1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. AGSL Oda Orkestrası Konser Verdi
AGSL Oda Orkestrası Konser Verdi

AGSL Oda Orkestrası Konser Verdi

AGSL Oda Orkestrası Konser Verdi

A+A-


Ersin Kaşif

23 Mayıs 2014 Cuma akşamı çok güzel bir konser izledik. Lefkoşa Güzel Sanatlar Lisesi Oda Orkestrası’nın sahne performansı, Lefkoşa AKM Salonu’nu dolduran müzikseverler tarafından alkışlanarak karşılık buldu. AKM sahnesi önce AGSL Gitar Orkestrası performansıyla açıldı. Hazal Cihan, Fikri Eryılmaz, Berke Ankaç, Ömer Gören ve Serkan Koççat’tan oluşan gitar orkestrası; Peter Philips’in Galiard, Johan Krieger’in Minuet ve Pavana adlı eserlerini yorumladılar.

SAHNE PERFORMANSI İZLEYİCİLERİ BÜYÜLEDİ

Gitar orkestrası’nın uyumu ve birlikteliği takdir topladı. Konserin ikinci bölümünde, 25 genç müzisyenden oluşan Oda Orkestrası Şefleri Mustafa Elmas yönetiminde sahne aldı. Orkestra elemanları; 1.keman; Vahide Özaktaş, Ayşe Pekri, Didem Korkmazcan, Ayla Saygun. 2.Keman; Halide Kızılyürek, Kardem Özdiken, Beste Bilgeer, Tuğçe Ç. Menteşoğulları, Ömer D. Atamer. 3.Keman; Hüseyin Sanlı, Hasan Dürüst, Cansu Yöncü, Melisa Tünay, İlkin Fabrikacı. Viyolonsel; Deniz Amcazade, Yarin Önel, Benay Kiprit, Selin Dora, Zehra Tutuş, İlayda Zayim. Kontrabas; Serdar Ersoy, Seran Olkanlı, Mehmet Emin Önder. Flüt; Mehmetemin Yıldızçoban ve Aliye Köymen’den oluştu. Vahide Özaktaş’ın Konzertmeister’liğini yaptığı AGSL Oda Orkestrası programında; G.F.Handel’in Su Müziği’nden Bir Tema, Johan N. Hummel’ın Menuetto Alla Turca, Franz Schubert’in Moment Musical, yine Franz Schubet’in Standchen ve 8. Dance, en son olarak da Anonim bir parça olan Contradance Hongroise adlı eser yorumlandı.

ÇİFTE HEYECAN

Yaklaşık olarak bir saati aşkın bir sürede sahnede kalan orkestra elemanlarının diğer bir heyecanı da, aralarından birkaç arkadaşlarının bu sene sonunda mezun olacak olmasıydı. AGSL Oda Orkestrası güzel bir konser verdi. Eserleri güzel ve temiz seslerle yorumladı. Şefleri Mustafa Elmas, etkileyici ve orkestraya hakim yönetimiyle orkestranın başarısında önde gelen ismiydi diyebilirim. Orkestrada çalan gençlerin gelecek yıllarda en iyi yerlerde olmasını ve başarılı performanslarının devamını ümit ediyorum. Tebrikler AGSL Orkestrası.

Bu haber toplam 1597 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 161. Sayısı

Adres Kıbrıs 161. Sayısı