1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Albümler ve Genç Yetenek
Albümler ve Genç Yetenek

Albümler ve Genç Yetenek

Albümler ve Genç Yetenek

A+A-

Ersin kaşif

Haftanın Genç Yeteneği; Seran Olkanlı

Bu haftanın genç yeteneği köşemizin konuğu,  Seran Olkanlı. Seran, adres okuyucularına kendini şöyle tanıttı;
Benim adım Seran Olkanlı. 1997 Lefkoşa doğumluyum. Boğazköy’de yaşıyorum. Giriş sınavlarını kazandıktan sonra, ortaokuldan itibaren Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde sanat eğitimi görüyorum. 11. sınıftayım ve seneye mezun olacağım. 11 yaşından beridir piyano ve kontrabas eğitimi görüyorum. Uzun bir süre Genç Yetenekler BRT Korosu’nda yer aldım. Bu aralar ise, okulumun yoğunluğundan dolayı katılamıyorum. Piyano’nun bende çok ayrı bir yeri vardır. Piyano hocamız ile birlikte birçok konserlere katıldık. Hedef olarak kendime şimdilik Türkiye’yi seçtim. Türkiye’deki müzik okullarından birine gitmeyi düşünüyorum.  Türkiye’deki okullar hakkında bizleri cesaretlendirecek, tam olarak da bilgilendirecek bilirkişi insan sayısının çok az olduğu düşüncesindeyim. Oysa daha fazla uzman insanın bu konuda bizler için çalışması gerektiğine inanıyorum. Herşeye rağmen önümde olan bir seneyi iyi değerlendireceğim ve çok çalışarak hedeflerime ulaşmaya çalışacağım. Gelecekte kendi branşımda iyi işler yapmak, çok iyi bir düzeye ulaşmak istiyorum. Eğer müzik eğitmcisi olacaksam ise, öğrencilerime çok iyi bir müzik eğitimi vermek istiyorum.

-------------------------

Yeni Bir Ses; LILY ALLEN

Lily Allen, ilk olarak 12 Kasım tarihinde Twitter üzerinden yayımlanan yeni single’ı ‘HARD OUT HERE’ ile müzikseverlerin karşına çıktı!
Sanatçının 2010 yılından bu yana çıkarmış olduğu bu ilk single’ın sözleri, kendisine ve uzun süredir birlikte çalıştığı Greg Kurstin’e ait.
Şu sıralar önümüzdeki sene yayımlanacak olan üçüncü albümü üzerinde çalışan Lily Allen’ın ‘HARD OUT HERE’ adlı videosunu izlemek için aşağıdaki link’e tıklayabilirsiniz:
[link http://www.youtube.com/watch?v=E0CazRHB0so   (EMI Music Tanıtımı)

----------------------------

MERİVA’DAN “HEPBERABERYALNIZ”!

Soner Avcu (vokal), Mehmet Özkan (Klavye), Kaan Özcan (Gitar), Hakan Özcan (Bas gitar) ve Birkan Başören'den (Davul) oluşan Meriva, ismiyle de dikkat çeken ilk albümleri “Hepberaberyalnız” ile karşınıda! Kasım ayında Radyo Eksen ortaklığıyla Babajim Records etiketiyle yayımlanan  albümün dağıtımı ise EMI Müzik Türkiye’ye ait…
İkincisi düzenlenen “Be The Band” Müzik Yarışması'nın birincisi Meriva, “Hepberaberyalnız” ile dinleyicilerine sunduğu müzik ziyafetinin yanı sıra etkileyici şarkı sözleriyle de dikkat çekiyor. Bir manifesto niteliği taşıyan albümle aynı adı taşıyan çıkış şarkıları ‘Hepberaberyalnız’ ile birey ve toplum, yalnızlık ve kalabalık, benzerlik ve farklılık kavramlarını altüst ediyor. Kasım ayında müzik marketlerde yerini alan  “Hepberaberyalnız”ın, aynı adı taşıyan ilk single’ı “Hepberaberyalnız”ın videosu Bora Bekiroğlu yönetmenliğinde itisred tarafından çekildi. Bu albüm 2014 yılında çok konuşulacağa benziyor.  [link http://www.youtube.com/watch?v=OAmcjt9AtF0

Bu haber toplam 1602 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 143. Sayısı

Adres Kıbrıs 143. Sayısı