1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. 2. Akdeniz Ayrelli Festivali
2. Akdeniz Ayrelli Festivali

2. Akdeniz Ayrelli Festivali

2. Akdeniz Ayrelli Festivali

A+A-


Ali Yüksek   

Bu kez, 13 Nisan 2014 Pazar günü Akdeniz köyündeki 2. Ayrelli  Festivali için demiratlarımızla yola koyulduk, ancak bir süre sonra kendimizi farklı mekanlarda bulduk…
    Sabah kahvaltısı için toplandığımız boğazdaki Cacao Cafe’den Şirinevler güzergâhından Akdeniz köyüne doğru yola koyulduk. Köy girişinde bize ayrılmış olan park yerine motorlarımızı bırakıp köy meydanına doğru yürüyüşe geçtik. Oldukça kalabalık bir etkinliğe daha şahit olduğumuz 2. Ayrelli Festivali bölgede ilgi çeken önemli etkinliklerden biri… Köy muhtarlığının girişimleri ile gerçekleşen etkinlikte canlı müzik eşliğinde çocukların dans gösterileri görülmeye değerdi.

FESTİVALDE SOHBET, BOAT CAFE’DE SICAK SAHLEP

Genellikle her etkinlikte görmeye alıştığımız standları dolaşarak sahne önündeki koyu gölgede çok zamandır görmediğimiz arkadaşlarımızla buluşarak sohbet etme imkânı bulduk.
    Arkadaşlardan gelen istek üzerine bir süre sonra kendimizi Kayalar köyündeki  Apo’nun mekanında, bahar havası tadında ve deniz manzarası karşısında kahvelerimizi yudumlarken bulduk. Tabii bu arada Osman arkadaşımızın esprili şakalarıyla gülmekten kendimizi alamadık.

BİR AYAK DENİZDE, BİR AYAK KARADA

    Daha sonra, “Özgür Demirat şövalyeleri” gezi grubumuzun haftalık toplantılarını yapacağımız Girne Yat Limanı’ndaki Boat Cafe’de günün son saatlerini geçirmek üzere yeniden yola koyulduk. Akşam üzeri olması dolayısıyla ve havanın serinlemesi üzerine Boat Cafe’nin terasında aldığımız sıcak Salep’lerimizi bitiremeden teknenin iç kısmına inmek zorunda kaldık. Kale yanında sabit bir yere konuşlanmış teknede, bir ayağımızın denizde, bir ayağımızın da karada olması dolayısıyla kendimizi adeta stres atma makinesinde sandık.
   Haftaya, Kalavaç köyün’e yapacağımız ziyaret için sohbetimizi sonlandırırken hareketli ve eğlenceli bir geziyi daha geride bırakıp evlerimizin yolunu tuttuk…
Farklı gezi ve etkinliklerde buluşmak dileğiyle, adım adım Kıbrıs’ı dolaşmaya devam edeceğiz…
Kaskınız takılı, farınız ve yolunuz hep açık olsun…

Bu haber toplam 1151 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 155. Sayısı

Adres Kıbrıs 155. Sayısı