1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. 20 yıl sonra sıfırdan U19 takımı yaratmak
20 yıl sonra sıfırdan U19 takımı yaratmak

20 yıl sonra sıfırdan U19 takımı yaratmak

20 yıl sonra sıfırdan U19 takımı yaratmak

A+A-

Bu sezon uzun yıllar sonra K-Pet İkinci Ligi’nde mücadele edecek olan Ortaköy Spor Kulübü’nde çok büyük, ayrı bir heyecan yaşanıyor. Zira kulüp yaklaşık 20 yıl sonra bir U19 takımı yaratmış ve bu takımıyla İkinci Lig’de mücadele edecek

Eren ŞİŞİK

Son dönemlerde tesisleşmeye verdiği önemle geleceğe yatırım yapma hedefleri içerisinde olan Ortaköy Spor Kulübü, altyapısını da güçlendirme adına güçlü adımlar atıyor. Malum Yükselme Ligleri’nde U19 takımları olmadığından, o ligden İkinci Lig’e yükselen takımların U19 takımı yaratma zorunluluğu var.
Sıfırdan ve yepyeni bir U19 takımı yaratan Ortaköy Spor Kulübü, takımın başına genç teknik adam Cemal Paşa’yı getirerek doğru bir adım attı. Cemal Paşa ile çok keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. Paşa’nın içindeki o hırsı, azmi ve isteği gördükçe Ortaköy’ün başarılı olmaması için hiçbir sebep olmadığı da gözler önünde.
Cemal Paşa, sıfırdan bir takım kurmanın zorluklarından, Ortaköy’ün hedeflerine kadar bütün sorularımıza içtenlikle cevap verdi. İşte o keyifli röportaj…

Öncelikle Ortaköy Spor Kulübü’nün kaç yıldır aktif bir altyapısı yoktu ve bu altyapının başında olma teklifi size nasıl geldi?
Ortaköy Spor Kulübü’nün U19 takımını yaklaşık 20 yıl aradan sonra tekrar kuruyoruz. Kulüp uzun yıllar Yükselme Ligi’nde boy gösterdiği için aktif bir altyapısı yoktu ve yıllar sonra K-Pet İkinci Lig’e döndükten sonra sıfırdan bir takım yaratmak zorunda kaldık. Haziran ayı başında kulüpten; A Takım teknik direktörü Hakan Sermaye’ye gelen teklifle A Takım yardımcısı ve U19 takımı antrenörü olarak ben de görevime başladım.

Peki, biraz U19 takımından bahsedelim. Bize kadroyu ve yeni bir kadro kurarken gelişen süreci anlatır mısınız?
U19 takımında kadronun %70’i filiz lisans olarak bu yıl futbola başladı. Açık olmak gerekirse, sıfırdan bir takım yaratmak ve yeni oyuncuları bir araya getirmek sanıldığı kadar kolay bir şey değildir. Ancak, sporcularım ve ben, bu zorlukları iyi çalışarak, hırsla ve azimle aşıp çok iyi yerlere geleceğiz, bundan en ufak bir şüphem yok.

Bölgedeki gençleri toparlamak

Ortaköy U19 takımının bu ilk yılındaki hedefi nedir?
Bu yıl öncelikle amacımız önümüzdeki 2-3 yılın takımının iskeletini yaratıp bunu bir sistem haline getirmek ve A takımla koordineli bir şekilde çalışıp ileriki yılların A takım kadrosunu yaratıp Ortaköy Spor Kulübü’ne başarılı sporcular kazandırmaktır. Burada yaşayan gençler yıllardır Lefkoşa’daki diğer kulüplere gidip futbol oynuyor. Bu bağlamda en büyük hedeflerimizden biri de bölgedeki gençlerimizi kulübün bünyesine katmaktır. A takımımızın hedefi bitirebileceği en iyi yerde ligi tamamlamaktır. U19 takımında böyle bir hedef belirlemedik çünkü yeni bir takım ve sistem yaratıp ileriki yılların takımını kurmayı hedefliyoruz. Bu sebeple şampiyonluk ve bu gibi hedefimizin olmadığını, U19 liglerinde bu gibi hedefleri sadece araç olduğunu belirtmek isterim. Biz şampiyon olmaktansa A Takımımıza 3-4 tane genç kazandırırsak, zaten şampiyon olmuş kadar mutlu olacağım.

Birazda “Stadyum Projesi”nden bahsedelim… Bunun altyapıya ne gibi getirileri olacaktır?
Ortaköy Kulübünün Başkanı ve yönetimimizin büyük uğraşlar sonunda stadyum projemizin temelini attılar, ben onlara da şahsım adına buradan teşekkür etmek istiyorum. Önümüzdeki Ocak veya Şubat aylarında proje tamamlanacak. Proje tamamlandıktan sonra altyapımızı geliştirip kulübümüze öz kaynak yaratma hedefi içerisindeyiz. Öncelikli hedefimiz U15 ve U13 takımlarını kurmaktır. Ortaköy, çok büyük gençlik potansiyeline sahip bir bölge. Bu yüzden altyapımızın da çok geniş bir yapıya sahip olacağını düşünüyorum.

“Daha çok yolum var”

Peki, biraz Cemal Paşa’dan bahsedelim… Bize kendinizden biraz bahseder misiniz?
13 yaşından beri altyapısından A takımına kadar futbol oynadığım, bana çok şeyler katan, antrenör olmamda büyük emeği gecen ve benim bugün buralarda olmamı sağlayan Yenicami kulübüne buradan çok teşekkür ederim. Yenicami kulübünde üç yıl antrenör olarak çalıştıktan sonra Ortaköy Spor Kulübü’ne geldim. Şu an kendimi daha bilgili ve deneyimli görüyorum ancak daha çok yolumun olduğunun bilincindeyim ve kendimi sürekli olarak geliştirmeye çalışıyorum. Daha çok kendimi geliştirmem ve sürekli olarak yenilenmem gerektiğini biliyorum.

Son olarak neler söylemek istersiniz?
Son olarak yeni bir altyapı sistemi kurduğumuzu hatırlatarak zamanla iyi yerlere geleceğimizi ve insanların aklına ilk gelecek olan başarılı kulüp ve altyapıya sahip camialardan biri olacağımızı belirtmek istiyorum. Gençlerimizin spordan uzak kalmamalarını ve ülke sporuna sahip çıkmamız gerektiğini öneriyorum. İleriki zamanlarda altyapımıza katılmak isteyen olan gençlere kapımızın her zaman açık olacağını da buradan belirtmek isterim.

Bu haber toplam 1649 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 123. Sayısı

Adres Kıbrıs 123. Sayısı