1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. “Yoga Atölyesi” etkinliğinin gelirleri, Kemal Saraçoğlu Vakfı’na bağışlandı
“Yoga Atölyesi” etkinliğinin gelirleri, Kemal Saraçoğlu Vakfı’na bağışlandı

“Yoga Atölyesi” etkinliğinin gelirleri, Kemal Saraçoğlu Vakfı’na bağışlandı

YDÜ DESAM Araştırma Enstitüsü ile Genetik ve Kanser Tanı-Araştırma Merkezi’nin YogaKioo Institute Cyprus iş birliğinde “Lösemili Çocuklar Haftası”nda düzenlediği “Yoga Atölyesi” etkinliğinin gelirleri, Kemal Saraçoğlu Vakfı'na bağışlandı.

A+A-

En sık görülen çocukluk çağı kanserlerinden “lösemi”, tanı alan çocuklar ve aileleri için uzun ve zorlu bir tedavi süreci anlamına geliyor. Toplumun lösemili çocuklara yönelik farkındalığının yüksek olması ise bu mücadelede yalnız kalmamalarını sağlayacak en önemli konuların başında geliyor.

Yakın Doğu Üniversitesi DESAM Araştırma Enstitüsü ile Genetik ve Kanser Tanı-Araştırma Merkezi de sosyal sorumluluk kapsamında YogaKioo Institute Cyprus iş birliği ile “Lösemili Çocuklar Haftası”nda bir farkındalık etkinliği düzenledi. Yakın Doğu Üniversitesi Genetik ve Kanser Tanı-Araştırma Merkezi Müdürü ve DESAM Araştırma Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Pınar Tulay tarafından, YogaKioo Institute Cyprus’ta verilen yoga eğitimine 57 kişi katıldı. Elde edilen tüm gelir ise lösemili çocukların ihtiyaçlarını karşılamak üzere Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı’na bağışlandı.

 

Kıbrıs'ın kuzeyinde toplam 76 çocuk lösemi tanısı ile tedavi görüyor!

Amerikan Kanser Birliği’nin raporlarına göre; kan ve kemik iliğindeki kan hücrelerini etkileyen bir hastalık olan lösemi, çocuklar ve gençler arasında en sık rastlanan kanser türlerinden biri. Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı’ndan alınan bilgiye göre ise Kıbrıs'ın kuzeyinde de toplam 76 çocuk lösemi tanısı ile tedavi görüyor.

Lösemi ile mücadele eden çocuklar, sadece hastalığın fiziksel etkileri ile değil, aynı zamanda arkadaşlarından uzak kalma, okulu kaçırma ve tedavi süreçlerine uyum sağlamak gibi zorluklarla karşı da mücadele ediyor. Bu nedenle, lösemi hastası çocuklara ve ailelerine psikolojik destek, eğitim ve sosyal yardım sağlamak son derece önemli. Bu zorlu süreçte onların yanında olmak, toplumun ve sağlık kuruluşlarının en önemli bir sorumluluklarından biri.

 

Prof. Dr. Pınar Tulay: “Lösemi ile mücadele eden çocuklarımız için farkındalık yaratırken elde ettiğimiz geliri de Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı’na bağışladık”

“Lösemili Çocuklar Haftası”nda düzenlenen farkındalık etkinliğinde eğitmen olarak da yer alan Yakın Doğu Üniversitesi Genetik ve Kanser Tanı-Araştırma Merkezi Müdürü ve DESAM Araştırma Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Pınar Tulay, lösemi ile mücadele eden çocuklar ve ailelerinin bu mücadelede yalnız bırakılmaması gerektiğine vurgu yaparak “Düzenlediğimiz etkinlikle lösemi ile mücadele eden çocuklarımız için farkındalık yaratırken elde ettiğimiz geliri de Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı’na bağışladık” ifadesini kullandı.

Prof. Dr. Pınar Tulay, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Yakın Doğu Üniversitesi DESAM Araştırma Enstitüsü, Genetik ve Kanser Tanı-Araştırma Merkezi ve YogaKioo Institute Cyprus yöneticilerine de teşekkür etti.

Bu haber toplam 1224 defa okunmuştur