1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Basketbol aşığı bir sporcu Mustafa Öksüzoğlu
Basketbol aşığı bir sporcu  Mustafa Öksüzoğlu

Basketbol aşığı bir sporcu Mustafa Öksüzoğlu

Basketbol aşığı bir sporcu Mustafa Öksüzoğlu

A+A-

Hüseyin Kıral

“12 Dev Adam” kavramı ile Türkiye’de ve KKTC’de basketbolun çıkış yaptığı yıllarda Türkiye Basketbol Federasyonu’nun, Türkiye’nin birçok ili ile birlikte KKTC’de de uygulamaya koyduğu “12 Dev Adam Besketbol Okulları”nda eline geçen fırsatı değerlendiren genç yetenek Mustafa Öksüzoğlu, o günden sonra basketbol topunu hayalleri doğrultusunda kullanmaya başladı.
1996 doğumlu olan Mustafa Öksüzoğlu, 7 yaşında başladığı basketboldaki kariyerine şimdilerde Uşak Üniversitesi Basketbol takımında devam ediyor.
Mustafa, Karaoğlanoğlu ve 9 Eylül ilkokullarında basketbol oynamaya devam ederken, ortaokul yıllarında Bayraktar Türk Maarif Koleji ile birlikte, Levent Spor Kulübü’nde lisans çıkararak küçükler ve yıldız takımlarında forma giydi.
Mustafa, ortaokulun son sınıfında Türkiye’nin en başarılı kulüplerinden olan Anadolu Efes’in yetenek avcılarının kendisini “12 Dev Adam Basketbol Okulları” arası maçlarda izleyip beğendiklerini ancak yaşının küçük olmasından dolayı Türkiye’ye gidemediğini söyledi.
Lise yıllarında ise Lefkoşa Türk Maarif Koleji ile birlikte genç ve A takımlar düzeyinde Soyer Spor’da iki yıl basketbol oynayan Mustafa, geçtiğimiz yıl da yine genç ve A takım olmak üzere Yakın Doğu Üniversitesi Spor Kulübü basketbol takımında oynadı.
Mustafa Öksüzoğlu, bu yıllar arasında ise KKTC Basketbol Federasyonu’nun organize ettiği yıldız ve genç milli takımlarında da milli formayı giyerek ülkemizi temsil etme fırsatı buldu.

“BASKETBOL OYNANDIĞI İÇİN UŞAK ÜNİVERSİTESİ’Nİ SEÇTİM”

2014 yılı içinde ÖSS sınavını kazanarak Uşak Üniversitesi’nde Bankacılık ve Finans bölümünü seçen Mustafa Öksüzoğlu, Uşak’ı seçmesinin en büyük nedeninin burada basketbolun çok sevildiğini bilmesinden dolayı olduğunu söyledi.
Uşak Sportif AŞ Basketbol Takımı’nın, Türkiye Basketbol Süper Ligi’nde mücadele etmesi kendisinin Uşak’ta oynanan tüm Süper Lig maçlarını görmesine sebep olduğunu belirten Mustafa Öksüzoğlu, Türkiye’nin en iyi kulüplerinin ayaklarına kadar geldiğini söyledi.
Mustafa, Türkiye’de A2 takımlarında 1996 doğumlu bir kişinin kadroda yer alabileceğini, ancak tecrübesizliğinden dolayı basketbol sezonunun açılması ile değil okulun açılması ile Uşak’a gittiğini ve bu şansını kaybettiğini açıkladı.
Mustafa Öksüzoğlu, “Şubat tatili sonrası başlayacak olan üniversiteler arası maçların başlamasını bekliyorum” dedi.

“FENERBAHÇE ÜLKER, HAZIRLADIĞIM CD’Mİ BEĞENDİ”

“Basketbol’da iyi yerlere gelmek için bundan sonra çok çalışacağım ve tıpkı geçmişte Türkiye’de basketbol yaşantısını sürdüren ve şimdilerde YDÜ basketbol takımında forma giyen Halil Kutruza gibi olmak istiyorum” diyen basketbol aşığı Mustafa Öksüzoğlu, çok çalışması gerektiğinin altını çizdi.
Geçtiğimiz ay bir dostu vasıtası ile daha önce hazırladığı CD’sini Fenerbahçe Ülker’in hocalarına izlettirme fırsatı bulan Mustafa Öksüzoğlu, kendisini beğendiklerini ve önümüzdeki sezon düşünebileceklerini söyledi.

Bu haber toplam 2464 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 198. Sayısı

Adres Kıbrıs 198. Sayısı