1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Alkan Pala
Alkan Pala

Alkan Pala

Alkan Pala

A+A-

 

Geçtiğimiz Ralli Sezonu’nun A6 kategorisi şampiyonu Alkan Pala, Co-Pilotluğunu yapan iki ağabeyi Akan ve Aktan Pala ile şampiyonluk yaşarken “Bayrağı babamızdan devraldık, en iyi şekilde taşımaya çalışıyoruz” dedi

Çağın Özılgaz


Rallici bir ailenin en küçük şampiyonu, geçen sezonun A6 Kategorisi Şampiyonu Alkan Pala ve sezon boyunca Co-Pilotluğunu yapan iki ağabeyi Akan ve Aktan Pala ile geçtiğimiz sezonu, şampiyonluk deneyimi ve 2013 sezonu hakkında hoş bir sohbet gerçekleştirdik. Alkan Pala, “Bayrağı babamızdan devraldık, en iyi şekilde taşımaya çalışıyoruz” dedi.

• Çağın Özılgaz: Çocukluğun, baban Osman Pala’nın peşinde etaplarda geçti heralde. Toz, duman     arasında büyüyen biri olarak bu tutkuyu kokpitte yaşamak nasıl bir duygu?

• Alkan Pala: Babam yıllardır bu sporun içindedir, biz de doğduk doğalı bu sporun peşinde koştuk. Bu tozu toprağı onun peşinde tattık. Bayrağı devralıp elimizden geldiği kadar bu sporu yürütmeye çalışıyoruz. Bu zevki arabanın içinde tatmak ayrı bir zevk.

• Ç.Ö.:  İlk sezonunda Suzuki Swift aracınla, grubundaki tek rakibin Hasan Reyhan’la kıyasıya bir mücadele içinde geçirdin. İstikrarlı yarışlar çıkararak grup A6’da ilk sezonunda şampiyon olmayı başardın. Neler söylemek istersin?

• A.P.: Rakibimiz Hasan Reyhan ile güzel bir rekabet içerisine girdik. Tüm yarışlarda mücadele edip finiş görmeyi başardık ve bu istikrar bize şampiyonluğu getirdi. Geçtiğimiz sezon bizden desteğini esirgemeyen; Şehitoğlu Yapı Market, Öz-iş torno, Kamil Aytıç Oto Galeri ve Hüsnü Besimler abimize ve ayrıca Bilgimer Garaj’a teşekkürü bir borç biliriz.

• Ç.Ö.: Geçtiğimiz sene ilk iki yarışa ağabeyin Akan Pala ile katıldın. Daha sonraki yarışlarda ise diğer ağabeyin Aktan Pala ile katıldın. Bu nedenle A6 Kategorisi Co-pilotlar şampiyonluğunu rakibinize kaptırdınız. Bu değişikliğin sebebi ne idi?

• A.P.: Açıkcası biz sezona şampiyonluk amacıyla başlamadık. Bizim ilk düşüncemiz zevkimizi yapmaktı. 3 kardeş bu araçla hem pilotluk, hem de co-pilotluk yaparak zevk alıyorduk. Sonra baktık ki şampiyonluğun favorisi haline geldik, Akan abim puan durumunu etkilememek için çekilme kararı aldı ve sezona Aktan abim ile devam ettik.

• Ç.Ö.: Birbirinden zorlu 6 yarışta ter döktünüz. Sana göre en önemli yarış veya şampiyonluğu getiren yarış hangisiydi?

• A.P.: Fikri Macila anı rallisi diyebilirim. O gün hem spin atmıştık hem de Süspansiyon arızası yaşamıştık. Böylece rakibimizin 12 saniye gerisine düşmüştük. O andan sonra abilerimin “ya sürecen, ya kırıp kalacan” telkinleriyle performansımızın limitlerini zorladık ve rakibimizin önünde 1’inciliği aldık.

• Ç.Ö.: 2013 sezonunda takımında ya da aracında değişiklikler olacak mı?  Yeni sezonda hedeflerin neler olacak?

• A.P.: 2013 sezonuna, son anda bize destek olan değerli bir büyüğümüz sayesinde katılıyoruz. Bu sezon gene suzuki swift aracımızla, Akan abimin pilotluğunda devam edeceğiz. Ben de ona co-pilotluk yapacağım. Bu sezonda ilk hedefimiz ünvanımızı korumak. Genel klasmanda da ilk 10 içerisinde yer almayı istiyoruz.

• Ç.Ö.: 2013 sezonu ilk yarışı, Hyundai Asok Rallisi yapıldı. A6 kategorisinde, Fiat Palio aracıyla, Özgür Turan'a karşı mücadele ettiniz. Rakibinizin yarış dışı kalmasıyla birincilik mücadelesinde yalnız kaldınız fakat daha sonra siz de yarış dışı kaldınız. Neler oldu?

• A.P.: Evet sezona şanssız başladık. Cemsa özel seyirci etabında benzin teli problemi yaşadık ve 4 dakika geriye düştük. Daha sonraki 2 Dumlupınar etaplarında güzel zamanlar yaparak derecemizi 30 saniye aşağı indirmiştik. Ertesi güne de şanssız başladık. Lavinyum etabında aracım ısınmaya başladı. Rakibimiz yarış dışı kalınca tempomuzu düşürerek arızamıza rağmen günü bitirmeye çalıştık. Gün sonunda süper ralli kullanarak aracımızı tamir etmeye çalıştık ama yapabileceğimiz bir şey yoktu. Çekilme kararı aldık. Şans yanımızda değildi.

• Ç.Ö.: Son olarak eklemek istedikleriniz var mı?

• A.P.: Günümüz şartlarında sponsor desteği olmadan mücadele etmek çok zor. Büyük şirketlerin bize destek olmasını bekliyoruz. Reklam her zaman kaliteyi arttırır. Medyanın da futbola verdikleri önemi bu spora da vermelerini bekleriz. Gençlere tavsiyemiz bu spora ilgi göstermeleri. Yollarda hız yapacaklarına böyle güvenlik önlemi alınmış etaplarda zevklerini tatmin edebilirler.

• Ç.Ö.: Bana vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim. Başarılarınızın devamını dilerim.

• A.P.: Biz teşekkür ederiz. Bize bu imkanı sağladığınız için, sana ve Adres Kıbrıs’a çok teşekkür ederiz. Biz de size başarılar dileriz.

Bu haber toplam 1310 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 100. Sayısı

Adres Kıbrıs 100. Sayısı