1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. ARTE CAFE
ARTE CAFE

ARTE CAFE

ARTE CAFE

A+A-

 

Zekai Altan

EVLERE ÖZEL FİYATLARLA TENCERE SERVİS DE ALACAĞINIZ BİR MEKÂN


Küçük  ve nezih bir mekan. Ara sokakta. Görüntüsü bile çok hoş. Adeta botanik küçük bir bahçe. Çiçeklendirilmiş. Yemyeşil. Bahçe zemini hazır çim. Üç oturma grubu  şemsiyeler altında. Ve çok kibar ve nezih bir köşe. Ancak iki kişi oturabilir.  Bu köşede güzel bir sohbet ve sohbet ile birlikte çay veya kahve içilir. İç mekan ise farklı. İlk imajınız hijyen ve temizlik. Pırıl pırıl. Mutfak açık. Tüm yapılan yemekleri ve hazırlıklarını görebilirsiniz. Ve size güven de verir. İç mekanın bir tarafı boydan ayna. Aynalar her zaman mekanı büyüten aksesuarlardır. Salondaki masalar ise mekanın dekorasyonuna uygun bir biçimde seçildi. Çok uyumlu. Mutfaktan salona kadar ciddi bir uyumluluk vardır. Lavabolar. Değinmeden geçemeyeceğim. Olduğundan fazla temiz. Hijyenik. Salon içerisinde hazırlanan yemeklerin servis edildiği  tezgahlar. Ve yine salonda çok nezih farklı bir köşe. Oturma yeri. Az yüksek. Platform üzerinde bir oturma grubu. Adeta bir huzur yeri. Bahsettiğim yer Arte Cafe.

ARTE CAFE

Arte Cafe, Dereboyuna giderken Niyazi’s restorantın hemen yanındaki sokaktan içeri girdiğinizde “ben buradayım” dercesine sizi karşılar. O güzelim botanik bahçe ve şemsiyeleri ile. Bu mekanı mekan yapan yapı değil. Emeği ile çalışanlar. Ve işin de başında mimarı olan Semen Gündoğdu. Ve eşi Ünal Kula. Semen başında bonesi bir aşağı bir yukarı gider gelir. İşini çok severek yaptığı belli. Ve üç ayrı Cypri bayan. Yani Kıbrıslı üç bayan. Hijyenik üniformları ve başlarında boneleri ile çalışıyorlar. Harıl harıl, durmaksızın. Hazırladıkları lezzet dolu mönülerin servis edilmesinin keyfini yaşıyorlar. Dikkatimi çeken en önemli ayrıntı burada bir aile gibi çalıştıkları. Ve heyecan dolu. Gözlerinden adeta bunu okuyabilirsiniz. Buraya gelenlerin mutsuz olması mümkün değil. Buradaki atmosferi, Kıbrıs konukseverliğini ve servisi gördükten sonra anlarsınız. Lezzetlere ayrıca geleceğiz. Lezzetlere geçmeden önce şunu belirteyim; Dereboyu yiyecek-içecek mekanlar bölgesi oldu. Burada daha çok kitle hareketi vardır. Büyük ve geniş mekanlar  hizmet vermektedir. Arte Cafe böyle büyük bir mekan değil. Frunchising kuruluşu da değil. Arte Cafe kendine özgü sistemi ve imajı ile vardır. Dekorasyonundan mönüsüne kadar özgün bir konsepte sahiptir. Ve gidilmeye de değer. Lefkoşa’ya gittiğimde takılacağım ve favori olarak benimseyeceğim mekanım olacağını söyleyebilrim. Çünkü beni de anlatıyor.

MÖNÜ VE LEZZET

Mönüsüne gelince. Kıbrıs konsepti. Arada bir yaratıcılıkla hazırlanan birkaç özel spesiyal mönüyü de tatabilirsiniz. Arte Cafe hedefini belirledi. İddialı bir Kıbrıs mutfağı. Ev yemekleri sunmak. Mönüsü oldukça zengin. Tümü ev yemeği. Tam bir damak tadı. Öğle saatlerinde uğradığım mekanda çok nefis tatlar tattım. Aldığımız mönü. Tadımlık olarak, zeytinyağlı pıratsa, molehiya, pakla ezmesi gaynanmış, bulgur pilavlı bumbar,     Kıbrıs köftesi veya patates köftesi de denir. Bir de bu köfteye ayak köftesi de denir.  Kıbrıs köftesinin yanında kadın budu. Pirinç ile yapılır. Kadınbudu eskiden Leymosun’da ve Lefkoşa’da da yapılırdı. Yani Kıbrıs mutfağında bilinen bir yemek. Yalancı dolma, kuru fasulye, böğrülce, kol böreği, karnı yarık. Bunlar ana yemek. Ancak biz tadımlık olarak aldık. Giriş gibi. Bu nezih ortamda dış alanda bunları tattık. Bir de tadımlıklar arasında ballı ve hardallı tavuk servis edildi. Bal ve hardal sos olarak kullanıldı. Tadı mükemmel. Tadım testi yapmasaydım Ballı ve hardallı tavuğu ana yemek olarak alırdım. Ballı ve hardallı tavuk biraz da Lüzinyan mutfağını çağrıştırdı. Lüzinyan mutfağında yemeklerde bal ve hardal çok iyi kullanılırdı. Ve nefis bir tadı vardır. Ana yemek olarak da patatesli ve etli soğanbastı. Kuşbaşı doğranmış patatesler ve etlerin soğanla pişirilmesi tam kıvamında. Tatlı olarak da favorim olan tiramisu. Şammali ve değişik tatlılar da vardı. Ben tiramisuyu tercih ettim. Arte Cafe’de tüm tattıklarımı yemek olarak alabilirsiniz. Başta lezzetleri olmak üzere, temizliği ve konukseverliği ile favoriniz olacak bir mekan. Paket servisi de vermektedir. Bu tür mekanlar lezzet dünyamıza önemli renkler katmaktadır. Bu mekanı ziyaret etmenizi öneririm. Burada Semen hanım ile birlikta üç Cypri yani Kıbrıslı bayanın  hazırladığı tadları ihmal etmeyin. Semen hanımın eşi Ünal beyi de her zaman kapıda görebilirsiniz. Sempatik ve sıcak yaklaşımı ile size aracınız park etmek için de yardımcı olur. Bize yardımcı oldu. Bu Kıbrıs murtfağı ev yemeklerini sunan Arte Cafe lezzetlerimize lezzet kattı. Gidin ve tatın. Hatta dilerseniz arzuladığınız yemeği evlerinize tencere servisi de yapılır. Özel fiyatlar ile.

MÖNÜ:
YALANCI DOLMA: 18.00 TL
KIBRIS KÖFTESİ: 18.00 TL
KADINBUDU KÖFTE: 15.00 TL
MOLEHİYA: 15.00 TL
ZEYTİNYAĞLI PIRATSA VEYA FASULYE: 15.00 TL
KURU FASULYE: 15.00 TL
TÜM YEMEKLER SALATA, YOĞURT, PİLAV VEYA ÇİPS İLE SERVİS EDİLİR.
DİĞER MÖNÜLERİ DE SORUN.


TEL: 228 04 33 – 0533 860 30 99- 0533 866 54 94
ADRES: SABRİ KAZIMOĞLU SK. NO. 3 DÜKKAN NO. 2 KÖŞKLÜÇİFTLİK-LEFKOŞA
SERVİS SAATLERİ: 08,30-18,00

Bu haber toplam 2707 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 134. Sayısı

Adres Kıbrıs 134. Sayısı