1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Başarı = Turan Altay
Başarı = Turan Altay

Başarı = Turan Altay

Başarı = Turan Altay

A+A-


Eren ŞİŞİK

K-Pet Süper Lig’in başladığı şu günlerde iki önemli kupayı müzesine götürüp lig öncesi moral depolayan Yenicami’de teknik direktör Turan Altay ayrı bir mutluluk yaşıyor. Son yıllara adeta damgasını vuran başarılı teknik adam kupa koleksiyonunu genişletmeyi sürdürüyor. Turan Altay son iki yılda; 2 Lig şampiyonluğu, 2 Süper Kupa şampiyonluğu ve bir de KTSYD Kupası’nı koleksiyonuna ekledi.

Çetinkaya’da üç lig şampiyonluğu

Çetinkaya’da görev aldığı ilk sezon olan 2006 – 2007 sezonunda Turan Altay şampiyonluk yaşadı. İkinci döneminde Çetinkaya’da göreve geldiği 2011-2012 sezonunda lig şampiyonluğu kazandıran başarılı teknik adam, akabinde 2012-2013 sezonu öncesi sarı kırmızılılarla Süper Kupa’yı müzesine götürmüştü. 2012-2013 sezonunda da ligi sürkülase eden bir ekip yaratan Turan Altay, ligi ezeli rakipleri Yenicami ve Küçük Kaymaklı’nın önünde şampiyon tamamlamıştı.

Yenicami’de kupalara devam

Daha sonra maddi yönden zorluklar çeken ve birçok yıldızı ile yollarını ayırmak durumunda kalan Çetinkaya ile yollarını ayıran başarılı çalıştırıcı, sezon başında başkentin siyah beyazlı takımı Yenicami’ye imza attı. Yenicami’de de kupalar kazanmaya devam eden Turan Altay ilk olarak bu sezon şampiyonluktaki en büyük rakibi olarak gösterilen Küçük Kaymaklı ile KTSYD Kupası’nda karşılaştı ve Turan Altay’ın öğrencileri maçı 3-1 kazanarak kupayı müzesine götürdü. KTSYD Kupası’ndan 1 hafta sonra oynanan Süper Kupa’da da eski takımı Çetinkaya’yı penaltı atışları sonucu 6-4 mağlup eden Turan Altay’ın öğrencileri sezon öncesi büyük bir moral depolamış oldu.

29 yıllık şampiyonluk hasreti

Yeni sezon önce Turan Altay yaptığı açıklamada KTSYD ve Süper Kupa galibiyetlerinin takımı için moral motivasyonu arttırma yönünden önemli olduğunu vurguladı. Siyah beyazlı camia olarak güçlü bir takım olduklarını belirten Altay, bunu sezon öncesi kazandıkları kupalarla ispatladıklarını dile getirirken Yenicami’nin 29 yıllık şampiyonluk hasretine son vereceklerini belirtti.

Gittiği takımda başarı yakaladı

Turan Altay’ın ise kişisel olarak bu kadar başarıya endeksli ve istikrarlı bir görüntü içerisinde olması, gittiği takımlarda adeta rakiplere kupa bırakmaması, Altay için ayrı bir keyif haline dönüşmüş durumda. Zira başarılı çalıştırıcı son iki sezonda; 2 lig şampiyonluğu, 2 Süper Kupa ve bir de KTSYD Kupası’nı kupa koleksiyonuna ekledi. Yenicami’nin bu sezonun hem ligde hem de kupada en büyük şampiyonluk adayı gösterilmesi de göz önüne alındığında Turan Altay’ın kupa koleksiyonunu genişletmesi mümkün görünüyor.

Bu haber toplam 1875 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 126. Sayısı

Adres Kıbrıs 126. Sayısı