1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Yere düşürdüler, vurdular”
“Yere düşürdüler, vurdular”

“Yere düşürdüler, vurdular”

Önceki akşam saldırıya uğrayan DP MYK Üyeleri’nden Hasan Tosunoğlu, YENİDÜZEN Genel Müdür ve Genel Yayın Yönetmeni Cenk Mutluyakalı’nın sorularını yanıtladı.

A+A-

YENİDÜZEN (Özel)
DP-UG Genel Merkez binasında geçtiğimiz akşam gerçekleştirilen Merkez Yönetim Kurulu(MYK) toplantısının ardından bir restoranda yemek yerken saldırıya uğrayan MYK Üyeleri’nden Hasan Tosunoğlu, YENİDÜZEN Genel Müdür ve Genel Yayın Yönetmeni Cenk Mutluyakalı’nın sorularını yanıtladı.
Saldırı nedeniyle omzu çıkan Hasan Tosunoğlu, hem saldırıyı hem de ‘KOALİSYON ve İTTİFAK’ta yaşanan sıkıntıların görüşüldüğü MYK toplantısını anlattı.

“3 genç restorana girdi, direk yanımıza geldi…”

 C. MUTLUYAKALI: Hasan Bey geçmiş olsun, nasıl yaşandı olay?

 H. TOSUNOĞLU: Merkez Yönetim Kurulu toplantısından sonra, bazı milletvekili ve bazı MYK üyeleri ile bir restorana gittik, yemek yedik. Bu esnada, 3 genç restorana girdi ve direk yanımıza geldiler. İki milletvekilimize onları tanıdıklarını söylediler… Yemekte Hakan Dinçyürek ve Türkay Tokel vardı, bazı ilçe başkanlarımız da vardı.

 C. MUTLUYAKALI: Bu insanı tanıyor muydunuz?

 H.TOSUNOĞLU: Bu gençler hiç tanıdığımız insanlar değildi. Masada bu gelen kişileri tanıyan  biri de yoktu. O mekanda bulunan insanlar değildi, dışarıdan geldiler.

 C. MUTLUYAKALI:  Sizi takip ederek mi geldiler?

 H. TOSUNOĞLU: Bizi takip ederek değil, bilahare geldiler. Biz gittikten bir yarım saat sonra gelmişlerdi, bu anlamda bir takip etme olayı olduğunu düşünmüyorum. Umarım bu durum ani gelişen bir durumdur, çünkü eğer bunun dışında eğer organize veya siyasi boyut taşıyan bir varsa, çok daha üzücü ve çok daha vahim bir durum olduğunu düşünmekteyim.

C. MUTLUYAKALI: Orada bir tartışma oldu ve bu tartışmanın büyümesi sonucu bu olay meydana geldi?

 H. TOSUNOĞLU:  Tartışma da olmadı. Geldiler ve bilhassa da direk Türkay Bey’e karşı olumsuz tavırlar içine girdiler. Ben de ‘Arkadaşlar yapmayın lütfen, bir toplantı halindeyiz’ deyince de direk benim üzerime yönelip bana fiilen saldırıda bulundular.

“HEDEF MASAYDI…

 C. MUTLUYAKALI: Anladığım esas hedef aldıkları Sayın Türkay Tokel’di…

 H. TOSUNOĞLU: Masaydı aslında… Türkay Bey veya Hakan Bey değil, direk masaydı hedefleri… çünkü direk masaya geldiler. Orada tabi duyguları, düşünceleri neydi bu arkadaşların bilemiyorum fakat bu anlamda da son derece üzgünüm çünkü ülkemizin en büyük zenginliklerinden biri de huzurumuzdur. Bugün benim başıma gelen, bir başka arkadaşın, vatandaşın başına da gelebilir düşüncesindeyim.

 C. MUTLUYAKALI: Nasıl oldu, ciddi bir darp mı oldu? Omzunuzun çıktığı yansıdı…

 H. TOSUNOĞLU: Evet, 3’ü birden üzerime saldırdı maalesef…  Yere düşürdüler beni ve yerde de vurmaya başladılar. Sonra da olay yerinden kaçtılar. YENİDÜZEN Gazetesi’nin yolladığı mesajdan iki tanesinin tutuklandığını öğrendim. Sevindim tutuklanmalarına çünkü en azından bu insanların da yaptıkları yanlarına kalmamalı.

“Kimseyle husumetimiz yok…”

 C. MUTLUYAKALI: Gerginliğin sebebi ile ilgili, bu insanların kim olduğu ile ilgili bir tahmininiz var mı?

 H. TOSUNOĞLU: Hiçbir tahminim yok çünkü kimseyle bir husumetimiz de yok. Alıp vereceğimiz de yok… Bu durumun niye geliştiğini ben de çok merak ediyorum. Umarım biraz önce de ifade ettiğim gibi organize bir durum değildir. Siyasi bir durum inşallah hiç değildir çünkü insanların siyasi düşünceleri farklı olabilir, farklı politikalar da güdebilirler, fakat bu durumda olmamalı bence hiçbir dünya insanı…
Siyasi görüşünden veya siyasi duruşundan dolayı böyle bir durumla karşı karşıya kalmak son derece üzücü bir durum. Umarım siyasi bir düşünce yatmıyordur bu olayın altında.

 C. MUTLUYAKALI: Ameliyat oldunuz sanırım… Sağlık durumunuz nasıl?

 H. TOSUNOĞLU: Şükürler olsun... Dün omzum ameliyat edildi, gerekli müdahale yapıldı. Taburcu da oldum, evimde istirahat ediyorum.

 C. MUTLUYAKALI: Tekrar geçmiş olsun… MYK Toplantısından sonra yaşandı bunlar ama MYK toplantısında ne yaşandı? Gerçekten Hükümet ya da ittifak bozuluyor mu?

 H.TOSUNOĞLU: Bu konuda ittifak yönü tartışıldı. İttifakın sıkıntıları konuşuldu.

C. MUTLUYAKALI: DP-UG İskele’de aday çıkardı ama Girne’de de UBP destekli aday çıktı…  Nedir bu sıkıntılar?

 H. TOSUNOĞLU: Tam olarak emin olduğumuz bir durum olmadığını düşünüyorum, UBP’nin desteği ile mi çıktı, kendisi bağımsız mı çıktı... Bunları biraz daha zamana yayıp görmek gerekiyor.

“HÜKÜMETTE SIKINTI VAR... ÖRGÜTLERLE TEMAS EDİP TOPLANACAĞIZ”

 C. MUTLUYAKALI: Hükümet’le ilgili bir sıkıntı var mı?

 H. TOSUNOĞLU: Bu anlamda var… Çıkan ortak karar örgütlerle ve ilçedeki arkadaşlarla bölgeler olarak her ilçe başkanı, her milletvekili, her MYK üyesi kendi bölgesinde bir kamuoyu yoklaması yaparak, kamuoyundan kastım örgütlerle temasa geçerek, partililerimizle temasa geçerek bu konudaki duygu düşüncelerini aldıktan sonra tekrar Salı günü buluşmaya karar verdik.

Bu haber toplam 2273 defa okunmuştur
Etiketler :