1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "En temel haktan kimse mahrum bırakılamaz"
"En temel haktan kimse mahrum bırakılamaz"

"En temel haktan kimse mahrum bırakılamaz"

"Avrupa  İnsan Hakları Sözleşmesi’nin ve Sözleşme altında güvence altına alınmış olan hak ve özgürlüklerin Yüksek Mahkememiz tarafından da birçok kez teyit edildiği üzere iç hukukumuzun bir parçası olduğu malumdur." 

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın, ifade özgürlüğü gibi en temel insan hakkından halkımızın hiçbir ferdinin mahrum bırakılamayacağı gerçeğine inandıklarını açıkladı.

"Parti meclisi üyemiz tutuklanmıştır" diyen Sorakın, "Avrupa  İnsan Hakları Sözleşmesi’nin ve Sözleşme altında güvence altına alınmış olan hak ve özgürlüklerin Yüksek Mahkememiz tarafından da birçok kez teyit edildiği üzere iç hukukumuzun bir parçası olduğu malumdur" yorumunu yaptı.

Sorakın, parti meclisi üyelerinin  ‘tasarrufunda yasa dışı cemiyete ait müfsit ve propaganda niteliğinde yayınlar’ maddesi kapsamında tutuklandığını da belirterek, yargı sürecindeki bir konu hakkında yorum yapmanın uygun olmayacağını ancak 'masumiyet karinesi'ne uyulması gerektiğini söyledi.

İşte Sorakın'ın açıklaması:

Evinde dün yapılan arama sonucunda Ceza Yasası’ndaki ‘tasarrufunda yasa dışı cemiyete ait müfsit ve propaganda niteliğinde yayınlar’ maddesi kapsamında yasa dışı yayın bulundurduğu tespit edildiği gerekçesi ile Parti Meclisi üyemiz tutuklanmıştır. Bugün mahkeme huzuruna çıkarılan üyemiz ile ilgili olarak soruşturmanın sağlıklı bir şekilde tamamlanmasına olanak sağlanması amacıyla Mahkeme tarafından tutukluluğun 2 gün daha uzatılması yönünde emir verilmiştir.  Üyemiz avukatı tarafından temsil edilmekte ve süreç mevzuata göre ilerlemektedir. 

Polis tarafından dava okunup okunmayacağı ve okunacaksa mevzuattaki hangi düzenlemelere dayanılarak  okunacağı soruşturma neticesinde belli olacaktır.  Soruşturma ve mahkeme süreci devam eden bir meselede içeriğe dair detaylı yorum yapmayı uygun bulmamakla birlikte, kişilerin mahkeme tarafından suçlu bulunmadıkları sürece masumiyet karinesi temelinde suçsuz kabul edilmeleri gerektiğini bu vesile ile vurgulamak isteriz.

Avrupa  İnsan Hakları Sözleşmesi’nin ve Sözleşme altında güvence altına alınmış olan hak ve özgürlüklerin Yüksek Mahkememiz tarafından da birçok kez teyit edildiği üzere iç hukukumuzun bir parçası olduğu malumdur. 

Partimiz kurulduğu günden bugüne neredeyse yarım asırdır insan hakları mücadelesini sürdürmektedir. İfade özgürlüğü gibi en temel insan hakkından halkımızın hiçbir ferdinin mahrum bırakılamayacağı gerçeğine inanmaktadır. Demokrasi bir süreçtir. Bu nedenle Cumhuriyetçi Türk Partisi olarak bugüne kadar Ceza Yasası altındaki düzenlemelerin evrensel  insan haklarına uyumlu bir şekilde düzenlenmesi yönünde başlattığımız uzun soluklu mücadeleyi aynı inançla devam ettireceğimizi kamuoyunun bilgisine getiririz. 

Erdoğan Sorakın
Cumhuriyetçi Türk Partisi

 

 

Bu haber toplam 4717 defa okunmuştur
İlgili Haberler