1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Türkiye'de üniversitede saldırı: 4 ÖLÜ
Türkiye'de üniversitede saldırı: 4 ÖLÜ

Türkiye'de üniversitede saldırı: 4 ÖLÜ

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'de bir öğretim görevlisi meslektaşlarına ateş açtı, 4 kişi hayatını kaybetti. Saldırıda 3 kişi de yaralandı.

A+A-

Türkiye’deki Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesi'nde gerçekleştirilen silahlı saldırıda 4 kişi hayatını kaybetti.

NTV’nin haberine göre, olay, saat 15.00 sıralarında Meşelik Kampüsü'nde meydana geldi.

Eğitim Fakültesinde araştırma görevlisi olan Volkan Bayar, henüz belirlenemeyen nedenle, fakülte binasının 3. katında üniversite personeli üzerine ateş açtı.

Dekan Yardımcısı Mikail Yalçın, Fakülte Sekreteri Fatih Özmutlu, araştırma görevlisi Yasir Armağan ile öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Serdar Çağlak hayatını kaybetti.

Saldırıda 3 kişinin de yaralandığı bildirildi. Saldırgan üniversitenin güvenlik görevlileri ve çevredekiler tarafından yakalandı. Zanlının polisteki sorgusunun sürdüğü belirtildi.

Olay sonrası büyük panik yaşanan kampüse, çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

ABD'DE YÜKSEK LİSANS YAPMIŞ

1981 Ankara doğumlu olan zanlı Volkan Bayar'ın psikolojik sorunları olduğu öne sürüldü. Yüksek lisansını ABD'nin Denver Üniversitesi'nde yapan Bayar'ın eşinin de aynı üniversitede öğretim görevlisi olarak çalıştığı öğrenildi.

Saldırının karşılıklı suçlamalar nedeniyle doğan husumet nedeniyle gerçekleştirildiği iddialar arasında.

SINAVLAR ERTELENDİ

Saldırı nedeniyle fakültede öğleden sonraki sınavların ertelendiği duyuruldu.

Bu haber toplam 2567 defa okunmuştur