1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Başarılılar ödüllerini aldı
Başarılılar ödüllerini aldı

Başarılılar ödüllerini aldı

Başarılılar ödüllerini aldı

A+A-

Yenidüzen Geleneksel Yılın Spor Ödülleri’nde 2012 yılının birincileri belirlendi

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI... Gecede Kıbrıs Türk sporuna yetiştirdiği başarılı tenisçilerle katkı koyan ancak kanser tedavisi için İstanbul’da bulunan antrenör Yusuf Yönlüer’in özel ödülünü kızları aldı. Telefonla geceye bağlanan Yönlüer yaptığı konuşmada “Bu ödül bana destek veren herkesin. Dünyanın en mutlu kanser hastasıyım” ifadelerini kullanarak duygusal anların yaşanmasına neden oldu

Yenidüzen Gazetesi’nin geleneksel olarak düzenlediği “Geleneksel Yılın Spor Ödülleri”nde 2012 yılının başarılı isimleri 1 Mart akşamı Lefkoşa Golden Tulip Otel Havuz Başı’nda düzenlenen gecede sahiplerini buldu.
5 ayrı kategoride 25 ismin yarıştığı Yılın Spor Ödülleri’nde toplam 23 bin 101 oy kullanıldı. Kategorilerde aday gösterilen isimlere birer anı madalyasının takdim edildiği gecede Yılın Genç Yeteneği, Yılın Hakemi, Yılın Antrenörü, Yılın Yöneticisi ve Yılın Sporcusu kategorilerinde birinciler belirlendi.

Özel ödüller
Spor ve siyaset dünyasından isimlerin ilgi gösterdiği gecede iki özel ödül verildi. 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda koşma başarısı gösteren Kıbrıslı Türk Atlet Meliz Redif’in layık görüldüğü özel ödülü kendisine İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat verdi. Diğer bir özel ödül ise Kıbrıs Türk sporuna yetiştirdiği başarılı tenisçilerle katkı koyan antrenör Yusuf Yönlüer’e verildi. Bir süredir kanser tedavisi gören ve İstanbul’da bulunduğu için geceye katılamayan Yönlüer’in ödülünü kızları Suzan ve Şenay Yenidüzen Genel Müdür ve Yazı İşleri Müdürü Cenk Mutluyakalı’dan aldı. Telefonla geceye bağlayan Yusuf Yönlüer, yaptığı konuşmada duygusal anların yaşanmasına sebep oldu.

Yönlüer: “Bu ödül bana destek verenlerindir”
Yusuf Yönlüer’in yaptığı konuşma şöyle: “Orada aranızda olmayı canı gönülden isterdim. Durumları biliyorsunuz bunları konuşmaya gerek yok. Bana daha önceki yıllarda olduğu gibi yine ödül vermek istediniz. Ben herkese teşekkür etmek isterim. Ben kanser olalı 2 ay oldu. Şu anda İstanbul’dayım. Bana layık gördüğünüz bu ödülü kızlarım aldı. Bu ödül Yusuf hocaya verilen bir ödül değil esasında. Bu iki aylık süreç içerisinde bu ödülü almayı hak eden orada olan spor yazarı arkadaşlarım, orada olan futbolcu arkadaşlarım, orada olan tenisçi arkadaşlarım, orada olan federasyon başkanım, orada olan futbol federasyonu başkanım, orada olan bakanlarım, sporun içerisinde olan herkes, Yusuf hocaya katkı koyan herkes bu ödülü almayı hak ediyor. Neden hak ediyor? Çünkü siz spor insanı olarak kanser olan bir antrenöre hayata nasıl bağlanması gerektiğini öğrettiniz”

“En mutlu kanser hastasıyım”
“Ben bugün kanser tedavisi görüyorum, beş ayrı tedavi alıyorum. Bana yapmış olduğunuz maddi ve manevi katkılarla bugün dünyanın en mutlu kanser hastasıyım. Bunu yürekten, kalbimden söylüyorum. Herkese ama herkese sevgilerimi ve saygılarımı gönderiyorum. Bu ödül Yusuf hocanın değil, bu ödül Yusuf hocaya katkı koyan herkesin ödülüdür. Ben hastalığımı bir maça benzetiyorum. En son sayıyı alan maçı kazanır. Öyle bir maç ki telafisi yok, rövanşı yok. Kazanmak zorundasınız. Allah’ın izni ve sizden gelen bu destekle son sayıyı Yusuf hoca alacak, maç puanını Yusuf Hoca alacak ve yeniden aranızda olacağım. Sizleri çok seviyorum. Bir antrenörü hayata nasıl bağlarsınız, bütün dünyaya bunun mesajını verdiniz. Yenidüzen Spor Servisi’ne çok teşekkür ederim, hepinizi kucaklıyorum” şeklinde bir konuşma yaparak geceye katılanların göz yaşlarını tutamamasına neden oldu.

Ödül alanlar
Kupon sayımının tamamlanması ile birlikte en fazla oy alan adaylar ödüllerini aldılar.
Yılın Hakemi kategorisinde voleybol hakemi Sadık Gardiyanoğlu, Yılın Yöneticisi kategorisinde Engelliler Spor Federasyonu başkanı Ahmet Altıntaş, Yılın Genç Yeteneği kategorisinde tenisçi Saner Aniz, Yılın Antrenörü kategorisinde basketbol antrenörü Ayşe Günerman ve Yılın Sporcusu kategorisinde voleybolcu Melis Üngör en fazla oy alarak birinci oldular. Ödüllerin takdiminden sonra toplu bir anı fotoğrafının çekilmesi ile gece tamamlandı.

Bu haber toplam 780 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 97. Sayısı

Adres Kıbrıs 97. Sayısı