1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Basketbol aşığı Veli Teker
Basketbol aşığı Veli Teker

Basketbol aşığı Veli Teker

Basketbol aşığı Veli Teker

A+A-

Yakın Doğu’da işletme okuyor, ailesinin işyerinde çalışıyor ve basketbol oynuyor…
 

Çağın Plevne


Veli Teker 19 yaşında… Basketbola, ilkokulda beden eğitimi öğretmeninin teşviği ve yardımıyla başladı. Basketbol onun artık yaşam tarzı oldu. Kıbrıs’ın içinde bulunduğu durumu da düşünerek çok büyük hayaller kurmuyor ama hem okuduğu meslekte ilerlemek hem de basketbolu oynayabileceği kadar oynamak istiyor
Bize kendini tanıtır mısın?
Ben Veli Teker. 31 Mart 1994 tarihinde Girne’de doğdum. İlkokulu Girne 23 Nisan İlkokulu, Ortaokulu Anafartalar Lisesi’nde okuduktan sonra Liseyi Yakın Doğu Koleji’nde okuyup mezun oldum. Şu anda Yakın Doğu Üniversitesi’nde işletme bölümünde ikinci sınıf öğrencisi olarak öğrenimime devam ediyorum. İlkokulda okuduğum yıllarda basketbolla tanıştım ve o günden itibaren hayatımın her bölümünde basketbol oynadım. Şu anda da Çetinkaya takımında basketbol hayatıma devam ediyorum.
Neden basketbol?
7-8 yaşlarında ilkokula başladığım zamanlar beden eğitimi öğretmenim beni basketbol oynarken gördü, beğendi ve beni okulun basketbol takımına almasıyla da basketbol hayatım başlamış oldu. Daha sonra basketbol bana eğlenceli geldiği için ve zevk aldığım için basketbolu hayatımdan çıkartmadım. O günden bugüne kadar yani yaklaşık 15 yıldır basketbol oynuyorum ve o günden itibaren basketbol benim yaşam tarzım oldu.
Basketboldaki hedeflerin nelerdir?
Öncelikle basketbolu bir iş olarak değil bir hobi olarak yaptığımı söyleyebilirim. Bu nedenle pek büyük hedeflerim yok. Kıbrıs’ta gelebileceğim en iyi yere gelip spor yaşamımı gidebildiği yere kadar devam ettirmek istiyorum. Tabii ki oynadığım sürece hedeflerimin arasında oynadığım takımlarda en iyi dereceyi elde etmek, şampiyonluk, kupa şampiyonluğu gibi başarılar elde etmek var. Tabii ki Milli takımda oynamak da hedeflerimin arasında.
Basketboldaki başarıların nelerdir?
İlk basketbola başladığımda ve okul takımında oynadığım dönemlerde ilkokullarda, ilkokullar arası müsabakalarda takım olarak sırasıyla birincilik, ikincilik ve dördüncülük başarıları elde ettik. Daha sonra Akdeniz Spor Birliği’nde oynarken yıldızlar Kıbrıs ikinciliği ve gençler Kıbrıs üçüncülüğü başarılarım var. Son olarak Çetinkaya takımına transfer oldum. Bu da benim için bir başarı sayılır.
Basketbol dışında neler yapıyorsunuz?
Basketboldan arda kalan zamanlarımda spor yapmaya devam ediyorum. Haftanın 5 günü spor salonunda çalışıyorum, yaz aylarında yüzmeye gidiyorum. Bunun dışında arkadaşlarımla vakit geçiriyorum. Bizim ailece Girne’de bir iş yerimiz var ve okul dışındaki saatlerde orda çalışıyorum.
Kendine örnek aldığın basketbolcu veya sporcular var mı?
Evet, var. NBA takımı olan Boston Celtics’de oynayan Kevin Garnett’i kendime örnek alıyorum. Hem oynadığım mevki itibariyle hem de oyun stili itibariyle kendime Kevin Garnett’i örnek alıyorum. Türk basketbolculardan örnek vermem gerekirse de Mirsad Türkcan’ı söyleyebilirim.

Son olarak neler eklemek istiyorsunuz?
Öncelikle bana vakit ayırdığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Daha sonra beni büyütüp bugünlere getiren aileme çok teşekkür ederim. Umarım ilerleyen yaşamımda hedeflediğim başarılı iş hayatına ve spor yaşamına kavuşurum.

Bu haber toplam 1518 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 121. Sayısı

Adres Kıbrıs 121. Sayısı