1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. 1. Kilitkaya Motosiklet Şenliği 2013 (1. Kilitkaya Motorbike Expo 2013)
1. Kilitkaya Motosiklet Şenliği 2013 (1. Kilitkaya Motorbike Expo 2013)

1. Kilitkaya Motosiklet Şenliği 2013 (1. Kilitkaya Motorbike Expo 2013)

1. Kilitkaya Motosiklet Şenliği 2013 (1. Kilitkaya Motorbike Expo 2013)

A+A-



Jawa Ali


Birkaç aydır ara verdiğimiz müzikli-eğlenceli etkinliklerimize nihayet 10 Mart 2013 Pazar günü Kilitkaya köyü Garavolli Cafe/Bar’da start verdik.
Yaklaşık 200 motorsever arkadaşın katıldığı şenlikte, canlı müzik olarak org ve buziki eşliğinde yöresel Kıbrıs müzikleri ile çeşitli şarkılar söylenirken Kaplıca İlkokulu öğrencilerinden oluşan folklor grubu da Horon ve Kolbastı shov yaptı… Ayrıca ‘en’ler yarışmasının da yapıldığı şenlikte sırasıyla, ‘En Karizmatik Motorcu’ yarışmasında dereceye giren yarışmacılara madalya verilirken ‘En Çok Garavolli yeme’ yarışmasında dereceye giren bir kişiye Garavolli Cafe mekan sahibi Alkan Kilitkayalı tarafından Garavolli logolu tişört ve başka bir tarihte kullanılmak üzere iki kişilik yemek ikramı verildi.
En karizmatik yarışmacılar sırasıyla 1. Türkay Ilıcak, 2. Gürdal Mehmetcik ve 3. Halil Portokalcıoğlu olurken, 60 saniyede En Çok Garavolli yiyen motorcu 1. Ozan Kara oldu… Ayrıca bu şenlikte motosikletçilik adına naçizhane yaptığım çalışmalar takdire şayan görülmüş olup, motosikletçiler adına ‘Mustafa Ar’ arkadaşımız tarafından hazırlanan bir Plaketle ödüllendirilmem beni fazlasıyla mutlu ve bahtiyar etti.
Girne, Güzelyurt, Lefkoşa ve Mağusa gibi Kıbrıs’ın çeşitli bölgelerinden yola çıkan motorcular, ilk olarak Gönyeli çemberinde toplanıp Geçitkale üzerinden geçerek Kilitkaya köyüne toplu halde giriş yaptılar. Sürüş düzeni ve görsel açıdan son derece düzgün seyir eden ve özellikle kask kullanımı konusunda tüm katılımcıların azami  duyarlılık gösterdiği gezi  izleyiciler tarafından takdirle karşılandı.
Herhangi bir taşkınlığın ve aksiliğin yaşanmadığı şenlik Kilitkaya köyünün otantik ortamında bulunan Garavolli Cafe/Bar Restaurant’ta güzel müzikler eşliğinde yenilen fırın kebabı ile coşkulu bir şekilde sona erdi.
Meşhur Hüseyin Kırıksaz ve Sadık Zabit arkadaşımızın da birkaç şarkı okuyarak eşlik ettiği müzik gösterisi tüm katılımcıları ziyadesiyle memnun ederken bu etkinliklerin yıl sonuna kadar devam edeceğini belirtmekte yarar olduğunu sanıyorum. Tarihleri belli olan etkinlikler sırasıyla,
31 Mart 2013 Pazar Günü ‘Güzelyurt Motosiklet Şenliği’,
21 Nisan 2013 Pazar günü ‘Lapta Kültür Festivali-Motosiklet Şenliği’,
12 Mayıs 2013 Pazar günü ‘Dikmen Motosiklet Şenliği’,
6 Ekim 2013 Pazar ‘Mağusa Monks-Cafe Motosiklet Şenliği’,
şeklinde devam edecektir.
Motosiklet kültürünün gelişmesi ve yaygınlaşması açısından önem arzeden bu etkinliklere ilginin, her geçen gün arttığını görmekten dolayı memnun olduğumuzu belirtir herkese sağlıklı ve kazasız günler dileriz…
Kaskınız takılı, farınız ve yolunuz hep açık olsun…

Bu haber toplam 944 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 98. Sayısı

Adres Kıbrıs 98. Sayısı