1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. ANONYMOUS
ANONYMOUS

ANONYMOUS

ANONYMOUS

A+A-

Cansu Nazlı
[email protected]

“Günlük yaşamınızın aldığı halden memnun değil misiniz? Dürüst olun! Dünyanın işleyişinden memnun musunuz? Ya da nelerin değişebileceğini biliyor musunuz? Her şeyin paran ibaret olduğu hissinden sıkıldınız mı? Sistemin sizi kontrol etmesinden mi bıktınız? Şimdi kendinizi savunma zamanı geldi. Devrim burada...
Dünyamızın insanları, tarihimizin benzersiz bir anında yaşıyoruz. İnternet ve bilgisayar teknolojilerinin yükselişi paralel olarak kapitalist ülkelerin refah oranına da katkıda bulunmaktadır. Biz kendimiz için eşsiz bir imparatorluk yarattık; sabit ticaret ve iletişimin küresel bir ağı, teknolojik gelişimin yeni bir çağıydı bu. Sanayi devrimi ve açık kader inanışı zamanlarındaki alçakgönüllü köklerimizden uzaklaştık.
Fakat imparatorluk bir kriz; küresel bir küçülme, artan yoksulluk, her tarafa yayılmış bir şiddet ve siyasi yozlaşmayla karşı karşıya kaldı ve bu, kişisel özgürlükleri tehdit etmektedir. Diğer kriz zamanlarında olduğu gibi, eski senaryolar tekrar etmeye başladı, yarı gerçekler, her gece haber bültenlerinde tekrar edildi ve İnternete yüklenen videolarda yankılandı: “İmparatorluk güçlüdür, değişim mantıksızdır, ticaret her zamanki gibi sorunun cevabıdır.”
Fakat beklenmeyen bir olay oluyor; birbirimize kendi hikayelerimizi anlatmaya, yaşamlarımızı,umutlarımızı paylaşmaya başladık; her saniye,her gün, gecenin her saati, gezegendeki yaşamın tüm pürüzlü detayları dünyanın her yanında dolanabiliyor artık.
Küresel toplum hakkında daha fazla şey öğrendiğimiz an, asıl gerçek yeniden keşfedildi: güründüğümüzden çok da farklı değiliz. Her insanın güçlü ve zayıf yönleri, derin duyguları vardır. Sevgiyi, gülmeyi arzularız; yalnızlık korkusu ve daha iyi bir yaşam rüyasına sahibiz. Daha iyi bir yaşam yaratmalısınız. Devrim için beklerken koltukta oturup televizyon izleyemez ya da video oyunları oynayamazsınız. Devrim sizsiniz...
Bir seçiminiz var; ya kolay bir yol seçin ve kendi boyunduruğunuza kendi isteğinizle yürüdüğünüz yolu anlayın; ya da uyanmayı seçin, dışarı çıkın ve yeni formlarda bir araya gelin, insanlık için uzun ömürlü, anlamlı bir değişim yaratmak için komşunuzla konuşun.
(...)
Artık başlıyor. Halkımız dijital egemenliğini talep ediyor, devlet ve medya hareketimizi ve duyurduğumuz varlığımızın barışçıl  yönlerini şeytanileştirecektir. Burası, bu mesajı her yöntemle; sanatla,graffitiyle, fanzinlerle,müzikle, konuşmayla, toplanmayla ve barışçıl protestolarla dağıtma görevinin başladığı yerdir.
Artık zamanı.Devrim başladı. Biz halkız.Biz tekiz.Biz birliğiz. Güç halka geçmeli.Güç direnişe geçmeli, hepimizin yolu açık olsun!” Anonymous, Sanal Alemin Korsanları

Bu haber toplam 1439 defa okunmuştur
Gaile 226. Sayısı

Gaile 226. Sayısı