelişimleri de bilimsel olarak takip edilebilecek.

KARADEMİR: “SPOR YAŞAM BİÇİMLERİ OLSUN”

Kemal Taşçı Basketbol Okulu antrenörü Okan Karademir, okul çatısı altında yaptıkları çalışmalarda temel hedeflerinin sporculara sporu bir yaşam biçimi olarak kabul ettirmek olduğunu söyledi. Karademir “Yaklaşık üç yıldır altyapı eğitmenliği yapıyorum. Ülkemizin içinde bulunduğu durum göz önüne alındığında, gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durması hedeflerimiz arasında” diye konuştu.
“Obezite gibi gün geçtikçe yayılmaya başlayan bir sorun” diyen Karademir “Bu sorundan uzak, gençlerin spor yapma imkânını yakalamalarını hedefliyoruz. Diğer bir hedefimiz okul bünyesinde bulunan sporcuların sporu bir yaşam biçimi olarak algılaması. Özelde de basketbolda temel gelişimi sağlamak ve düzgün eğitim vermektir. İlerideki hedefimiz ise gelişme gösteren sporcularımızla lige katılmaktır” diye konuştu.

 

Bu haber toplam 1384 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 141. Sayısı

Adres Kıbrıs 141. Sayısı